Μεταβατική κυβέρνηση… Γεραπετρίτη!

Ο υπουργός επικρατείας ετοιμάζεται για να ζήσει την …μέγιστη στιγμή δόξας

Must Read

Τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής του ζει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την μετατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος σε διακυβέρνηση «επιτελικού κράτους», κρατά πλέον τα ηνία του Μεγάρου Μαξίμου έχοντας καταφέρει να ξεφορτωθεί τον έτερο πυλώνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Όλα τα στελέχη που έχουν λόγο στις κυβερνητικές αποφάσεις, είναι πλέον της απολύτου εμπιστοσύνης υπουργού επικρατείας. Το «στρογγυλό τραπέζι» του Μεγάρου, ελέγχεται πλήρως από τον κ. Γεραπετρίτη και απαρτίζεται από πρόσωπα που θα μπορούσαν κάλλιστα να συμμετέχουν στην εκπληκτική σειρά Blackadder του BBC, την σειρά που ανέδειξε το υποκριτικό ταλέντο του Ρόουαν Άτκινσον.

Ενδεικτικό το παράδειγμα της αναβάθμισης του πρώην υπάλληλο της επιτροπής ανταγωνισμού Γιώργου Μυλωνάκη, ο οποίος αναλαμβάνει την υλοποίηση των εντολών Γεραπετρίτη εντός κοινοβουλίου, με κωμικοτραγικά πολλές φορές αποτελέσματα, όπως η έμπνευση του να μετατρέψει τις τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, ως μία σπαρακτική κραυγή υπέρ της αθωότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών!

«Η ΕΥΠ φταίει και όχι ο Κυριάκος», κραύγαζαν εχθές οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής, κάνοντας κάθε απλό πολίτη που έχει βασική γνώση της λειτουργίας του πολιτεύματος να αναρωτιέται εάν το ΦΕΚ – έμπνευσης Γεραπετρίτη κι αυτό – με το οποίο την πλήρη αρμοδιότητα της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών αναλάμβανε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν φέικ…

Ακόμα και στα έδρανα της αντιπολίτευσης κοιτάζονταν με απορία μεταξύ τους, ακούγοντας  τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη να εκφωνεί μία επική ομιλία περί της «αθωότητας του πρωθυπουργού», λες και ήδη ο Κυριάκος είχε παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο. Εμφανής η πινελιά Μυλωνάκη, αφού αυτός είχε αναλάβει την καθοδήγηση των γαλάζιων βουλευτών σε όλη τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής. Ήταν τόσο «επιτυχημένη» η στρατηγική Μυλωνάκη που το Μαξίμου έτρεχε πανικόβλητο για να επιβάλει απόρρητο στα πάντα, διότι εάν μαθευόταν τι «διαμάντια» πέταγαν οι κυβερνητικοί βουλευτές κατά τη διάρκεια των εργασιών της επιτροπής, ο Κυριάκος θα μετακόμιζε μόνος του στον Κορυδαλλό…

Σε όλο αυτό το σκηνικό, αναμένεται και η απόλυτη αποθέωση του Γιώργου Γεραπετρίτη, καθώς είναι βέβαιος πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα κληθεί να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας στις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, θα είναι της απόλυτου επιλογής του! 

Ο υπουργός επικρατείας ευθύνεται για το άλλο ευτυχές συμβάν που μας έτυχε, την τοποθέτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην προεδρία της Δημοκρατίας. Ο υπουργός επικρατείας είναι σίγουρος πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα ορκιστεί από την πρόεδρο, θα είναι ουσιαστικά «μεταβατική κυβέρνηση Γεραπετρίτη»…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This