Αποφασισμένος ο Κυριάκος να μην γίνει «Κουτσόγιωργας»

Θα προτιμήσει διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από το να παραδώσει την εξουσία

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο όσο και την συνέντευξη τύπου, επέδειξε πολιτικό σθένος προκειμένου να καταστήσει ξεκάθαρο τόσο στην αντιπολίτευση αλλά και στο εσωτερικό της Ν.Δ. ότι δεν προτίθεται να καταλήξει στο ειδικό δικαστήριο.

Ο πρωθυπουργός και οι στενοί τους συνεργάτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τυχόν πτώση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακόμα και με πλειοψηφία της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές και συμμετοχή σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό, θα ανοίξει την πόρτα του ειδικού δικαστηρίου.

Η σκληρή στάση λοιπόν που ακολούθησε ο πρωθυπουργός, είχε πολλαπλούς αποδέκτες.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την δημιουργία οποιασδήποτε κυβέρνησης, χωρίς να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός.

Σε αυτή την κατεύθυνση, προανήγγειλε πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, εώς ότου το επιτύχει.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεταγραφές βουλευτών άλλων κομμάτων, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση, εάν το εκλογικό αποτέλεσμα του εξασφαλίσει έναν αριθμό εδρών κοντά στις 150.

Προειδοποίησε ότι θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να εμποδίσει την «ρωσική εμπλοκή» στις ελληνικές εκλογές, αφού πρώτα ενημέρωσε το πανελλήνιο ότι ο Πούτιν προκειμένου να τον ανατρέψει, αυξάνει ακόμα και τις τιμές του φυσικού αερίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δούμε ευθεία επέμβαση του επιτελικού κράτους στην λειτουργία των ελληνικών ΜΜΕ που επιμένουν να κατακρίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι ενδέχεται να υποκινούνται από το Κρεμλίνο.

Ζήτησε ακόμα και τη συμβολή του Ερντογάν, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα για νέα συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ υπερασπίστηκε την ευρωπαΐκή πορεία της Τουρκίας παρά τις απειλές κατά της Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι όπως ο Κυριάκος, έτσι και ο Ερντογάν δίνει τον τιτάνειο αγώνα της επανεκλογής, με την τουρκική αντιπολίτευση να έχει προαναγγείλει ότι θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να τον κλείσει φυλακή!

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε όλους τους μάρτυρες που θα κληθούν από την εξεταστική επιτροπή αλλά και από την ελληνική δικαιοσύνη, ότι το απόρρητο τους απαγορεύει να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο που να βοηθήσει στην διαλεύκανση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων. Είχε προηγηθεί η παρέμβαση της αδερφής του που προειδοποιούσε όσους επιχειρούν να σπάσουν το απόρρητο για να οδηγήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο, ότι ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με 10 ετή φυλάκιση.

Ο Κυριάκος λοιπόν ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνει ότι χρειάζεται για να μην γίνει Κουτσόγιωργας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This