Γιώργος Καράβας: Οι απορρίψεις, τα «τέρατα» της μόδας και ο αγώνας για την οικογένειά του

Ο δρόμος προς την κορυφή και η οικογενειακή ζωή

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Τα ελληνικά είναι γλώσσα με αναμφισβήτητο νοηματικό πλούτο, στην περίπτωση ωστόσο του Γιώργου Καράβα, το λεκτικό δάνειο του όρου «modeling» από τα αγγλικά ορίζει ακριβώς με την αμφισημία του, αυτό που ο ίδιος είναι… ένα πρότυπο διακριτής συμπεριφοράς, μια αποτύπωση ανδρισμού in vivo αλλά και στην πασαρέλα… O άνθρωπος, ο γονιός, ο άντρας, ο επαγγελματίας σε χώρους που το φαίνεσθαι είναι το ζητούμενο αλλά ο συνδυασμός όλων αυτών σπανίως το δεδομένο. Είναι οι εποχές που διανύουμε που διψούν για πρότυπα ή απλά η διάκριση έχει ραμμένη στην ούγια της αυτά τα χαρακτηριστικά με μια δόση κλασικής ελληνικότητας; Νους υγιής εν σώματι υγιή, σε new age βερσιόν, συνεργασίες στο χώρο της μόδας που σπάνε κασέ και κλειδώνουν το βλέμμα σε mode θαυμασμού κι αναγνώρισης, δουλεμένη αυτογνωστική διαδρομή, βέρα στο δεξί και άξια γονεϊκή παρουσία –ζόρικο σπορ από μόνο του ειδικά όταν είσαι με μια βαλίτσα στο χέρι κι αξιοσημείωτη διαχείριση κάθε στιγμής που ο δρόμος της ζωής του δεν είχε στρωμένο κόκκινο χαλί, αλλά ανηφοριές και λακκούβες. Μια απόδειξη πως η τύχη ίσως τελικά είναι η διαχείριση των επιλογών μας και μόνο.

© Τάκης Διαμαντοπουλος

Μετά την 7η συνεργασία του με τον οίκο Hermes, ο Γιώργος Καράβας, ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους έλληνες μοντέλα στον κόσμο, φωτογραφίζεται για το πρώτο εξώφυλλο του Men’s Arena και μας μιλάει για μόντελινγκ, την ζωή του ως πατέρας δύο παιδιών και τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: να συνδυάσει τους δύο τομείς της ζωής. Ακούγοντας το όνομα «Γιώργος Καράβας» και γνωρίζοντας ότι στο όνομα του υποκλίνονται οι πιο εμβληματικοί οίκοι μόδας του εξωτερικού, πριν πάω να τον βρω φανταζόμουν ότι θα δω έναν μυθικά όμορφο τύπο με μπλαζέ ύφος ή τέλος πάντων ένα πλάσμα φερμένο από τον εκλεκτό πλην δυσπρόσιτο και αεροστεγώς κλεισμένο κόσμο της υψηλής ραπτικής και των catwalks.

Συναντώντας τον έξω από το Holmes στο Μαρούσι, όπου πλέον εργάζεται ως γυμναστής και personal trainer, ο Γιώργος πέραν του ότι είναι μυθικά όμορφος–ευτυχώς- δεν έχει καμία σχέση με το ανέκφραστο πλάσμα που είχα στο μυαλό μου. Ο φιλικός τόνος στη φωνή του, το καθαρό του βλέμμα και το χαμόγελο που αναβλύζει τη ζεστασιά χιλιάδων ήλιων, με κάνει να νιώθω σαν να λέω τα νέα μου με ένα παλιό μου συμμαθητή και όχι με ένα μοντέλο διεθνών προδιαγραφών. Τον ρωτάω αν είναι πάντα έτσι ανοιχτόκαρδος με τους ανθρώπους. «Ναι», μου απαντάει. «Βασικά μου αρέσει να είμαι ο εαυτός μου είτε αυτόν που έχω απέναντι μου τον γνωρίζω 5 χρόνια, είτε 5 λεπτά. Παραδέχομαι πως είμαι πολύ εξωστρεφής και δείχνω πολύ εύκολα εμπιστοσύνη στους άλλους».

© Νίκος Καρανικόλας

Ο δρόμος προς την κορυφή

Σημασία έχει πάντως πως ο ίδιος κατάφερε να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη στους κατάλληλους ανθρώπους και να αποκτήσει το χρυσό εισιτήριο που τον έβαλε στον κόσμο των οίκων υψηλής ραπτικής που κινούν τα νήματα της μόδας. Αναφερόμαστε φυσικά στην συνεργασία του με τον οίκο Hermes που, το 2012, του ζήτησε να φωτογραφηθεί ως κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας του ενώ μέσα στην επόμενη τετραετία τον εμπιστεύτηκε άλλες 6 φορές με τελευταία την συνεργασία που είχαν στις αρχές του 2016. Με ένα τόσο ισχυρό όνομα στο βιογραφικό του και σύμμαχό του την ακαταμάχητη ελληνική ομορφιά του, η συνέχιση της διεθνούς καριέρας ήταν κάτι σαν μονόδρομος. Και κάπως έτσι ήρθαν οι συνεργασίες με ιερά τέρατα της μόδας όπως Tom Ford, Giorgio Armani, Roberto Cavalli, Gianfranco Ferre, Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood, S. Oliver, Cifonelli, Berlutti, Rocco Barocco, Les Hommes, Cerruti, Burberry, Neil Barrett ενώ περιοδικά όπως το L’ Uomo vogue, GQ, Confidencial και L’Officiel Homme τον έβαλαν στις σελίδες τους.

Αυτό που κάνει όμως την ιστορία του Γιώργου πραγματικά ενδιαφέρουσα είναι ότι ξεκίνησε την καριέρα του ως μοντέλο με τις λιγότερο ενθαρρυντικές συνθήκες. «Τα πρώτα δύο χρόνια που δούλευα ως μοντέλο πήγαινα σε κάστινγκ και 19 στους 20 με απέρριπταν». Παρόλα αυτά η απόρριψη αποδείχθηκε βασικό πυλώνας της επιτυχίας του όχι μόνο για να μάθει να ξανασηκώνεται, αλλά για να φτάσει στην κορυφή. «Η απόρριψη είναι απαραίτητη γιατί αν καταφέρεις και δουλέψεις μέσα σου τα συναισθήματα που σου προκαλεί σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος σε αυτό που κάνεις και, τελικά, να πετύχεις περισσότερα απ’ ότι θα έκανες χωρίς αυτή».

© Νίκος Καρανικόλας

Μόντελινγκ και οικογενειακή ζωή

Ρίχνοντας μια πρόχειρη ματιά στη ζωή του Γιώργου Καράβα θα δεις και αναρίθμητα ταξίδια. Έχει ταξιδέψει κι έχει φωτογραφηθεί στα πιο απίθανα και εμβληματικά μέρη στον κόσμο, όπως το σπίτι του Pierre Cardin στις Κάννες ή το Κολοσσαίο στη Ρώμη, αλλά ομολογεί πως την ενέργεια που νιώθει στην χώρα μας δεν την έχει βρει πουθενά αλλού. Βέβαια, ένας από τους λόγους που η Ελλάδα δεν έπαψε να είναι ποτέ σημείο αναφοράς του είναι και η γυναίκα του Ραφαέλλα με την οποία, ύστερα από 5 χρόνια γάμου, δηλώνει ακόμα τρελά ερωτευμένος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mensarena.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This