Να τιμηθεί και ο Αντώνης Σαμαράς, ως ευεργέτης του Κώστα Σημίτη και φυσικά των Σκοπίων…

Must Read

Έφτασε η μεγάλη στιγμή για την ειδική ανοιχτή εκδήλωση προς τιμήν του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, από κάτι περίεργα ινστιτούτα.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι αυτονόητο ότι ο Κυριάκος μας δεν θα μπορούσε να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση τιμής του πρώτου ανθρώπου που τον διόρισε, όταν κανείς δεν του έδινε μεροκάματο…

Από την εκδήλωση όμως φαίνεται ότι θα λείπει ο πραγματικός ευεργέτης του Κώστα Σημίτη, ο άνθρωπος που ουσιαστικά τον έφερε στην εξουσία, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα. Μιλάω φυσικά για τον Αντώνη Σαμαρά!

Δυστυχώς, η συμβολή του Μεσσήνιου πολιτικού στην άνοδο και την παραμονή στην εξουσία του Κώστα Σημίτη, δεν προβάλλεται δεόντως, ειδικά στην σημερινή εκδήλωση.

Ήταν ο Αντώνης Σαμαράς με την γνωστή αποστασία, που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ήταν ο Αντώνης Σαμαράς με το «κόλπο» της προεδρικής εκλογής Στεφανόπουλου, που κράτησε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ώστε να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο Κώστας Σημίτης!

Είναι κρίμα λοιπόν για τον άνθρωπο που ουσιαστικά έκανε τον Κώστα Σημίτη πρωθυπουργό, να μην τιμάται δεόντως στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Είναι ένα ιστορικό ατόπημα.

Οι ευεργετικές ενέργειες όμως του Αντώνη Σαμαρά υπερβαίνουν τα σύνορα της πατρίδας μας. Φαίνεται δυστυχώς ότι η αχαριστία δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Διότι, ειδικά οι σκοπιανοί, το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν για τον έλληνα ευεργέτη τους Αντώνη Σαμαρά, θα ήταν να του στήσουν ένα άγαλμα δίπλα ακριβώς στον μαϊμού Μέγα Αλέξανδρο που κοσμεί το κέντρο των Σκοπίων…

Για την ακρίβεια, ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που επέτρεψε στους Σκοπιανούς να αυτοαποκαλούνται «μακεδόνες» και στο κρατίδιο τους να αναγνωριστεί παγκοσμίως με το όνομα «Μακεδονία»…

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός που έδωσε την τιτάνια μάχη, για την αναγνώριση του κρατιδίου της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ως «Μακεδονία». Ο Αντώνης Σαμαράς ως υπουργός εξωτερικών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ήταν αυτός που ευθύνεται για τη μη εκπροσώπηση της Ελλάδας από την περιβόητη συνεδρίαση της επιτροπής Μπαντεντέρ, που θα ενέκρινε ή όχι την αναγνωριση του κρατιδίου των Σκοπίων.

 

Ενέργεια την οποία καταδίκασαν τρεις επίτιμοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας! Γιώργος Ράλλης, Μιλτιάδης Έβερτ και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που μάλιστα απολογήθηκε από το βήμα της Βουλής!

Επί υπουργίας Αντώνη Σαμαρά η ΕΟΚ αναγνώρισε τα Σκόπια ως σκέτο «Μακεδονία»

«δεν υπάρχει προηγούμενο Υπουργοί Εξωτερικών ή Πρωθυπουργοί οποιασδήποτε ελληνικής κυβερνήσεως να απεμπόλησαν το δικαίωμα της χώρας να διορίσει εκπρόσωπό της σε διεθνή οργανισμό, όταν επρόκειτο να συζητηθεί σ’ αυτόν εθνικό μας θέμα», έγραψε ο Ράλλης στο βιβλίο του για το θέμα.

 

Με αποτέλεσμα, το συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων να εκδώσει φαρδιά – πλατιά την απόφαση της 2ας Δεκεμβρίου 1991, αναφέροντας τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»! Επί υπουργίας Αντώνη Σαμαρά, η ΕΟΚ αναγνώρισε τα Σκόπια ως σκέτο «Μακεδονία»…

 

Τι έκανε λοιπόν τότε ο Αντώνης Σαμαράς για να κρύψει τις εγκληματικές του ευθύνες απέναντι στο έθνος; Μεταμορφώθηκε σε αντάρτη «Μακεδονομάχο»! Με αποτέλεσμα την γνωστή του αποστασία και την ανατροπή της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος στο μεσοδιάστημα είχε διαπραγματευτεί και συμφωνήσει με τον Γκλιγκόροφ το όνομα «Σλαβομακεδονία».

 

Η συνέχεια είναι γνωστή. Με την πλάτη του Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα έπεσε στα νύχια του καθεστώτος Σημίτη, ο οποίος όχι μόνο στήριξε την ενδιάμεση συμφωνία,  όπου η Ελλάδα αποδέχθηκε το «Μακεδονία» ως συνθετικό του ονόματος των Σκοπίων, αλλά άνοιξε την κερκόπορτα στο Αιγαίο για την Τουρκία!

 

Ο Αντώνης Σαμαράς όμως δεν το έβαλε κάτω. Ξαναφόρεσε την προβιά του «μακεδονομάχου»  προεκλογικά για να καταδικάσει την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια στιγμή που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Novartis, ο Αντώνης Σαμαράς εκμεταλλεύτηκε το «ουρανοκατέβατο δώρο» του Κοτζιά, παίζοντας ευχάριστα μαζί του το δίπολο «εγώ είμαι πιο πατριώτης»!

Όπως αργότερα, επανήλθε στη Νέα Δημοκρατία ως αρχηγός, (ενώ διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει ακόμα και ως αρχηγός), για να ευεργετήσει για άλλη μία φορά το ΠΑΣΟΚ, λυτρώνοντας το από τις εγκληματικές του ευθύνες των σκανδάλων, του μνημονίου και της λίστας Λαγκάρντ.

Εάν ήταν λοιπόν κάποιος άνθρωπος που θα έπρεπε να τιμηθεί σήμερα δεόντως μαζί με τον Κώστα Σημίτη, θα ήταν ο Αντώνης Σαμαράς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This