Πρώτη επέτειος αποκατάστασης της παρέας του Κώστα Σημίτη αύριο στο προεδρικό

Παρασημοφορήσεις απίστευτης έμπνευσης, την ώρα που η πρόεδρος αγνοεί διακεκριμένους Έλληνες και Ελληνίδες!

Must Read

Ο ευτελισμός του θεσμού συνεχίζεται. Νέο κρούσμα η έμπνευση της προέδρου να μοιράσει παράσημα, αφειδώς μάλιστα, μήπως και μαζέψει κόσμο στο προεδρικό για την δεξίωση της 47ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Οι επιλογές όμως των προσώπων που θα παρασημοφορηθούν είναι πέραν κάθε φαντασία.

Ξεχωρίζει ο αντιπρόεδρος της κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Φυσικά και θα έπρεπε να παρασημοφορηθεί ο Έλληνας επίτροπος, όχι όμως από την ελληνίδα πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η παροιμιώδης σιωπή του παρά την θεσμική του θέση αλλά και την καταγωγή του, μπροστά στις αδιανόητες τουρκικές προκλήσεις που στρέφονται όχι μόνο κατά της Ελλάδας αλλά κατά της ίδιας της ΕΕ, θα έπρεπε όντως να κάνουν τον σουλτάνο Ερντογάν να του δώσει το ανώτατο παράσημο της Τουρκίας. Τώρα, γιατί αποφάσισε η κυρία Σακελλαροπούλου να τον βραβεύσει, μόνον η ίδια γνωρίζει.

Ακολουθεί ο ισχυρός άντρας της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά. Αυτός θα παρασημοφορηθεί  επειδή κατάφερε να διπλασιάσει την περιουσία του; Καθώς ο άνθρωπος δεν είναι ερευνητής, δεν ανακάλυψε αυτός το εμβόλιο, manager είναι. Εξαιρετικά πετυχημένος, αλλά γιατί θα πρέπει να πάρει παράσημο από το ελληνικό κράτος; Μας έκανε δωρεά τα εμβόλια και δεν το ξέρουμε;

Τρίτη εξαιρετική περίπτωση, η παρασημοφόρηση του κυρίου Νίνου Σισιλιάνου! Είπαμε, η εκδήλωση φέτος είναι αφιερωμένη στον Κώστα Σημίτη και την παρέα του, αλλά να παρασημοφορείται ο κύριος Σισιλιάνος από μία πρόεδρο που υποτίθεται ότι ως γυναίκα θα έπρεπε τουλάχιστον να παρασημοφορήσει την κορυφαία Ελληνίδα Φωτεινή Μπαζαρτζή. Αφού η εκλογή της καθηγήτριας του διεθνούς δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Προέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ συνιστά τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα! Και όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, η πρόεδρος όχι μόνο δεν την παρασημοφορεί, αλλά δεν την έχει πάρει ούτε τηλέφωνο για να την συγχαρεί!

Με τέτοια λίστα για παράσημα, δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι η πρόεδρος επέλεξε να παρασημοφορήσει τον χειρουργό κύριο Γιώργο Βρακά και ορθώς, αλλά αγνοεί επιδεικτικά τον κορυφαίο Έλληνα χειρούργο, τακτικό πλέον μέλος της ακαδημίας Αθηνών, Ανδρέα Τζάκη. Τον οποίο έχει βραβεύσει μέχρι και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αμερικής (House of Representatives)!

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η φετινή δεξίωση δεν θα μείνει στην ιστορία ως η «47η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας», αλλά θα είναι η πρώτη επέτειο αποκατάστασης της παρέας του Κώστα Σημίτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This