Πιέζουν τον Κυριάκο να ανακοινώσει εκλογές στο συνέδριο του Μαΐου

Για πρώτη φορά το σενάριο κερδίζει έδαφος

Must Read

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιώργο Πατούλη και η ειρήνη που επετεύχθη μεταξύ των δύο αντρών έπειτα από τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις αναφορικά με την διαχείριση της κακοκαιρίας, έβαλαν φωτιά στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σενάρια τα οποία μέχρι πρότινος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα απέρριπτε κάθετα, επικαλούμενος τις δημοσκοπήσεις που τον έδειχναν να προηγείται άνετα από τον δεύτερο ΣυΡιζΑ.

«Αφού με δείχνουν μπροστά γιατί να πάω σε εκλογές;» ήταν η απάντηση που έδινε σε όσους του πρότειναν την διεξαγωγή εκλογών για να «ακυρωθεί» έτσι η απλή αναλογική.

Φαίνεται όμως ότι κάποιες μετρήσεις που δεν ανακοινώνονται, δείχνει μία σταθερή πτωτική πορεία του κυβερνώντος κόμματος, που σε συνδυασμό με το κύμα ακρίβειας που πλήττει την οικονομία και την κοινωνία μπορεί να εξελιχθεί σε κάθετη πτώση.

Το σενάριο που κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες λοιπόν, είναι η ανακοίνωση διεξαγωγή πρόωρων εκλογών με το πέρας του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στις 8 Μαΐου. Με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους τις 29 Μαΐου. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός έκλεισε το μέτωπο με τον περιφερειάρχη Αττικής, ξεκαθαρίζοντας του ότι θα παραμείνει ο «εκλεκτός» της Ν.Δ. και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού εάν ο Γιώργος Πατούλης δεν έπαιρνε τις διαβεβαιώσεις, θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα ακόμα και στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα σημεία που οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο πρωθυπουργός «το συζητά». Αυτά αφορούν κυρίως την πλήρη ενεργοποίηση της «ομάδας ηλεκτρονικού πολέμου» της Ν.Δ. Ενεργοποίηση που παραπέμπει σε προεκλογική περίοδο.

Αυτά όμως θα τα πούμε το Σάββατο, με στοιχεία.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This