Η συντριβή του Αντώνη Σαμαρά και της Novartis

Διπλή ήττα για την πολιτικοοικονομική διαπλοκή

Must Read

Η ήττα του Αντώνη Σαμαρά και αναφορικά με την εμπλοκή του στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, είναι διπλή.

Το προφανές, είναι η συντριβή του Ανδρέα Λοβέρδου παρά την πρωτοφανή κινητοποίηση ΜΜΕ, δημοσκοπικών εταιρειών, ψηφοφόρων της γερμανικής δεξιάς, οπαδικών συνδέσμων κλπ.

Είναι η πρώτη ήττα του συστήματος το οποίο μεσουρανούσε από το 2016 έως και σήμερα. Με δημοσκοπήσεις που έπαιζαν το ρόλο της «αυτοεκπληρούμενης προφητείας» και όχι της πραγματικής καταγραφής των τάσεων. Για να είμαι ακριβής, αυτά που συνέβησαν στην Ελλάδα από το 2016 και μετά θα αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης στις πολιτικές επιστήμες του μέλλοντος.

Δεν έχει άλλωστε προηγούμενο στην παγκόσμια πολιτική ιστορία, ένας άνθρωπος που εξελέγη με οριακή διαφορά σε αμφιλεγόμενη εσωκομματική εκλογική διαδικασία, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να εξασφαλίζει όχι μόνο την εσωκομματική κυριαρχία, αλλά να εκλέγεται και πρωθυπουργός με διθυραμβικούς χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν όχι σε δημοκρατική πολιτεία, αλλά σε φαραωνική εποχή.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό πως από την επόμενη της εκλογής του, ο Κυριάκος επιβλήθηκε από τις δημοσκοπήσεις στην κοινωνία ως ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης, που παρά την οριακή του επικράτηση, κατέγραφε ήδη διψήφια διαφορά στην πρόθεση ψήφου των εθνικών εκλογών. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι έφεραν τον Κυριάκο στην εξουσία, εξασφάλισαν την εσωκομματική του κυριαρχία, ποιος άλλωστε θα μπορούσε να αμφισβητήσει έναν πρόεδρο κόμματος ο οποίος καταγράφει διπλάσια διαφορά από το κυβερνητικό κόμμα στην πρόθεση ψήφου;

Είτε οι δημοσκόποι είναι άσχετοι, είτε είναι στημένοι

Ακολούθησε στη συνέχεια η χειμαρρώδεις στήριξη του Κυριάκου από τα συστημικά ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να την κατάληψη της εξουσίας, με άνετη αυτοδυναμία. Και φυσικά, με πακτωλό εκατομμυρίων ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις μηχανές αναζήτησης και την περίεργη στήριξη των υποτίθεται αμερόληπτων ελεγκτών περιεχομένου του facebook.

Αυτό που δεν είχαμε συνειδητοποιήσει το πρώτο διάστημα, ήταν ο ενεργός ρόλος του Αντώνη Σαμαρά αλλά και της Novartis (δια του Κ. Φρουζή) στην «επέλαση Κυριάκου».
Ακόμα και όταν έσκασε το μέγα σκάνδαλο, βρέθηκαν από το πουθενά ο Κοτζιάς και οι …Πρέσπες, ώστε να μεταμορφώσουν ακόμα και υπόπτους για κατάχρηση δημισίου χρήματος, ως «ορκισμένους πατριώτες»! Άλλη μία «σύμπτωση» η οποία σίγουρα θα απασχολήσει τους ιστορικούς του μέλλοντος…

Το φαινόμενο Λοβέρδου

Η υποψηφιότητά του υπόδικού για το μεγάλο σκάνδαλο Ανδρέα Λοβέρδου, ξεκίνησε ακριβώς όπως αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εσωκομματικές εκλογές. Φουσκωμένες δημοσκοπήσεις και λυσσαλέα στήριξη από τα ίδια ΜΜΕ που έφεραν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εξουσία, προκειμένου να «μεταμορφώσουν» έναν υπόδικο πρώην υπουργό σε υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ουδείς αναφερόταν στον Ανδρέα Λοβέρδο ως διερευνόμενο από την ελληνική δικαιοσύνη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Αντίθετα, παρουσιαζόταν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την ηγεσία του Κινήματος.

Παρά τις πενιχρές συγκεντρώσεις του σε ταβέρνες και καφενεία, ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις επέμεναν να τον παρουσιάζουν ως προεδρο σε αναμονή. Ενώ στο παρασκήνιο δούλευε όλο το σύστημα Σαμαρά, με τον Άδωνι, τον Πλεύρη και τα άλλα παιδιά να παίζουν τα ρέστα τους για την εκλογή του. Εκδοτικά συγκροτήματα συγκεκριμένων συμφερόντων, έκανα τα αδύνατα – δυνατά για να αντιστρέψουν την προφανή πραγματικότητα και να επιβάλουν τον Ανδρέα Λοβέρδο στις συνειδήσεις του εκλογικού σώματος.

Η παταγώδης ήττα του Ανδρέα Λοβέρδου που δεν κατάφερε καν να περάσει στον δεύτερο γύρο, είναι η πρώτη ήττα αυτού του συστήματος που ως φαίνεται μέχρι σήμερα, έχει ζημιώσει την Ελλάδα οικονομικά, κοινωνικά αλλά και εθνικά.

Άσχετα από την αρχειοθέτηση ή την ενδεχόμενη αθώωση των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Novartis, η ζημιά για την Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητη. Τόσο η οικονομική ζημιά όσο και ο ασύλληπτος εθνικός διασυρμός.

Ηττήθηκε και ο συμμαθητής του Αντώνη Σαμαρά

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ήταν άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος έριξε σωσίβιο στον Γιώργο Παπανδρέου για τις εγκληματικές αποφάσεις του το 2010. Ήταν αυτός που τον φυγάδευσε μέσω συγκυβέρνησης και ουδέποτε  – ως πρωθυπουργός – σύστησε τις εξεταστικές που έπρεπε να γίνουν για την σκανδαλώδη διακυβέρνηση του.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν άλλωστε αυτός που διέσωσε το ΠΑΣΟΚ με την περιβόητη συγκυβέρνηση του 2012, όταν ο ίδιος προεκλογικά διέψευδε μετα βδελυγμίας αυτό το ενδεχόμενο, προαναγγέλλοντας μάλιστα εξεταστική για τον Βαγγέλη Βενιζέλο αναφορικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων!

Η δεύτερη θέση του Γιώργου Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, συνιστά δεύτερη ήττα για τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι το σκάνδαλο NOVARTIS εξελίχθηκε επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, διότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν υπουργός του.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θέλω να προτρέχω, διότι η εσωκομματική διαδικασία του κινήματος δεν έχει τελειώσει. Η πρώτη ήττα όμως αυτού του «συστήματος» που μεσουρανούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι γεγονός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This