Ανησυχία στην παράταξη για το τι θα πει ο Κυριάκος στον ΟΗΕ

Η κήρυξη του πολέμου στην Ρωσία έχει δημιουργήσει σφοδρές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία

Must Read

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρακτορείο Bloomberg έκανε ακόμα και κορυφαία στελέχη της παράταξης να αναρωτιούνται «σε ποια χώρα πιστεύει πως είναι πρωθυπουργός».

Η έμπνευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώσει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, την ώρα που η Τουρκία εισβάλει και παραβιάζει την εθνική κυριαρχία τόσο στο πεδίο όσο και στους επίσημους σχεδιασμούς της, έχει δημιουργήσει σφοδρές αντιδράσεις οι οποίες είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθούν.

«Ο Κυριάκος χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη να υπερασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα». Αυτή είναι η θέση κορυφαίου στελέχους της Ν.Δ. το οποίο μάλιστα θεωρεί πως η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού στο βήμα του ΟΗΕ είναι κάτι σαν τελεσίγραφο.

Είναι πλέον κοινή πεποίθηση στην λεγόμενη «πατριωτική πτέρυγα» της παράταξης, ότι ο Κυριάκος έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα στον Ερντογάν με τον τελευταίο να κάνει παιχνίδι ανενόχλητος στο Αιγαίο. Από την σύναψη του παράνομου μνημονίου με την Λιβύη το οποίο ισοδυναμεί με ευθεία απειλή και εισβολή σε περιοχές όχι μόνο κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και αμιγούς εθνικής κυριαρχίας, οι «έρευνες» του Όρουτς Ρέις και οι παραβιάσεις πολεμικών σκαφών που έφτασαν μέχρι τα ανοιχτά της Σητείας, ενώ παρεμπόδισαν ευρωπαϊκό ερευνητικό που λειτουργούσε με ελληνική εντολή, αλλά και οι υπερπτήσεις μαχητικών και μη επανδρωμένων τουρκικών αεροσκαφών που ισοδυναμούν με εισβολή σε ελληνικό έδαφος, όλα έχουν γίνει με την απόλυτη ανοχή προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όταν ο Νίκος Δένδιας απαίτησε την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, από την αρχή της όξυνσης της τουρκικής επιθετικότητας, συνάντησε την κάθετη άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα συκοφαντικά δημοσιεύματα σε γερμανικά έντυπα που τον παρουσίαζαν ως πολεμοκάπηλο.

Έχουμε φτάσει λοιπόν στο σημείο ο Ερντογάν να εισβάλει στην Ελλάδα, να απειλεί ανοιχτά με πόλεμο την Ελλάδα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην έχει ζητήσει την εφαρμογή των συνθηκών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου, όπως δικαιούται. Δεν έχει απαιτήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 42 παράγραφος 7 της ΕΕ, δεν έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ.

Έχει αφήσει απολύτως ανυπεράσπιστη την Κύπρο, παραπέμποντας στις μαύρες εποχές της επταετίας, δεν έχει κάνει την παραμικρή αναφορά στην προηγούμενη ομιλία του στον ΟΗΕ, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ψηφίσματα του συμβουλίου ασφαλείας που καθιστούν την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων ως παγκόσμια απαίτηση.

Αντί λοιπόν να ενεργοποιήσει το νομικό οπλοστάσιο της Ελλάδας και να απαιτήσει αντίστοιχες κυρώσεις με τη Ρωσία κατά της Τουρκίας, ο Μητσοτάκης αναλώνεται στο να ψωνίζει όπλα, τα οποία μάλιστα ακόμα δεν έχει χρησιμοποιήσει για να επιφέρει κάποιο προληπτικό χτύπημα, αναίμακτα μάλιστα, όπως για παράδειγμα να καταρρίψει ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο πραγματοποιεί υπερπτήσεις στην καρδιά του Αιγαίου.

Όπως μου έλεγε έτερο ιστορικό στέλεχος της παράταξης και κορυφαίος νομικός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαπράξει ένα ολέθριο λάθος. Έχει επιτρέψει στην Τουρκία να δημιουργεί τετελεσμένα στο πεδίο της μάχης, χωρίς να έχει προβάλλει ο ίδιος επίσημες ενστάσεις που σήμερα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Τι θα πει άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει ζητήσει την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας; «Πως θα πείσει η Ελλάδα για το ορθό των θέσεων της, όταν έχει ανοιχτή την Τουρκία να αλωνίζει πλέον και να δημιουργεί τετελεσμένα ακόμα και στην Κρήτη»;

 

Υπάρχει λοιπόν τεράστιο θέμα με τον Κυριάκο και την Τουρκία. Τόσο μεγάλο, που η αποψινή ομιλία του στον ΟΗΕ, θα κρίνει πάρα πολλά τόσο για τις προθέσεις του, όσο και για την παραμονή του στην ηγεσία της παράταξης.

Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απαιτήσει την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Κύπρο, δεν καταγγείλει την Τουρκία για τα συνεχή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα οποία παραμένουν ατιμώρητα, δεν απαιτήσει την άμεση απόσυρση του παράνομο Τούρκο – Λιβυκού μνημονίου από τον ΟΗΕ, δεν θέσει την τουρκική επιθετικότητα σε συνάφεια με το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, ώστε να έχει ένα ισχυρό όπλο για την συνέχεια, τότε «καλύτερα να ζητήσει άσυλο στην Τουρκία, όπως είχε κάνει ο αείμνηστος πατερας του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This