Αδημοσίευτες φωτογραφίες από το σπίτι της Άννας Βούλγαρη – Οι άγνωστες στιγμές της αυτοκράτειρας του κοσμήματος

Must Read

Η ζωή της υπήρξε παραμυθένια, μυθιστορηματική, με δυσκολίες, απρόοπτα αλλά και στιγμές ευτυχίας.

  • Από τον Χάρη Λεμπιδάκη

Η είδηση του θανάτου της Άννας Βούλγαρη στα τέλη Μαΐου, της γυναίκας με τη αρχοντική φινέτσα, η οποία ήταν η μοναδική απόγονος της αυτοκρατορίας κοσμημάτων Bulgari, σκόρπισε απέραντη θλίψη όχι μόνο στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας, αλλά και στη γειτονική Ιταλία, όπου  Άννα  Βούλγαρη έζησε και μεγαλούργησε! Όσοι είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν από κοντά (ένας από αυτούς είμαι και εγώ) υπέκυπταν στη γοητεία που εξέπεμπαν ο χαρακτήρας της και η φινέτσα της.

H Αννα Βούλγαρη με τον Χάρη Λεμπιδάκη

Η αύρα της «αγκάλιαζε» όσους ήταν κοντά της και αυτό το διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή. Αυτή η αύρα κατά έναν μαγικό τρόπο υπήρχε και στο «καταφύγιό» της, στη Ρώμη, όπου τη συνάντησα τον Μάιο του 2016 μαζί με τον συνεργάτη μου Παύλο Χριστοδούλου, ο οποίος αποτύπωσε με τον φακό του τόσο την ίδια όσο και γωνιές από το σπίτι της, ένα διαμέρισμα περίπου 300 τ.μ. στην πολυσύχναστη Via Condotti. Εκεί, στον αριθμό 10, ξεδίπλωσε μπροστά μας πτυχές από τη ζωή της.

Για πρώτη φορά σήμερα η «Espresso» δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα το διαμέρισμα «καταφύγιό» της, γωνιές του σπιτιού, έργα τέχνης και αντικείμενα που σκιαγραφούν τη μοναδική προσωπικότητά της! Μας υποδέχτηκε μ’ ένα χαμόγελο που μας αιχμαλώτισε με το καλημέρα! Για να πραγματοποιηθεί η συνάντησή μας, χρειάστηκε να περάσουν 15 ημέρες από την επικοινωνία μέσω τρίτου προκειμένου να εξασφαλίσουμε το πολυπόθητο «ναι» από τη πλευρά της.

Το εντυπωσιακό χολ

Απλή και σικάτη

Προς έκπληξή μας, η 89χρονη τότε Αννα Βούλγαρη, με μια απλότητα, μας άνοιξε η ίδια την πόρτα του σπιτιού της. Χαμογελαστή, σικάτη, με τις ρυτίδες της ναι μεν να προδίδουν την ηλικία της, αλλά με τον δυναμισμό της και τη γνώση της να σε αφοπλίζουν. Μας πρόσφερε καφέ και τσάι και προτού ξεκινήσουμε την προγραμματισμένη κουβέντα μας, δεν θέλησε να βάλει όρια. Και μιλάμε για μια απόγονο μιας σπουδαίας επιχειρηματικής οικογένειας. Για χάρη μας γύρισε τον χρόνο πίσω, όχι μόνο στα παιδικά της χρόνια, αλλά και σε μια σκοτεινή περίοδο της ζωής της, όταν για 35 ολόκληρες μέρες την είχαν απαγάγει μαζί με τον γιο της χωρίς κανείς να γνωρίζει αν ζούσαν ή είχαν πεθάνει.

Αποψη της τραπεζαρίας

Μιλήσαμε για την Ελλάδα, λέγοντάς μας χαρακτηριστικά πως τη λατρεύει. Αλλωστε, δεν περνούσε ούτε ένα καλοκαίρι που να μην έρθει στην ιδιαίτερη πατρίδα της για να κάνει διακοπές με την οικογένειά της. Της άρεσε η μοναξιά. Το σπίτι της είχε έντονο το μαύρο στοιχείο και ζούσε σχεδόν μέσα στο «σκοτάδι». Σπάνια έβλεπε τηλεόραση, όπως μου είπε. Διάβαζε πολύ και δεν είχε στη συλλογή της, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο ως η τελευταία απόγονος των Bulgari, κανένα κόσμημα ή ρολόι του διάσημου οίκου.

Επεξεργαστήκαμε με σεβασμό γωνιές του εντυπωσιακού σπιτιού της. Με έναν αναγεννησιακό χαρακτήρα, από το μαρμάρινο πάτωμα μέχρι τα έπιπλα, ο χώρος δεν είχε στοιχεία υπερβολής. Το αντίθετο, μάλιστα. Με μια λατρεία για τα φωτιστικά, παντού υπήρχε ημίφως, ακόμη και στο μικρό γραφείο της, όπου έκατσε για να μας δείξει άλμπουμ με φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη ζωή της.

Ενα από τα πολλά φωτιστικά του σπιτιού της

Η ίδια λάτρευε τα λουλούδια και τα φρόντιζε με ιδιαίτερη στοργή. Οπως άλλωστε ήταν και η ίδια… Ενα λουλούδι που άνθισε και έδωσε χαρά σε όσους την άγγιξαν και είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν…

Με τον φωτογράφο Παύλο Χριστοδούλου

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγελία για εργασιακό bullying: «Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί επειδή έβγαινε στη σύνταξη»

Μία σοβαρότατη καταγγελία που αφορά σε εργασιακό εκφοβισμό, έρχεται στο «φως», με πρωταγωνίστρια μία 60χρονη, που απασχολείτο σε ιδιωτική...

More Articles Like This