Τελευταίο καταφύγιο της προέδρου, ο «πατριωτισμός»

Μια μάταιη προσπάθεια «ωραιοποίησης» από τα ΜΜΕ της καταρρέουσαςεικόνας της ΠτΔ κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Must Read

Έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς δημοσιότητας, φυσικά εκ μέρους των συστημικών ΜΜΕ – που μόνο παράπονο δεν έχουν από την εξίσου πρωτοφανή οικονομική τους στήριξη από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη – των πρόσφατων προκλητικών επιθέσεων του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της ΠτΔ κας Κατερίνας  Σακελλαροπούλου.  Επιθέσεων που αφορούν είτε την επίσκεψή της στη Γαύδο είτε τις δηλώσεις της για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Πριν απ’ όλα πρέπει να διευκρινίσω ότι ορθώς στηρίζεται και πρέπει να στηρίζεται η κα ΠτΔ κάθε φορά που της επιτίθενται, αναίτια και προκλητικά, οι Τούρκοι. Αλλοίμονο αν αποδεχόμαστε παθητικά ιδίως την προσβολή των Θεσμών από τους Τούρκους.

Από την άλλη όμως πλευρά πρέπει επίσης να διευκρινίσουμε ότι η κα ΠτΔ επανέλαβε – και μάλιστα με κάποια καθυστέρηση, αν συλλογιστούμε ότι κλείνει δυο χρόνια στην Ηρώδου του Αττικού – τις πάγιες εθνικές θέσεις και για την αμυντική θωράκιση των Νησιών μας και για τις Γενοκτονίες των Τούρκων σε βάρος του Ελληνισμού γενικότερα.  Με άλλες λέξεις η κα Σακελλαροπούλου έπραξε απλώς το χρέος της.  Απορία λοιπόν δημιουργεί όχι βεβαίως η αυτονόητη αντίδραση των ΜΜΕ αλλά το γιατί τα ΜΜΕ υπερβάλλουν τόσο, δίνοντας σήμερα πρωτοφανή έκταση στην τουρκική προκλητικότητα κατά της κας ΠτΔ, όταν αυτή είναι η συνηθισμένη τακτική των Τούρκων από το παρελθόν.  Επιπλέον, αυτή η τακτική των Τούρκων αγγίζει τα όρια και της γελοιότητας αφού οι τουρκικοί ισχυρισμοί, όπως και πριν, δείχνουν πλήρη άγνοια ή και περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου.

Και η απορία αυτή γίνεται μεγαλύτερη αν θυμηθούμε τα εξής: Τα ίδια έκαναν οι Τούρκοι κάθε φορά που ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αντίστοιχες ή και πιο αιχμηρές δηλώσεις για τα Εθνικά μας Θέματα.  Ιδίως δε επί προεδρίας Προκόπη Παυλόπουλου, όταν η στήριξη των Εθνικών μας Θεμάτων ήταν σχεδόν καθημερινή στάση και πρακτική, το τουρκικό ΥΠΕΞ επαναλάμβανε διαρκώς τις ίδιες γελοίες επιθέσεις εναντίον του.  Γιατί τότε αυτά τα ΜΜΕ δεν έδιναν σχεδόν καμία σημασία στην τουρκική γελοιότητα και γραφικότητα και, πολύ περισσότερο, δεν το έκαναν θέμα για μέρες ολόκληρες;  Τι έχει αλλάξει άραγε;  Τι διαφορετικό περιέχουν οι σημερινές προκλήσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ για να δικαιολογούν τέτοια και τόσο εκτεταμένη δημοσιότητα;

Φυσικά τίποτα δεν έχει αλλάξει.  Το τονίζω πάλι προς άρση κάθε παρεξήγησης: Ορθώς στηρίζεται η κα Σακελλαροπούλου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.  Αλλά αυτή η πρωτοφανής δημοσιότητα των ΜΜΕ δείχνει πρόδηλα ένα «άγχος» ωραιοποίησης της εικόνας της ΠτΔ για να διορθωθεί και για να τονωθεί η δημοτικότητά της που βρίσκεται στα τάρταρα.  Πολύ περισσότερο όταν αυτό οφείλεται και στο ότι η κα Σακελλαροπούλου ελάχιστα ως καθόλου είχε ασχοληθεί προηγουμένως με τα Εθνικά Θέματα.  Τώρα που αρχίζει να μπαίνει, θέλοντας και μη, στον «ίσιο δρόμο» τα ΜΜΕ, φυσικά «με τις ευλογίες» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για  να δικαιολογήσει την επιλογή της κας Σακελλαροπούλου, τρέχουν και δε φτάνουν για να κάνουν πολιτικό λίφτινγκ στην κα ΠτΔ.

Αντίθετα ο Προκόπης Παυλόπουλος, όπως το απέδειξε ως την τελευταία μέρα της θητείας του, ήταν αυτόφωτη και αυτάρκης προσωπικότητα, με «βαρύ» επιστημονικό και πολιτικό βιογραφικό.  Επομένως δεν είχε ανάγκη από επικοινωνιακά «δεκανίκια».  Γι’ αυτό άντεξε, λόγω κύρους, όχι μόνο την έλλειψη στήριξης από τέτοια ΜΜΕ αλλά ακόμη και τις διαρκείς και ανοίκειες επιθέσεις εναντίον του από αυτά, όταν μάταια προσπαθούσαν να τον «αποδομήσουν».

Ό,τι όμως και να κάνουν τα ΜΜΕ είναι αδύνατο να διορθώσουν τα αδιόρθωτα.  Τα έργα και οι ημέρες της κας Σακελλαροπούλου δείχνουν ότι, λόγω της ίδιας της νοοτροπίας της που δεν μπορεί πια ν’ αλλάξει, η κα ΠτΔ ήταν και παραμένει κατώτερη των περιστάσεων. Σε μία κρίσιμη μάλιστα συγκυρία, όπως αυτή της συμπλήρωσης των 200 ετών από την εθνεγερσία, η επιλογή της αποδεικνύεται ένα ολέθριο λάθος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This