Ψηφοδέλτια ΝΔ: Ο Κυριάκος θα ανατρέψει τα πάντα στις δεύτερες εκλογές!

Το σχέδιο για να κρατήσει τον απόλυτο έλεγχο του κόμματος

Must Read

Όσοι νομίζουν ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι και το τέλος του Κυριάκου από την προεδρία της Ν.Δ., λογαριάζουν χωρίς τον «ξενοδόχο».

Εδώ και αρκετό καιρό, ο Κυριάκος ετοιμάζει προσεκτικά τις κινήσεις του, ώστε να καταφέρει να παραμείνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και εάν το εκλογικό αποτέλεσμα που θα προκύψει θεωρηθεί απογοητευτικό.

Το σημείο – κλειδί για να πετύχει τον σκοπό του, είναι η σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα προκύψει μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας. Άρα, μετά και τις δεύτερες εκλογές, καθώς θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, όταν και τα αποτελέσματα θα διέπονται από την «δαμόκλειο σπάθη» της απλής αναλογικής.

Αυτό που γνωρίζουν ελάχιστοι μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και φυσικά το αγνοούν βουλευτές και πολιτευτές, είναι ότι ο Κυριάκος θα εκμεταλλευτεί το «παράθυρο» της λίστας στις δεύτερες εκλογές.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως εάν οι γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα που θα προκύψει μετά τις πρώτες εκλογές περιέχει πρόσωπα τα οποία ο Κυριάκος δεν εμπιστεύεται για την επόμενη ημέρα, δεν θα διστάσει να κάνει σαρωτικές αλλαγές στην λίστα των ψηφοδελτίων για τις δεύτερες εκλογές.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, είναι έτοιμος να αφήσει εκτός ακόμα και εκλεγμένους βουλευτές της πρώτης Κυριακής, εάν δεν θεωρεί ότι θα τον υποστηρίξουν για να παραμείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας! Αντίθετα, οι λεγόμενοι «μητσοτακικοί», της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου, θα τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις την δεύτερη Κυριακή, ακόμα και αν έχουν αποτύχει την πρώτη…

Έτσι, η κοινοβουλευτική ομάδα που θα προκύψει, θα είναι απολύτως ελεγχόμενη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει περίπτωση να τεθεί θέμα ηγεσίας του κόμματος, ακόμα και σε περίπτωση βαριάς εκλογικής ήττας.

Το σχέδιο θεωρείται ασφαλές και «δεμένο». Άλλωστε, δεν υπάρχει περίπτωση να τεθεί θέμα ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από την κοινοβουλευτική ομάδα που θα προκύψει την πρώτη Κυριακή. Τόσο δεμένο που έχει προβλεφθεί και η απάντηση στην βέβαιη αντίδραση που θα προκύψει από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά! Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αυτός που είχε ανοίξει τον δρόμο σε τέτοιες ενέργειες, στις δεύτερες εκλογές του 2012 στην Ηλεία, μετά από συμφωνία με την Ντόρα Μπακογιάννη για να επανέλθει στο κόμμα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επίδραση του «sailing ship effect» στη σύγχρονη κοινωνία

Η βιομηχανία, η πολιτική και οι κοινωνικές δομές

More Articles Like This