Ολοταχώς για αλλαγή του εκλογικού νόμου! Εκλογικός συναγερμός στο Μαξίμου…

Αλλάζουν άρδην τα δεδομένα μπροστά στον εφιάλτη του Μαΐου

Must Read

Ραγδαίες εξελίξεις μέσα στη νύχτα, καθώς όπως όλα δείχνουν η πρόταση Γεραπετρίτη για αλλαγή του εκλογικού νόμου έχει επικρατήσει και αναμένεται σύντομα να έχουμε εξελίξεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ενισχυμένη αναλογική θα γίνει ακόμα πιο ενισχυμένη με 10 έδρες επιπλέον στο πρώτο κόμμα σε περίπτωση που η διαφορά από το δεύτερο υπερβεί τις πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Όπως γίνεται κατανοητό, ο εκλογικός σχεδιασμός γίνεται για τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτό ακριβώς δείχνουν οι κυλιόμενες του Μαξίμου που το τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνουν μεγάλη πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος.

Μάχη όμως γίνεται και για τον χρόνο των εκλογών, καθώς ο «εφιάλτης του Μαΐου» με την αξιολόγηση που θα κρίνει την ελάφρυνση του χρέους, φαίνεται αναπόφευκτος. Το έλλειμμα του ισοζυγίου έχει διπλασιαστεί τους πρώτους μήνες, ο πληθωρισμός θα φτάσει σε διψήφιο νούμερο, μαζί με τις κολοσσιαίες ανατιμήσεις μπορεί να έχουμε και έλλειψη σε βασικά αγαθά. Ένα εκρηκτικό σκηνικό που καθιστά αδύνατη την όποια μεταρρύθμιση και επιτακτική την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το δημόσιο ταμείο. Ο προϋπολογισμός δηλαδή έχει ήδη τιναχτεί στον αέρα.

Ο επόμενος γρίφος, είναι ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών. Ενώ από το μέγαρο Μαξίμου διαβεβαιώνουν τους «ανήσυχους» γαλάζιους βουλευτές ότι θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται τον επόμενο Μάρτιο, υπάρχει μία φήμη της τελευταίας στιγμής που θέλει τον πρωθυπουργό να συζητά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο.

Είναι δυνατόν να λέει ψέματα το μέγαρο Μαξίμου στους βουλευτές; Όλα είναι δυνατά, τους περίεργους καιρούς που ζούμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This