Ερήμην του Δένδια η μη πρόσκληση του Ρώσου πρέσβη από τη Σακελλαροπούλου!

Ένα «επιτελικό» κράτος εκτός ελέγχου!

Must Read

Η πρόσφατη απόφαση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου να αποκλείσει τον Ρώσο πρέσβη από την δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν των ξένων διπλωματών που υπηρετούν στην Αθήνα, για πρώτη φορά στην ιστορία, ήταν μία ανεύθυνη κίνηση που προκάλεσε μεγάλα ερωτηματικά.

Την ίδια στιγμή μάλιστα κάλεσε κανονικά τον Τούρκο πρέσβη, την ώρα που η Τουρκία απειλεί να βομβαρδίσει ακόμα και την Αθήνα! Τον πρέσβη της Τουρκίας η οποία αμφισβητεί εθνικό έδαφος, προβαίνει σε προκλήσεις πολέμου και κατέχει παράνομα την Κύπρο.

Φυσικά, η πρόεδρος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να ασκεί εξωτερική πολιτική. Η αρμοδιότητα για τις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας ανήκει αποκλειστικά στον υπουργό εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Μία τέτοια απόφαση λοιπόν, θα μπορούσε να έχει ληφθεί μόνο εάν ο Νίκος Δένδιας είχε αποφασίσει να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία και να απελαθεί ο Ρώσος πρέσβης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι πληροφορίες μου όμως λένε ότι τέτοια απόφαση όχι μόνο δεν έχει ληφθεί, αλλά και ότι ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν είχε γνώση της συγκεκριμένης ενέργειας της προέδρου!

Πρόκειται λοιπόν για μία πραξικοπηματική απόφαση που θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα, κυρίως όμως συνιστά το βαρύτατο παράπτωμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επίδραση του «sailing ship effect» στη σύγχρονη κοινωνία

Η βιομηχανία, η πολιτική και οι κοινωνικές δομές

More Articles Like This