Περίεργη βιασύνη του Κυριάκου να διαθέσει εμβόλια…

Must Read

Τραυλίζοντας σχεδόν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν έχει κάνει τίποτα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ανακοίνωσε την υλοποίηση της εντολής του πρωθυπουργού.

Ποιάς εντολής; Της χρονικής επίσπευσης της τρίτης δόσης, στο ήμισυ από το προτεινόμενο παγκοσμίως. Τρεις μήνες μετά την δεύτερη δόση, αντί για (τουλάχιστον) έξι.

Δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέβαλε στην επιτροπή μία απόφαση η οποία δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο.

Μία απόφαση που παραβιάζει τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού EMA και του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων FDA, του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το CDC δηλαδή  αλλά ακόμα και τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που συστήνουν την λήψη της 3ης δόσης τουλάχιστον 6 μήνες μετά την δεύτερη!

Δηλαδή έχουμε το αδιανόητο. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη κόντρα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, να επιβάλλει μία πολιτική απόφαση στην ελληνική αρμόδια επιτροπή. Αντί να γίνεται το αντίθετο, δηλαδή να εισηγούνται οι επιστήμονες στον Μητσοτάκη, δίνει εντολή ο Μητσοτάκης στους επιστήμονες!

Και μην τολμήσει κανένας να πει ότι «κάποιοι επιστήμονες εισηγήθηκαν στον Μητσοτάκη»! Οι επιστήμονες δεν ψιθυρίζουν στο αυτί κανενός Μητσοτάκη. Οι επιστήμονες λειτουργούν με επιστημονικούς όρους και συγκεκριμένες διαδικασίες. Ειδικά στην Ελλάδα, οι επιστήμονες οφείλουν πρωτίστως να σέβονται την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Διότι, δυστυχώς, διαθέτει μεγαλύτερα όπλα και πολλαπλάσιο δείγμα ασθενών, ώστε να καταλήξει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν πήρε μία πολιτική απόφαση, που θα οδηγήσει στην αύξηση όχι του ποσοστού εμβολιασμού, αλλά της αύξησης διάθεσης εμβολίων, κυρίως αυτών της Pfizer. Αφού το συγκεκριμένο εμβόλιο «μονοπολεί» την διαθεσιμότητα στα εμβολιαστικά κέντρα αναφορικά με την τρίτη δόση.

Προκύπτουν λοιπόν σοβαρότατα ερωτήματα από την συγκεκριμένη απόφαση του πρωθυπουργού και τον τρόπο που την επέβαλε στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This