«Λουκέτο» στη μπουτίκ του ιστορικού οίκου ZOLOTAS της Σταδίου και η… χρυσή δικαστική διαμάχη

Must Read

Αμέσως μετά το lockdown και την επιστροφή στην κανονικότητα από την πανδημία του κορωνοϊού, στην μπουτίκ του οίκου κοσμημάτων ΖOLOTAS, στην οδό Σταδίου 9, ξηλώθηκαν τα χρυσά γράμματα ZOLOTAS της μεγαλοπρεπούς επιγραφής, κατέβηκαν τα ρολά στις βιτρίνες και το κατάστημα έβαλε λουκέτο, ύστερα από 25 ολόκληρα χρόνια.

Στον τοίχο της οδού Σταδίου έχει αναρτηθεί η παρακάτω ανακοίνωση την οποία δημοσιεύει η στήλη και, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Το κατάστημα ZOLOTAS στη Σταδίου 9 θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας. Στο διάστημα αυτό θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε στο κεντρικό μας κατάστημα, στην Πανεπιστημίου 10».

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, για το λουκέτο μπορεί να μην ευθύνονται μόνο ο κορωνοϊός και η φετινή απουσία τουριστών πελατών, αλλά ίσως ήταν πλεονασμός να υπάρχουν δύο καταστήματα του φημισμένου οίκου  σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο, σε εποχή οικονομικής κρίσης.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι τα χρυσά χειροποίητα κοσμήματα ZOLOTAS, τα οποία βασίζονται στην αρχαιοελληνική τέχνη και παράδοση, τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης και πωλούνται στις μπουτίκ του στο Μανχάταν και το Παρίσι. Την τελευταία εγκαινίασε το 2016, στη rue de Miromesnil 3, η πρόεδρος του οίκου από το 2004 Marianne le Clere-Papalexis με τον γιο της και καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου, τα τελευταία 10 χρόνια, Γιώργο Παπαλέξη.

Γιώργος Παπαλέξης

Σε επίσκεψή της στο διώροφο κατάστημα η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον αγόρασε σκουλαρίκια με χρυσό, διαμάντια και μαργαριτάρια, τα οποία φόρεσε στην avant-premiere της ταινίας της «Ghost in the Shell».

Στην Αθήνα το τελευταίο gala που οργάνωσε ο οίκος ZOLOTAS ήταν τον Μάιο του 2018, στα σαλόνια της γαλλικής πρεσβείας, για την παρουσίαση της συλλογής κοσμημάτων «Couture».

Τα λαμπερά εγκαίνια και η δικαστική διαμάχη

Ξενοφών Ζολωτας με την Μαριαννα Παπαλέξη

Το κοσμικότερο και ιντριγκαδόρικο γεγονός της χρονιάς του 1995 αποτέλεσε το opening της μπουτίκ Ζολώτα στην οδό Σταδίου. Παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και επιχειρηματικής Αθήνας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και το επίσημο ντεμπούτο στα φλας της ιδιοκτήτριας του καταστήματος με την επωνυμία «Κοσμηματοπωλείο Ζολώτα» Marianne le Clere – Papalexis, στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού Ξενοφώντα Ζολώτα και της συζύγου του Καλλιρρόης – Λόλας Ζολώτα.

Αποτελούσε το αντίπαλον δέος του καταστήματος της «Χρυσοθήκης Ζολώτα» της οδού Πανεπιστημίου, με διευθύντρια τη Μαρία Παπαστάμου, τρίτη γενιά της οικογένειας και ψυχή του οίκου για πολλά χρόνια, λόγω της δικαστικής διαμάχης που είχε ξεκινήσει για το διάσημο brand και τις μετοχές της οικογένειας Ζολώτα.

Ο «χρυσός» δικαστικός πόλεμος έληξε τον Μάρτιο του 2003, με την ενοποίηση όλων των διεθνών και ελληνικών σημάτων ZOLOTAS υπό τη νομική μορφή Ζολώτας Α.Ε., με επικεφαλής του οίκου τη Marianne le Clere – Papalexis, ύστερα από εξαγορά και απορρόφηση των μεριδίων των μετοχών του οίκου των επιχειρηματιών Φίλιππου Βρυώνη και Σταύρου Μιχαλαριά. Μια ακόμα νίκη για τη Μ. Papalexis αποτέλεσε η δικαστική απόφαση που αφορούσε τα προϊόντα της γνωστής φίρμας, ώστε να προστατευτούν από τις «αντιγραφές».

Τα μοναδικά κοσμήματα του οίκου Ζολώτα έχουν φορέσει από τη Λιζ Τέιλορ και τη Ρόμι Σνάιντερ έως τη Τζάκι Κένεντι και τη Χριστίνα Ωνάση. Πρόκειται για σχέδια με πλούσια ελληνική ιστορία, εμπνευσμένα από τις συλλογές αρχαίων ελληνικών κοσμημάτων, του αδαμαντοδέντη Ευθύμιου Ζολώτα, πατέρα του αείμνηστου διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ξενοφώντα Ζολώτα, που ίδρυσε το πρώτο κατάστημα του οίκου, το 1890, στην οδό Αιόλου 82, το οποίο κληρονόμησε ο λαμπρός οικονομολόγος και απογείωσε η σύζυγός του, η υπέρκομψη Λόλα Ζολώτα.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρχεται τσουνάμι κακουργημάτων για το σκάνδαλο των e-mail!

Με τη συνηθισμένη τακτική της, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία το σκάνδαλο της...

More Articles Like This