Γιώργος Μαυρίδης για τη φυλάκιση στο Μεξικό: «Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας»

Must Read

Ο Γιώργος Μαυρίδης επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από την περιπέτεια που πέρασε όταν συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές του Μεξικό στο αεροδρόμιο. Οι μεξικανικές αρχές, δεν έλαβαν όλα τα στοιχεία που απαιτείται να δηλώσουν οι ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους, όπως πχ το ξενοδοχείο διαμονής, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται να υπήρξε κάποια αντιπαράθεση που οδήγησε στη σύλληψη του Έλληνα παρουσιαστή αλλά και των συναδέλφων του.

Σύμφωνα με το protothema.gr, μετά από δύσκολο βράδυ στα κρατητήρια όπου έμειναν χωρίς νερό και φαγητό, επιβιβάστηκαν στις 22.00 τοπική ώρα σε πτήση της Lufthansa για Φρανκφούρτη και τελικό προορισμό την Ελλάδα, αλλά ένα νέο περιστατικό μέσα στο αεροπλάνο, οδήγησε ξανά τον Γιώργο Μαυρίδη και την ομάδα του στα κρατητήρια.

Ο Γιώργος Μαυρίδης, μιλώντας στο protothema, κάνει λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τριτοκοσμικές συνθήκες στα κρατητήρια του αεροδρομίου, όπου τους άφησαν χωρίς νερό και φαγητό, ενώ δεν τους επέτρεψαν ούτε την επικοινωνία με δικούς τους: «Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Μας πήραν για 12 ώρες σε ένα κρατητήριο σε ένα κελί, χωρίς τηλέφωνο, φαγητό, νερό, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο» δήλωσε.

«Μας είχαν κρύψει τρεις μέρες από τον κόσμο»

«Πες ότι κάναμε λάθος με το ξενοδοχείο. Να μας βάλουν όμως σε ένα κρατητήριο επί 12 ώρες και να μην μας αφήνουν να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία; “Πείτε μας γιατί μας κρατάτε, έχουμε κάνει κάτι παράνομο;” τους ρωτάγαμε. Δεν μας πήραν καν κατάθεση, το καταλαβαίνετε αυτό. Μετά μας ρώτησαν, πόσα λεφτά έχετε; Τους είπαμε από 1.000 ευρώ ο καθένας και έγραψαν στο χαρτί ότι δεν είχαμε λεφτά, δηλαδή ψέμματα. Ότι δήθεν μίλησαν με τον Ελληνα πρέσβη και ότι τους είπε ότι δεν μας ήθελε πίσω. Πάλι ψέμματα. Μιλήσαμε με τον πρέσβη και μας είπε ότι δεν ισχύει. Δεν μας άφηναν να βγούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με την πρεσβεία. Μας είχαν κρύψει τρεις μέρες από τον κόσμο. Οι άνθρωποι ξέφυγαν και όπως μάθαμε το κάνουν εδώ και έξι μήνες, ένα χρόνο σε όλους τους Ευρωπαίους τουρίστες» πρόσθεσε ο Γιώργος Μαυρίδης.

Τι συνέβη στο αεροπλάνο;

Για το επεισόδιο στο αεροπλάνο, θέμα που απασχόλησε και το κανάλι του Open στο οποίο ο παρουσιαστής θα καλεστεί να δώσει εξηγήσεις, ο Γιώργος Μαυρίδης απάντησε ότι είναι ψέμματα όσα ισχυρίζονται οι μεξικανικές αρχές που έλαβαν εντολή από τον πιλότο να τους κατεβάσουν από το σκάφος. 

«Καμία φασαρία δεν έγινε μέσα στο αεροπλάνο, όλα αυτά είναι ψέμματα. Προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να σετάρουμε το ταξίδι μας και απο Φρανκφούρτη να πάμε στους άλλους προορισμούς. Και ξαφνικά μας δίνουν τα εισιτήρια με το έτσι θέλω, χωρίς να μας πουν τίποτα και βλέπουμε ότι ο τελικός προορισμός μας είναι η Ελλάδα και πως τις αποσκευές μας θα τις παραλάβουμε κι αυτές μόνο όταν φτάσουμε Αθήνα. Και τότε αντιδράσαμε. “Δεν μπαίνουμε στο αεροπλάνο” τους είπαμε. “Κύριοι, τι κάνετε” μας απάντησαν. Κάναμε λοιπόν ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο. Μα δεν είδαμε καν τον πιλότο, δεν ανεβήκαμε καν στο αεροπλάνο. Βάλτε μας φυλακή να κάνουμε επεισόδιο τους είπαμε. Να σκύβουμε το κεφάλι μας να τρώμε φάπες; Δεν έχουμε δικαιώματα εμείς; Πρώτη φορά ταξιδεύω ή είμαι κανένα παιδάκι; Έχουν γίνει ακραία πράγματα, με έχετε αδικήσει. Δεν ήμασταν οι μόνοι, τα ίδια έκαναν σε 10 με 20 άτομα σε καθημερινή βάση, συστηματικά επίτηδες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This