Αριστοτεχνική η διαχείριση των πρόωρων εκλογών από τον Κυριάκο

Νουρέγιεφ της πολιτικής ο πρωθυπουργός!

Must Read

Ενώ ο Κυριάκος δεν έχει καμία διάθεση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, την ίδια στιγμή με δικές του παρεμβάσεις ή παρεμβάσεις συνεργατών του, αφήνει να εννοηθεί ότι το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι ανοιχτό, ακόμα και μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του καρφωμένο ακόμα και το πόμολο του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο θέλει να πάρει φεύγοντας, τον Ιούλιο του 2023. Η μόνη περίπτωση να προκηρύξει εκλογές πριν από τη λήξη της θητείας του, είναι εάν υπάρξει εσωκομματική ρήξη και ευθεία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του.

Διαρρέοντας λοιπόν το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο Κυριάκος εξασφαλίζει ότι ουδείς θα αμφισβητήσει την παντοδυναμία του, διότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πολιτική αυτοκτονία για όποιον το πράξει. Ποιος θα τολμούσε να αμφισβητήσει τον πρόεδρο του κόμματος με τις εκλογές προ των πυλών; 

Με αυτόν τον τρόπο ο Κυριάκος φτιάχνει και την άμυνα του στο ενδεχόμενο που τον Δεκέμβρη οι δημοσκοπήσεις θα αρχίσουν να δείχνουν πτώση της διαφοράς στις 4 μονάδες. Πάλι πρώτος θα εμφανίζεται, πάλι όλοι θα περιμένουν εκλογές, όλοι θα είναι στην ανάγκη του για να βρεθούν στα ψηφοδέλτια, ουδείς θα παραστήσει τον αντάρτη.

Κάπως έτσι θα πορευτεί πως το καλοκαίρι – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – για να φτιάξει μία κοινοβουλευτική ομάδα που θα αποτελείται από τον Τριαντόπουλο και τον Χατζηβασιλείου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This