Μείζον θέμα με την Κ. Σακελλαροπούλου

Εξαπάτησε το πανελλήνιο με τις «παρασημοφορήσεις»;

Must Read

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Α Αθήνας Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε προσφάτως ερώτηση στον ΥΠΕΞ, ζητώντας να γίνει γνωστή η πατρότητα της πρότασης, να παρασημοφορηθεί ο κ. Ιάσων Αποστολόπουλος. Υπήρχαν φυσικά κι άλλα πρόσωπα για τα οποία είχε δημιουργηθεί απορία, όπως ο ισχυρός άντρας της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Πρόκειται για την περιβόητη υπόθεση των παρασημοφορήσεων, η οποία είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση, υπήρχαν αντικρουόμενες πληροφορίες και ισχυρισμοί από το προεδρικό μέγαρο και το υπουργείο εξωτερικών, περιέργως όμως παρότι πρόκειται για μείζον πολιτικό και πολιτειακό θέμα, χάθηκε απο την επικαιρότητα. Χωρίς φυσικά να δοθούν οι εξηγήσεις που έπρεπε, κυρίως έναντι του ελληνικού λαού.

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας διέρρεαν εκείνη την περίοδο ότι το υπουργείο Εξωτερικών ήταν αυτό που πρότεινε τα πρόσωπα τα οποία παρασημοφορεί κατόπιν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Έτσι έγινε και στην περίπτωση του κ. Αποστολόπουλου. Ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι, προτάθηκαν από το ΥΠΕΞ, το οποίο αποφάσισε μετά τον αποκλεισμό του» δήλωναν συνεργάτες της Κατερίνας Σακελλαροπούλου,

Όταν το ΥΠΕΞ είχε διαψεύσει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, συνεργάτες της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, είχαν επανέλθει, διαψεύδοντας εκ νέου τον Νίκο Δένδια: «Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ν. 106/1975, άρθρο 1, όπως ισχύει), τα πρόσωπα, στα οποία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απονέμει παράσημα, προτείνονται σε αυτήν από τον υπουργό Εξωτερικών, μετά από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ταγμάτων Αριστείας του υπουργείου Εξωτερικών».

«Επομένως» κατέληγαν οι συνεργάτες της ΠτΔ, «η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προτείνει τα προς παρασημοφόρηση πρόσωπα, αλλά απονέμει παράσημα σε όσα προτείνονται αρμοδίως από το ΥΠΕΞ. Εν προκειμένω, στη σχετική αρχική πρόταση, που περιήλθε στην Προεδρία της Δημοκρατίας από το υπουργείο Εξωτερικών, περιλαμβανόταν ο διασώστης Ιάσωνας Αποστολόπουλος. Εν ολίγοις, η Προεδρία δεν έχει καμία σχέση».

Η Σακελλαροπούλου λοιπόν έβγαζε ψεύτη τον Νίκο Δένδια.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας λοιπόν, όχι μόνο απάντησε εντός του προβλεπομένου χρόνου – κάτι που δεν συμβαίνει πάντα -, αλλά και καταλόγισε με σαφήνεια την ευθύνη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αφήνοντας βαριά σκιά πάνω από τον κορυφαίο θεσμό της χώρας, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ, στην απάντησή του υπονοεί ότι υπήρξε παράβαση της διαδικασίας από την πλευρά της Προεδρίας.

Κατά τον ΥΠΕΞ, η ΠτΔ φαίνεται να προσέθεσε πρόσωπα μονομερώς, καθώς σύμφωνα με την απάντηση του κυρίου Δένδια, στο κείμενο Προεδρικού Διατάγματος που απέστειλε προσυπογεραμμένο δεν περιελάμβανε το όνομα του κ. Αποστολόπουλου. Πιθανότατα και άλλων προσώπων.

Πρόκειται για μια σοβαρότατη αιτίαση, που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, ώστε να διευκρινιστεί πως η Κ Σακελλαροπούλου προέβη στην αυθαίρετη αυτή ενέργεια που τραυμάτισε το κύρος του θεσμού.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, η πρόεδρος είτε θα είχε διαψεύσει με στοιχεία την επίσημη απάντηση του υπουργείου εξωτερικών, είτε θα είχε υποβάλει την παραίτησή της.

Εδώ η απάντηση ΥΠΕΞ στην ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου:

Η απάντηση του υπουργείου εξωτερικών στον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This