Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ: Οι καλλιτέχνες στηρίζουν τον «Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ»

Μία τόσο απλή πράξη αγάπης μπορεί να μοιράσει αμέτρητα χαμόγελα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ (03/12/2020) και πολλοί είναι αυτοί που έδειξαν την αγάπη τους σε άτομα που χρειάζονται στήριξη, με ποικίλους τρόπους.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, αγωνίζεται καθημερινά 97 χρόνια τώρα με πυξίδα τις αρχές της αλληλεγγύης και της προσφοράς και με αίσθημα κοινωνικής συνείδησης, με ένα και μοναδικό σκοπό. «Να έχει το κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη, τη δυνατότητα να ζει αξιοπρεπώς, με δωρεάν περίθαλψη, στέγαση, σίτιση, ως βασικά προαπαιτούμενα για την επαγγελματική ένταξη και την συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας».

Σε αυτήν την όμορφη κίνηση ήθελαν να συμβάλουν και γνωστά ονόματα της ελληνικής showbiz, δείχνοντας την στήριξή τους στον εν λόγω Σύνδεσμο προκειμένου να μην χαθεί η επαφή τους με την καθημερινότητα και την ψυχαγωγία τους.

Μαζί με την συμμετοχή και την αγάπη που έδειξαν διάφοροι καλλιτέχνες, ο Σύνδεσμος έγινε ο καταλυτικός διοργανωτής διαδικτυακών αφηγήσεων παραμυθιών και άλλων δραστηριοτήτων, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι σε αυτήν την πολύ σημαντική προσπάθεια..

Οι εκπλήξεις που υπήρχαν κάθε εβδομάδα, εξέπληξαν ευχάριστα τα παιδιά του Συνδέσμου στον Χολαργό, αλλά και στην Ρόδο.

Η Μαρία Κορινθίου ανάγνωσε το παραμύθι που έγραψε  η ίδια με τίτλο «Η παραμυθοποιός».

Η Κάρμεν Ρουγγέρη με μακρά εμπειρία στην συγγραφή παιδικών παραμυθιών και θεατρικών έργων αφηγήθηκε έναν από τους μύθους τους Αισώπου, «Την κότα με το χρυσό αυγό».

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Τσαλταμπάσης διάβασε ένα από τα παραμύθια με τους «άθλους τού Ηρακλή», ενώ η Μαρία Σολωμού προτίμησε για ανάγνωση το βιβλίο, «Μια θάλασσα πλαστικά».

Με την σειρά της η Ναταλία Δραγούμη διάλεξε το παραμύθι «Η Πουπού και η Καρλότα» ενώ η Ιωάννα Ασημακοπούλου προτίμησε το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Τα τρία μικρά λυκάκια».

Ο γνωστός με τις φιλανθρωπικές του πράξεις ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, επέλεξε να ψυχαγωγήσει τα παιδιά κάνοντας διαδικτυακό κουκλοθέατρο, ενώ η Μπέττυ Μαγγίρα από κοινού με τις δύο κόρες της ανάγνωσαν τον «Πρασινοπασχαλιά».

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης επέλεξε το παραμύθι «Εκεί πού κοιμάται το φεγγάρι» και η Ζέτα Δούκα ανάγνωσε την «Γούνα της Αλεπούς» και «Το Κάτι άλλο».

Ο Μελέτης Ηλίας για να διασκεδάσει τα παιδιά διάλεξε το παραμύθι «Η ιστορία του Κάμ και τής Κοραλλένιας».

Τέλος η γυμνάστρια Σόφη Πασχάλη, έδειξε στα παιδιά εύκολες καθημερινές ασκήσεις, προκειμένου να διατηρήσουν ένα πρόγραμμα ευεξίας και γυμναστικής.

Στοιχεία Συνδέσμου:

Τηλέφωνο και Διεύθυνση Συνδέσμου (Αθήνα): Β. Μελά 1, Χολαργός, Τηλ: 210-6511432, 210-6518719

Τηλέφωνο και Διεύθυνση Συνδέσμου (Ρόδος): 5ο χλμ Ρόδου Καλλιθέας 851 00 Ρόδος, Τηλ: 22410 69009, 210 6511432

Web: www.coveramearodos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ