Στην αγκαλιά του Γεραπετρίτη πάλι ο Κυριάκος!

Ολική επαναφορά του υπουργού επικρατείας έπειτα από την περιθωριοποίηση του, λόγω των τελευταίων εξελίξεων

Must Read

Τεράστια ανατροπή συντελείται στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο μέχρι πρότινος περιθωριοποιημένος Γεραπετρίτης, ο αρχιτέκτονας των μεγάλων αποτυχιών και των καταστροφικών επιλογών, γίνεται πάλι το πρώτο βιολί στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και βάζει κάτω από τις στοργικές φτερούγες του τον βαλλόμενο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος βρέθηκε στην γωνία και έμεινε μόνος του. Η παροιμιώδης άρνηση κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών να στηρίξουν τον πρωθυπουργό δημόσια, έδωσε την ευκαιρία στον υπουργό επικρατείας, τον εμπνευστή του «Μωϋσή, του Ηρακλή και του τσιτάχ», να επανέλθει και να δώσει την απαραίτητη ψυχολογική ανάσα στον Μητσοτάκη.

Για να είμαστε δίκαιοι, ο Γεραπετρίτης είναι μαιτρ στην ψυχολογία της επικοινωνίας. Γνωρίζει δε τον ψυχισμό του Κυριάκου όσο κανένας άλλος.

Είναι ο άνθρωπος που ενώ οδηγούσε την κυβέρνηση στις πιο εξωφρενικές πολιτικές και αποφάσεις, έπειθε τον Κυριάκο ότι όχι απλώς κάνει το «σωστό», αλλά μετατρέπεται από έναν απλό πολιτικό σε έναν ηγέτη με βιβλικά χαρακτηριστικά.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να σύρθηκε από αποτυχία σε αποτυχία με καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα, αλλά ο υπουργός επικρατείας ήταν πάντα εκεί για να του πάει με τα χεράκια του στο γραφείο του διθυραμβικά άρθρα και να τον πείσει ότι με τις αποφάσεις του δεν διαλύει την χώρα σε όλα τα επίπεδα, αλλά την σώζει!

Ήταν τέτοια η επιρροή Γεραπετρίτη στον Κυριάκο που τον ωθούσε να κάνει τις πιο εξωφρενικές δημόσιες δηλώσεις, στα όρια της παράνοιας: Από την μειωμένη θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ, τα μέσα μαζικής μεταφοράς που «δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης» κορονοϊού, έως τις φωτιές στην Εύβοια που «τις έβαλαν αντιεμβολιαστές για να μην τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες»!

Ο Μονομάχος

Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο έπειτα από την εθνική και διεθνή κατακραυγή λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, χωρίς πλέον ανταγωνισμό μέσα στο μέγαρο, εμφανίζεται και πάλι για να βαφτίσει τον Κυριάκο «μονομάχο»!

Πείθει πάλι με παρόμοια δημοσιεύματα τον πρωθυπουργό ότι έχει πετύχει στα πάντα. Ακόμα και στη διαχείριση της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα καταγράφει ιλιγγιώδη αριθμό νεκρών με τα κρούσματα να καλπάζουν. Η πραγματικότητα όμως δεν πτοεί τον υπουργό επικρατείας.

Μονομάχος – θριαμβευτής ο Κυριάκος στην πανδημία, στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης, στο ουκρανικό, στα ελληνοτουρκικά. Τι και αν η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στον ενεργειακό πληθωρισμό, στους λογαριασμούς καυσίμων και ρεύματος, ενώ παράλληλα το καρτέλ της ενέργειας το οποίο χαϊδεύει στοργικά και τον υπουργό λόγω στενών σχέσεων, καταγράφει ασύλληπτα κέρδη. Ενώ η Ελλάδα οδεύει για τέταρτο χρόνου με Κυριάκο πρωθυπουργό, σε έλλειμμα περί τα 4 δις ευρώ!

Φυσικά, ένας υποστηρικτής σαν τον Γεραπετρίτη χρειάζεται στις δύσκολες στιγμές. Όχι όμως για έναν πρωθυπουργό. Διότι η μετατροπή ενός δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη σε Χαλίφη, ιστορικά ουδέποτέ είχε καλή κατάληξη. Άσχετα εάν ο Ιζνογκούντ πάντα έβρισκε τρόπο να την γλυτώσει.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This