Από ρυθμιστής του πολιτεύματος, «αντίλαλος» του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Δεν πίστευε στα αυτιά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακούγοντας την Σακελλαροπούλου να επαναλαμβάνει μηχανικά τους απίστευτους ισχυρισμούς του Κυριάκου!

Must Read

Άναυδος άκουγε  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης την τοποθέτηση της Κ. Σακελλαροπούλου, η οποία ήταν επανάληψη των ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Διαβάστε τι δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας:

«Μόλις ανέκυψε το ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφώνου σαςεπεσήμανα την ανάγκη άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης. Με δεδομένο ότι η υπόθεση αυτή άπτεται της λειτουργίας του πολιτεύματος και του κύρους των δημοκρατικών θεσμών τοποθετήθηκα εξαρχής με σαφήνεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Κύριε πρόεδρε έχω πλήρη γνώση και συνείδηση των ορίων του αξιωμάτός μου σύμφωνα και με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Για το θέμα αρμόδια εν προκειμένω είναι η Βουλή και η Εξεταστική Επιτροπή και η δικαιοσύνη στην οποία έχετε προσφύγει. Ήδη η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της ενώπιον των αρχών και η επιθυμία όλων μας είναι να ολοκληρωθεί και να αποφέρει καρπούς το συντομότερο. Οποιαδήποτε παράταση αυτής της εκκρεμότητας είναι επιζήμια για τη δημοκρατία μας. Η υπόθεσή σας ανέδειξε με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ανάγκη βελτίωσης σε επίπεδο νομοθεσίας και καλών πρακτικών του ισχύοντος νομικού  πλαισιου και θωράκισης της ΕΥΠ. Σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου κάθε εξαίρεση  από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών πρέπει να ερμηνεύεται στενά. Και να υπόκειται σε έλεγχο και λογοδοσία».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκπληκτος προφανώς από αυτά που άκουγε, καθώς συνιστούσαν αντίλαλο των ισχυρισμών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι προσωπικό το θέμα του, ούτε θέμα «βεντέτας», αλλά προστασίας του πολιτεύματος:

«Το  ζήτημα των υποκλοπών δεν είναι προσωπικό ζήτημα, είναι ζήτημα δημοκρατίας και πρέπει να κλείσει χωρίς να μείνει καμία σκιά στο πολιτικό σύστημα και αυτό πρωτίστως είναι ευθύνη της κυβέρνησης.

Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν Νησίδες λειτουργίας τους κράτους που κάποιοι θεωρούν πως είναι υπεράνω της δικαιοσύνης και υπεράνω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ευκαιρία να ενισχυθούν περαιτέρω οι ανεξάρτητες αρχές στη χωρά μας. Ο ρόλος τους πολύ κρίσιμος ώστε να υπάρχει διασφάλιση του κράτους δικαίου…»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This