Ο Στέφανος Κυριακίδης μίλησε για τη σκηνή της δολοφονίας του από τους Τούρκους στο «Κόκκινο ποτάμι»: «Στη ζωή μου δεν έχω φάει τόσο ξύλο»

Must Read

Ράγισαν και οι πέτρες χθες στο Λαύριο! Ο Μανούσος Μανουσάκης γύρισε την πιο συγκλονιστική σκηνή της ιστορικής σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» και τα δάκρυα των συντελεστών έγιναν ποτάμι!

Η άγρια δολοφονία του μητροπολίτη Θεόκλητου από τους Νεότουρκους, που σημάδεψε ανεξίτηλα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και «ζωντάνεψε» ξανά υπό τις οδηγίες του Μανουσάκη, έκανε τους συντελεστές της σειράς να «μουδιάσουν».

Ο σπουδαίος ηθοποιός Στέφανος Κυριακίδης, με παππούδες από τη Σαμψούντα και την Κωνσταντινούπολη, που υποδύεται τον μητροπολίτη, λέει συγκλονισμένος στην εφημερίδα Espresso και τη Μαρία Ανδρέου: «Στη ζωή μου δεν έχω φάει τόσο ξύλο. Αλλά είπα στον Μανούσο να κάνει αυτό που πρέπει, αν και δεν είμαι και νέος άνθρωπος. Γύρισα στο σπίτι μου με μώλωπες, αφού με σέρνανε στον δρόμο, με προπηλάκιζαν, με ξύρισαν, μου έσκισαν τα άμφια, ένας πραγματικός όχλος μέσα από τα στενά της Αμισού, με πρωτεργάτη τον Οσμάν και τους Τσέτες. Δάκρυα είχαν έρθει στα μάτια μου, αλλά βούρκωσα στ’ αλήθεια όταν τα μόνα λόγια που έλεγε ο μητροπολίτης ήταν “αδέρφια μου”…» εξομολογείται ο ηθοποιός.

«Όλα αυτά τα υφίσταται θυσιαστικά. Αχ, δεν βγήκε από το στόμα του. Οι δεκάδες συνάδελφοί μου με συμπονούσαν αλλά έπρεπε να γυρίσουμε τη σκηνή. Με έσερναν πάνω στα αγκάθια με λύσσα. Όταν γύρισα σπίτι και με είδε η γυναίκα μου, έπαθε σοκ! Ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές στα γυρίσματα και όλοι αναλογιστήκαμε τι βασανιστήρια έκαναν σε αυτόν τον άνθρωπο» συμπλήρωσε ο Στέφανος Κυριακίδης.

Ο σπουδαίος ηθοποιός συνεχίζει να διηγείται με πάθος όσα θα δούμε την Κυριακή 28 Ιουνίου στις 22.00 στο Open: «Αυτά που έζησα στο γύρισμα ήταν όσα μου είχαν διηγηθεί η μητέρα μου και η γιαγιά μου για τις θηριωδίες στον Πόντο. Διά της αποκαλύψεως… έτσι λέω πια, τα ένιωσα στο πετσί μου. Οι ηθοποιοί αλλά και το συνεργείο της σειράς έλεγαν στον Μανούσο Μανουσάκη: “Έχει και άλλο;” Αυτοί δεν άντεξαν… Αφού στα διαλείμματα μου έφερναν μόνοι τους νερό για να συνεχίσω. Τη σκηνή τη γυρίσαμε δεκάδες φορές. Και αφού έβλεπα τον Μανούσο να λέει “πάμε ξανά”, είπα “Στέφανε, κράτα γερά” και ας είχα γεμίσει αιματώματα. Ο θάνατος του μητροπολίτη Θεόκλητου είναι ο θάνατος του Ελληνισμού στον Πόντο»!

Δείτε επίσης: Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιόρτασε τα γενέθλιά του μαζί με την Ελένη Ράντου και την κόρη τους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This