Ο Κυριάκος ξεγέλασε τον Ερντογάν!

«Σαύρα της διπλωματίας» ο ευφυής πρωθυπουργός μας!

Must Read

Τον αποκάλεσαν Τσιτάχ της Μεσογείου, Μωυσή, Ηρακλή, σιμουλτανέ και Αη Γιώργη. Τώρα, έρχεται η ώρα να τον αποκαλέσουν και «σαύρα της διπλωματίας»! Ένας χαμαιλέων στην εξωτερική πολιτική…

Ο λόγος φυσικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κυβερνήτη μας, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία ως ο μόνος Έλληνας ηγέτης, ο οποίος κατάφερε να ξεγελάσει τον Τούρκο ομόλογό του.

Ο Ερντογάν λοιπόν, παρασύρθηκε από την πυγμή του Κυριάκου, ο οποίος κήρυξε ακαριαία τον πόλεμο στην Ρωσία, επειδή ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία. Δηλαδή, ο Έλληνας πρωθυπουργός, κήρυξε τον πόλεμο σε μία χώρα με την οποία η Ελλάδα διατηρεί βαθύτατους ιστορικούς δεσμούς, επειδή η τελευταία εισέβαλε σε μία χώρα με την οποία η Ελλάδα δεν έχει καμία απολύτως αμυντική συμφωνία. Η Ουκρανία άλλωστε, δεν είναι ούτε μέλος του ΝΑΤΟ ούτε της ΕΕ.

Όπως ήταν λογικό, ο Ερντογάν θεώρησε πως είχε μπροστά του την μεγάλη ευκαιρία για να ξεκινήσει ελληνοτουρκικό πόλεμο, αφού ο Κυριάκος είναι τόσο ευέξαπτος.

Άρχισε λοιπόν τις απανωτές προκλήσεις.

Σε πρώτη φάση, εισέβαλε στην περιοχή αμιγούς εθνικής κυριαρχίας, υπογράφοντας το παράνομο μνημόνιο με την παράνομη κυβέρνηση της Λιβύης, την οποία η ίδια λειτουργία είχε επιβάλει, μεταφέροντας ισλαμιστές τρομοκράτες στην Τρίπολη και ακυρώνοντας την εκλογική διαδικασία.

Ο Κυριάκος όμως, τέρας ψυχραιμίας, δεν αντέδρασε. Δεν ζήτησε καν κυρώσεις!

Ο Ερντογάν λοιπόν, αποφάσισε να κλιμακώσει. Ξεκίνησε τον Αττίλα 3, εισβάλλοντας στα Βαρώσια και την Αμμόχωστο. Ο Κυριάκος όμως, τίποτα. Άχνα.

Προβληματίστηκε Ερντογάν και αποφάσισε να εισβάλει κάπου πιο μακριά, μήπως και πιάσει το κόλπο. Εισέβαλε στην Αρμενία παρέα με τον Αλίεφ και έσφαξε, εκδίωξε, ξεσπίτωσε, 120.000 Αρμένιους.

Ο Κυριάκος όμως, τίποτα.

Βλέποντας τον Μητσοτάκη να στηρίζει τόσο ένθερμα το Ισραήλ, ο Ερντογάν αποφάσισε να στηρίξει την Χαμάς για να του την σπάσει. Ο Κυριάκος όμως, τίποτα.

Εκτός εαυτού πλέον ο Ερντογάν, επιτέθηκε ευθέως. Προσάρτησε την βραχονησίδα Ζουράφα.

Ο Κυριάκος όμως, ανέκφραστος. Ή καλύτερα, με το χαμόγελο στα χείλη.

Εντέλει, ο Ερντογάν εκτός εαυτού, αποφάσισε να ρίξει την πραγματική βόμβα: Λίγες εβδομάδες πριν την συνάντηση κορυφής στην Θεσσαλονίκη, μιλώντας σε 1 εκατομμύριο τούρκους, χαρακτήρισε την συμπρωτεύουσα, ως «τουρκική πόλη»!

 

Και τότε ο Κυριάκος, αντί να κηρύξει τον πόλεμο στον Ερντογάν, μιλώντας στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για «καλό κλίμα με την Τουρκία»! Δίνοντας μάλιστα και μπόνους 200 εκατομμύρια € από το ελληνικό ταμείο ανάκαμψης στην εταιρεία του Κοτς, η οποία εξοπλίζει τον τουρκικό στρατό!

Ο Ερντογάν λοιπόν, φανερά προβληματισμένος και ένα βήμα πριν την σχιζοφρένεια, φαίνεται ότι ακυρώνει τα σχέδια του «να έρθει νύχτα» όπως είχε απειλήσει, γιατί αρχίζει να ανησυχεί ότι σε μία τέτοια περίπτωση, ο Κυριάκος θα του κάνει και ερωτική εξομολόγηση…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This