20/5/2022

Η «κατάρα» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Δημοσιευση:

Απαιτείται μεταφυσική εξήγηση για τις συνεχείς αυτοδιαψεύσεις του πρωθυπουργού

Η δυσμενέστατη για την Ελλάδα εξέλιξη με τον αγωγό East Med, αποτελεί τον τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα αποτυχημένων δεσμεύσεων, σχεδίων και προβλέψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ήταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός που αποδεχόταν και διατυμπάνιζε ότι ο Εast Med αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας, κατά την διάρκεια της Τριμερούς μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, τον Ιανουάριο του 2020.

Παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη και του Βενιαμίν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός τόνιζε πως ο αγωγός East Med έρχεται να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός νέου ενεργειακού τοπίου που σέβεται το διεθνές δίκαιο και παγιώνει τη διεθνή νομιμότητα, και γι’ αυτό υποστηρίζεται σθεναρά και από τις ΗΠΑ!

Δυστυχώς, για πολλοστή φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαψεύστηκε από την πραγματικότητα. Η αποκάλυψη ότι οι ΗΠΑ αποσύρουν την στήριξή τους από την κατασκευή του αγωγού, οδηγεί την επιχειρηματολογία και την βεβαιότητα του Έλληνα πρωθυπουργού σε πλήρη κατάρρευση.

Ποιος θα πίστευε, ειδικά μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος – ΗΠΑ, όπου η Ελλάδα δίνει τα πάντα για αόριστο χρόνο στην υπερδύναμη, ότι θα δεχόταν ένα τέτοιο πισώπλατο χτύπημα, σε ένα πεδίο το οποίο είναι υπαρξιακής σημασίας για την πατρίδα μας;

Διότι ο συγκεκριμένος αγωγός ακύρωνε στην πράξη το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, το οποίο μέχρι πρότινος χαρακτηριζόταν «παράνομο», αλλά μετά τον ΟΗΕ που το ανάρτησε κανονικά, και οι ΗΠΑ φαίνεται να το αποδέχονται, κάνοντας το χατίρι στην Τουρκία, η οποία επιθυμούσε διακαώς την ακύρωση του East Med ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

Είναι από τις ελάχιστες φορές στην παγκόσμια ιστορία, που επιτυγχάνονται τετελεσμένα πολεμικής ήττας, χωρίς να έχει πέσει ούτε σφαίρα. Η Ελλάδα βλέπει πλέον την εισβολή που διέπραξε η Τουρκία σε περιοχές εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων, να παγιώνεται χωρίς να έχει προηγηθεί πόλεμος.

Γιατί άλλωστε να κάνει πόλεμο ο Ερντογάν κατά της Ελλάδας, αφού τα πολεμικά του πλοία μπορούν και επεμβαίνουν ακόμα και στην περιοχή ανατολικά της Κρήτης, εκδιώκοντας ερευνητικό σκάφος που επιχειρεί για λογαριασμό της Ελλάδος; Θα επιχειρήσει πόλεμο μόνο εάν θέλει πραγματικά να καταλάβει και κατοικημένα ελληνικά νησιά. Αλλά αυτό είναι θέμα διαφορετικής, αμυντικής ανάλυσης.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού που έγιναν εφιάλτης

Η πολιτική ανάλυση και της ακύρωσης του East Med, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την εξήγηση των απανωτών αποτυχιών του Έλληνα πρωθυπουργού.

Τον Μάιο του 2020, ο πρωθυπουργός πανηγύρισε για την νίκη επί της πανδημίας, δίνοντας μάλιστα και μαθήματα διεθνώς για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα τα κατάφερε. Έκτοτε, ακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες νεκροί, ενώ παρά την έλευση του εμβολίου, η κατάσταση αντί να βελτιωθεί, χειροτέρεψε. Η Ελλάδα είναι από τις περιπτώσεις που οι επιστήμονες σκίζουν τα πτυχία τους, καθώς είναι η μοναδική χώρα που κατέγραψε μεγαλύτερο αριθμό απωλειών και πλέον καταγράφει παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων, μετά τον εμβολιασμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Δεν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα, παγκοσμίως.

Δυστυχώς, πρόσφατα τεκμηριώθηκε και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πεδίο κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, όπου κάποιοι έβγαλαν και συνεχίζουν να βγάζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, πάνω στην πανδημία και την δυστυχία. Εις βάρος του κράτους και των Ελλήνων πολιτών.

Στην οικονομία, ο πρωθυπουργός είχε εγγυηθεί μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά η Ελλάδα είδε τους οικονομικούς δείκτες να καταρρέουν, πριν ακόμα την έλευση της πανδημίας, που έδωσε και την χαριστική βολή. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πάλι «δίδυμα ελλείμματα», δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο, εάν δεν έχουν ήδη κλείσει, η Ελλάδα μεταμορφώθηκε σε παγκόσμια πρωταθλήτρια δημόσιου χρέους. Μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή, παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε μία απελευθερωμένη οικονομία, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και ειδικά, την μέγγενη του ΔΝΤ.

Ο πρωθυπουργός επίσης είχε εγγυηθεί την στήριξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων, είχε όντως προβεί σε  ελάφρυνση των φόρων και εισφορών. Οι επιχειρήσεις δυστυχώς δεν πρόλαβαν να δουν οφέλη. Έπειτα από τα συνεχή λοκντάουν, ήρθε η ενεργειακή κρίση που κυριολεκτικά κατέστρεψε τους προϋπολογισμούς του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων. Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας κατέρρευσε, το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας κατέγραψε νέα αρνητικά ρεκόρ, ακόμα και η πρόσκαιρη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και των εξαγωγών δεν μπορεί να βελτιώσει τους δείκτες.

Αλλά ακόμα και σε ιδεολογικά θέματα, όπως η συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πράξη όχι μόνο δεν υλοποίησε την προεκλογική του δέσμευση για άσκηση βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, αλλά μετετράπη σε φανατικότερο υποστηρικτή της συμφωνίας και από τον ίδιο τον Νίκο Κοτζιά. Αντί να εγκαλέσει τους Σκοπιανούς για τις συνεχείς παραβιάσεις της συμφωνίας, την οποία μάλιστα η κυβέρνηση του χαρακτήρισε ως «ιστορική», επιδίδεται σε ένα κρεσέντο επισκέψεων στο εξωτερικό και πιέσεων σε κυβέρνησης, όπως η γαλλική και η βουλγαρική, για να μην εμποδίσουν την ευρωπαΐκή προοπτική της γειτονικής χώρας!

Και ο κατάλογος των αυτοδιαψεύσεων, είναι ατέλειωτος. Για κάθε μία από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις φυσικά, θα μπορούσε να δοθεί κάποια εξήγηση. Με την προφανέστερή να είναι ότι πρόκειται για «παγκόσμιο φαινόμενο», αναφορικά με την πανδημία και την οικονομική κρίση. Το ότι η Ελλάδα όμως μετετράπη σε αρνητικό παγκόσμιο πρωταθλητή και στις δύο περιπτώσεις, δείχνει ότι όλοι υπόλοιποι τα πήγαν καλύτερα, παρά την «παγκοσμιότητα των φαινομένων».

Στα εθνικά θέματα όμως, δεν υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο, όπου μια χώρα – μέλος των ισχυρότερων συμμαχιών του πλανήτη, να καλείται να αντιμετωπίσει τετελεσμένα πολεμικής ήττας, χωρίς να έχει πέσει ούτε σφαίρα.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να μην κρύβει τις μεταφυσικές του ανησυχίες, τοποθετώντας σύμβολα Φενγκ Σούι στο γραφείο του, αλίμονο όμως εάν πρέπει να καταφεύγουμε σε δεισιδαιμονίες για να εξηγήσουμε τις συνεχείς αποτυχίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ενόχλησε» η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ευγενίας Μανωλίδου

Η πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση της Ευγενίας Μανωλίδου, συζύγου του υπουργού ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, δεν...

Η Κ. Σακελλαροπούλου παραλλήλισε τον «σεβασμό στην διαφορετικότητα» με την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Θα μπορούσα να πω ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας, θεωρεί ότι η αιτία της...

Κοινή γραμμή άμυνας Άδωνι – Πλεύρη για τον ανασχηματισμό

Ένα ισχυρό δίδυμο θα έχει απέναντί του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αποφάσεις του για...

Έξαλλοι στο Μαξίμου με το προκλητικό ταξίδι της Σακελλαροπούλου!

Φωτιές στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ανάψει το προκλητικό ταξίδι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του...

«Λερναία Ύδρα» ο Κυριάκος! Μία ακόμα επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Οι Κασσάνδρες που προεξοφλούν κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, διαψεύδονται για άλλη μια φορά από...

Άθλια προπαγάνδα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο βόρβορος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρήκε άλλη μία ευκαιρία να επιτεθεί στον πρωθυπουργό...

Ελεήστε τον Γεραπετρίτη!

Φαίνεται ότι η συνεχιζόμενη άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμπεριλάβει τον Γιώργο Γεραπετρίτη στο...

Απίστευτη τρικλοποδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ανδρουλάκη

Κάποιοι μίλησαν για μία τεράστια γκάφα του Κυριάκου. Αδύνατον. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που...

«Κάρφωμα» Θεοχάρη για Κυριάκο: Έβαζε ανθρώπους να φωτογραφηθούν μαζί του!

Παραδέχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης ότι η ΝΔ στήνει δήθεν αυθόρμητες...

Οι πολίτες επικροτούν τον Τάκη Θεοδωρικάκο για την εξωτική διάσταση που δίνει στην Ελλάδα

Η τελευταία δημοσκόπηση για τις πολιτικές τάσεις του εκλογικού σώματος, έκρυβε μία μεγάλη έκπληξη....

Κραυγή αγωνίας στον Κυριάκο για την ενότητα της παράταξης

Η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά με την ομιλία του στο συνέδριο ήταν ένα ανελέητο...

Έξαλλοι στο Μαξίμου από την ομιλία Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ!

Εκτός ελέγχου εμφανίστηκε στο συνέδριο ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά...

Η Κατερίνα Παναγοπούλου διασύρει τον Θεοδωρικάκο!

Μπορεί ο υπουργός της υποτιθέμενης προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, να ξημεροβραδιάζεται στα ΜΜΕ...

Συνέδριο ΝΔ: Συγκινημένος ο Κυριάκος από τις εκδηλώσεις λατρείας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη…

Μπορεί η πλειοψηφία των στελεχών της παράταξης, βουλευτές, ακόμα και υπουργοί να έπνεαν μένεα...

Ετοιμάζουν διασυρμό του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον;

Όλη η Ελλάδα με κομμένη την ανάσα περιμένει την εμφάνιση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη...

Μαξίμου: Φοβούνται προβοκάτσια στην συνεδρίαση με την ΡΑΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Την επόμενη Πέμπτη η ΡΑΕ θα παραστεί στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έσκασε «βόμβα» από τον Τριανταφυλλόπουλο: Υπόθεση βιασμού με «συνταγή» Μπίκα…

Ανατριχιαστικά πολλές ομοιότητες με την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα...

Καταγγελία: Εγκληματική αισχροκέρδεια της Elpedison

H εταιρία μέσα σε μία εβδομάδα εξέδωσε (πάλι) λογαριασμό για την ίδια περίοδο, διπλασιάζοντας τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Λιώνει στο κρεβάτι του ο Δάκης! Έφτασε να είναι 42 κιλά

«Ο Δάκης σήμερα ζυγίζει 42 κιλά και, δυστυχώς, έχει...

Νεκρός 38χρονος επιχειρηματίας μέσα στο κατάστημά του στους Αγίους Θεοδώρους

«Πάγωσε» η τοπική κοινωνία των Αγίων Θεοδώρων, μετά την...

Κατερίνα Βελλίδη: «Έσβησε» στα βουβά η «σιδηρά κυρία του Βορρά»

Η ζωή της Κατερίνας Βελλίδη παραπέμπει σε παραμύθι, σε...

Πέθανε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου!

Νοσηλευόταν με κορωνοϊό σε νοσοκομείο του Παρισιού

Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο 27χρονης Τρικαλινής στη Γερμανία

Τραγωδία δίχως τέλος αποτελούν οι ξαφνικοί θάνατοι νέων ανθρώπων,...

«Βάρα τη, βάρα τη»… Εικόνες-σοκ από τον ξυλοδαρμό ανήλικης στο σχολείο του 14χρονου Μάκη που αυτοκτόνησε

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο παρουσίασε ο ΑΝΤ1, στο οποίο έχει καταγραφεί...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ