Μοnsieur Zeraw για τις δυσκολίες που έζησε στην Ελλάδα: «Δεν κακιώνω με τους ρατσιστές! Τους λυπάμαι» 

Must Read

Ο Μοnsieur Zeraw έχει αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό μέσα από το συγκρότημα Vegas. O δρόμος του, ωστόσο, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς ως παιδί μεταναστών από τη Ζιμπάμπουε αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στην Ελλάδα, με κυριότερη την απώλεια του πατέρα του.

Παρ’ όλα αυτά τα κατάφερε και σήμερα έχει δύο όμορφες κόρες, ασχολείται ενεργά με την πολιτική ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, έχει κυκλοφορήσει το νέο του τραγούδι ως solo καλλιτέχνης, ενώ σύντομα ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας! Ο ίδιος μίλησε την Espresso και τον Βαγγέλη Καράλη.

Πώς θυμάσαι τα παιδικά σου χρόνια στην Ελλάδα ως παιδί μεταναστών;

Μπορώ να πω πως είχα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια παρά την έλλειψη της πατρικής φιγούρας και την ύπαρξη αρκετών δυσκολιών. Η μητέρα μας κατάφερε να μας μεγαλώσει με αξιοπρέπεια, χωρίς να μας λείψει τίποτα. Είχα και την τύχη να μεγαλώσω στα Κάτω Πατήσια, μια γειτονιά όπου τα παιδιά με αποδέχτηκαν με αγάπη, όπως και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μου στο σχολείο. Επίσης αξίζει να αναφέρω τη νονά και τον νονό μας, Μαίρη και Κώστα, οι οποίοι μας στήριξαν πολύ, μας έδωσαν αγάπη και έγιναν η οικογένεια που είχαμε στερηθεί ερχόμενοι στην Ελλάδα.

Με τον νονό του Κώστα και την πνευματική του αδελφή

Εχεις αναφερθεί στις δυσκολίες που έχεις περάσει ως παιδί μεγαλώνοντας με τη μητέρα σου, καθώς ο πατέρας σου από μικρή ηλικία έφυγε από το σπίτι. Πώς βίωσες αυτή την απώλεια;

Ήταν αρκετά δύσκολο να περνάς την εφηβεία χωρίς ένα αντρικό πρότυπο μέσα στο σπίτι και έπρεπε επίσης να διαχειριστώ το αίσθημα της απώλειας, αλλά και της απόρριψης. Ευτυχώς η μητέρα μου μπόρεσε να καλύψει το κενό έχοντας μια ουσιαστική και ειλικρινή σχέση μαζί μου, οπότε δεν μου προκλήθηκε κάποιο σημαντικό συναισθηματικό ή ψυχολογικό πρόβλημα. Κοιτάζοντας πίσω συνειδητοποιώ πως οι δυσκολίες αυτές που βίωσα με βοήθησαν τελικά να χτίσω έναν δυνατό και αποφασιστικό χαρακτήρα, που αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τα δύσκολα που φέρνει η ζωή.

Τα πρώτα καλλιτεχνικά βήματα του τραγουδιστή με το συγκρότημα Tang- Ram

Παρά τις δυσκολίες κατάφερες να ασχοληθείς από μικρή ηλικία με το τραγούδι. Ηθελες πάντα να γίνεις τραγουδιστής ή προέκυψε;

Προέκυψε ύστερα από παρότρυνση ενός φίλου που ήξερε ότι είχα ως χόμπι τη σύνθεση μουσικής μέσω υπολογιστή, χωρίς ωστόσο να το έχω σπουδάσει. Ημουν αυτοδίδακτος. Βέβαια από μικρός είχα αγάπη για τη μουσική και με συνόδευε σε κάθε μου στιγμή, οπότε είναι λογικό που τελικά ασχολήθηκα επαγγελματικά με αυτήν. Ως γνωστόν, το μυαλό μας έχει τη δύναμη να έλκει προς εμάς τα πιο δυνατά μας «θέλω».

Το συγκρότημα Vegas έχει αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό. Περίμενες ότι θα είχατε τόσο μεγάλη ανταπόκριση;

Η αλήθεια είναι πως είχε ήδη γίνει μια προεργασία με το συγκρότημα Tang-ram όπου ανήκα και είχε γνωρίσει επιτυχία στον χώρο της hip-hop χάρη στη βοήθεια του «Λεκτικού Επεξεργαστή» Ανδρέα Μαρνέζου και το BCC Crew. Οπότε δεν ξεκίνησα από το μηδέν με τους Vegas, υπήρχε μια βάση ήδη. Και επειδή είμαι γενικά αισιόδοξος ως χαρακτήρας, με αυτοπεποίθηση και πίστη στα όνειρά μου, πίστευα ότι θα πάει καλά το εγχείρημα Vegas, απλά όχι τόσο σύντομα και με τόσο δυνατό αντίκτυπο. Το σίγουρο είναι ότι με δουλειά και προσπάθεια όλα είναι δυνατά. Ετσι και στη δική μας περίπτωση είχε γίνει τρομερή προσπάθεια απ’ όλους και πολύ προσεγμένη και λεπτομερής προεργασία που μας έφερε την επιτυχία.

Φαντάρος μαζί με τον φίλο του και συνεργάτη του dj Airth

Θεωρείς ότι επηρέασε την επιτυχία των Vegas η αποχώρηση της Μελίνας Μακρή;

Οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή μας σίγουρα έχει συνέπειες, είτε θετικές είτε αρνητικές. Το σίγουρο είναι ότι σε βάζει σε μια διαδικασία προσαρμογής και εξέλιξης. Οι Vegas παραμένουν ένα επιτυχημένο συγκρότημα, όπως και η Μελίνα μία επιτυχημένη καλλιτέχνιδα και η αποχώρησή της δεν διαγράφει τα κεκτημένα μας στον χώρο της δισκογραφίας.

Ήσασταν από τα πρώτα συγκροτήματα hip-hop που έκαναν επιτυχία στη χώρα μας. Πώς βλέπεις τη στροφή που υπάρχει προς την trap μουσική;

Τη βλέπω απολύτως φυσιολογική. Σε μια εποχή που η μουσική σε παγκόσμιο επίπεδο είχε γίνει υπερβολικά προβλέψιμη και politically correct σε μεγάλο βαθμό, ήρθε η trap να «ενοχλήσει» και να ταράξει τα νερά. Φυσικό κι επόμενο να τραβήξει την προσοχή της νεολαίας, η οποία σε κάθε εποχή θέλει να κάνει την «επανάστασή» της.

Αγκαλιά με τις κόρες του

Εχεις μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για τον ρατσισμό που έχεις δεχτεί στη χώρα μας. Αντιμετωπίζεις ακόμη τέτοια σχόλια; Πώς αντιδράς;

Δυστυχώς ως χώρα έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας όσον αφορά το θέμα του ρατσισμού. Ναι, ακόμη μέχρι σήμερα δέχομαι ρατσιστικά σχόλια και συμπεριφορές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι ρατσιστική χώρα στο σύνολό της. Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν διακατέχεται από ρατσισμό, αλλά αγνοεί τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή και ΑμεΑ. Με τους ρατσιστές δεν κακιώνω, τους λυπάμαι γιατί είναι αποτέλεσμα της ημιμάθειας, της έλλειψης ενημέρωσης και κοινωνικής παιδείας που οι εκάστοτε κυβερνήσεις συντηρούν προς ίδιον όφελος. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι χαρά μου να συμμετέχω σε προσπάθειες οργανώσεων προς ενημέρωση του κόσμου για το θέμα αυτό, καθώς πιστεύω πως η ενημέρωση και η αποδοχή της ύπαρξης του φαινομένου αποτελεί και την αρχή της λύσης του προβλήματος.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την πολιτική ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο Αθηναίων;

Πιστεύω ακράδαντα πως, αν θέλουμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα της πόλης μας, πρέπει ως πολίτες να ασχοληθούμε ενεργά με τα κοινά. Θέλω όπως και κάθε γονιός μια καλύτερη και δίκαιη κοινωνία για τα παιδιά μου και πιστεύω πως με τη συμμετοχή μου στον δήμο της πόλης μου μπορώ να συνεισφέρω προς αυτό. Με τον άλφα βήτα τρόπο έκανα την αρχή, οπότε έπεται και συνέχεια.

Για να αλλάξουμε κλίμα, τι ρόλο παίζει η πατρότητα για σένα; Εχεις αλλάξει ως άνθρωπος από τη στιγμή που έγινες μπαμπάς;

Το να είσαι πατέρας είναι μεγάλη ευθύνη με τεράστιες υποχρεώσεις, αλλά από την άλλη είναι και μια μεγάλη ευλογία που την αποδέχομαι με χαρά και ευγνωμοσύνη που την έλαβα. Η πατρότητα σε αλλάζει ως άνθρωπο και σε κάνει να δεις τον κόσμο με άλλο μάτι, ωριμάζεις και αποκτάς νέες προτεραιότητες στη ζωή, καθώς θέλεις το καλύτερο για τα παιδιά σου. Πιστεύω μάλιστα πως σε κάνει καλύτερο ως άνθρωπο.

Η πρώτη σύνθεση των Vegas με Zeraw Dj Airth και Μελίνα Μακρλη

Θα ήθελες οι κόρες σου να ακολουθήσουν τα βήματά σου και να ασχοληθούν με το τραγούδι;

Θα ήθελα οι κόρες μου να ασχοληθούν με ό,τι αυτές επιλέξουν και αγαπάνε. Οι γονείς οφείλουμε να είμαστε υποστηρικτικοί και όχι αποτρεπτικοί στα «θέλω» των παιδιών μας, γιατί στο κάτω κάτω πρέπει να ζήσουν τη ζωή τους όπως ζήσαμε κι εμείς τη δική μας.

εξωφυλλο νέο solo τραγούδι Makorokoto

Πώς είσαι στην προσωπική σου ζωή; Αμετανόητος εργένης ή θα ντυθείς γαμπρός;

Είμαι πολύ καλά στη ζωή μου, μαζί με μια καταπληκτική και υποστηρικτική σύντροφο που μου δίνει ώθηση να γίνομαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου και την αγαπώ και την ευγνωμονώ γι’ αυτό. Να ντυθώ γαμπρός; Γιατί όχι; Οταν έχεις βρει τον σωστό άνθρωπο, ο δρόμος προς την εκκλησία είναι μονόδρομος!

Τέλος, τι να περιμένουμε από εσένα καλλιτεχνικά;

Αυτήν την περίοδο βρήκαμε ευκαιρία με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος να κάνουμε μια προσωρινή δισκογραφική παύση στις κυκλοφορίες των Vegas, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκφραστούμε σε προσωπικό-καλλιτεχνικό επίπεδο με μια σειρά από σόλο κυκλοφορίες του καθενός. Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το πρώτο μου σόλο τραγούδι ως Monsieur Zeraw με τίτλο «Μakorokoto» από τη δισκογραφική μας εταιρία, τη Spicy. Εχοντας μεγαλώσει στην Ελλάδα και όντας γεννημένος στη Ζιμπάμπουε, κουβαλάω δύο κουλτούρες μέσα μου και ήθελα αυτό να το αποτυπώσω στο νέο μου τραγούδι συνδυάζοντας το afrobeat με ελληνικό στίχο. Μπορώ να πω με περηφάνια πως είναι το πρώτο afrogreek τραγούδι στην Ευρώπη! Είναι ήδη διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και το βίντεο θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες στο YouTube. Επειδή σίγουρα αναρωτιέστε τι σημαίνει «Μakorokoto» είναι το «Συγχαρητήρια» στη διάλεκτο σόνα της Ζιμπάμπουε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This