Πρωτοφανής η αποδοκιμασία του νομικού κόσμου στο πρόσωπο του Κυριάκου

Δεν έχει βρεθεί ούτε ένας συνταγματολόγος να υπερασπίσει τις επιλογές του!

Must Read

Η Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία 14 χρόνια έχει αντιμετωπίσει πολλαπλές κυβερνητικές κρίσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, όσο βαριές και να εμφανίζονταν οι ευθύνες μίας κυβέρνησης, πάντα υπήρχε ένας αριθμός συνταγματολόγων, ακαδημαϊκών και έγκριτων νομικών που έβγαινε επώνυμα και με αρθρογραφία για να υπερασπιστεί τις κυβερνητικές επιλογές.

Ειδικά το λεγόμενο «σύστημα Σημίτη», διέθετε πάντα έναν συνταγματολόγο για να βγαίνει και να καλύπτει επιλογές των διαδοχικών κυβερνήσεων τις οποίες επηρεάζονται, όσο εξοργίστηκε και αν ήταν αυτές.

Αυτό που συμβαίνει λοιπόν με την περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κυριολεκτικά δεν έχει προηγούμενο. Μέχρι πρότινος, πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι που έβγαινα να υπερασπιστούν την κάθε ακραία επιλογή του, τόσο για την πανδημία, την οικονομία, το ουκρανικό και τα ελληνοτουρκικά. Μανιτάκης, Βενιζέλος, Αλιβιζάτος αποτελούσαν μία υπερασπιστική γραμμή για τις συγκεκριμένες επιλογές του πρωθυπουργού οι οποίες κινούνται στα όρια του Συντάγματος.

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται πολιτικό παιδί του Σημίτη και στηρίχθηκε από την πρώτη στιγμή από το συγκεκριμένο σύστημα, Δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας έγκριτος συνταγματολόγος ή ακαδημαϊκός, που να βγει και να τον υπερασπιστεί.

Έχει απομείνει μόνος του ο Γιώργος Γεραπετρίτης να αρθρογραφεί προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…

Αυτό δείχνει ότι το πολιτικό τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι προδιαγεγραμμένο και οι εξελίξεις εντός και εκτός παρατάξεις θα είναι απρόβλεπτες. Ενδεικτικό το γεγονός ότι ήδη κορυφαία στελέχη των συστημικών μέσων ενημέρωσης, οργανώνονται για την επόμενη ημέρα, την οποία ελπίζουν να την ελέγξουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This