Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Γιώργος Λιάνης: «Απεκάλεσα γύφτο τον Μανώλη Αγγελόπουλο και ντρέπομαι» (video)

Δημόσια συγγνώμη μετά από 40 χρόνια για το κείμενο της αλαζονείας

Σε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα της εκπομπής ««Προσωπικά» για τον λαϊκό τραγουδιστή Μανώλη Αγγελόπουλο, εμφανίστηκε μεταξύ των προσώπων που μίλησαν για τον καλλιτέχνη και ο Γιώργος Λιάνης.

Ο πρώην υφυπουργός επί ΠΑΣΟΚ και εξάδελφος της Δήμητρας Λιάνη είχε επιτεθεί με ολοσέλιδο άρθρο του στα Νέα (της λογοκρισίας) στον Μανώλη Αγγελόπουλο, με αφορμή μια συναυλία του το 1983 στον Λυκαβηττό. Τότε ο Γιώργος Λιάνης «στόλισε» τον Αγγελόπουλο αποκαλώντας τον μεταξύ άλλων «Γύφτο» επειδή η κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει τη συναυλία του.

Μετά από 40 χρόνια, ο Γιώργος Λιάνης ζήτησε δημόσια συγγνώμη στον τραγουδιστή που απεβίωσε το 1989 και στην οικογένειά του: «Απεκάλεσα γύφτο τον Μανώλη Αγγελόπουλο. Είναι κάτι για το οποίο ντρέπομαι. Είναι κάτι για το οποίο έχω ζητήσει συγγνώμη πολλές φορές μόνος μου πολύ πριν μου ζητηθεί συνέντευξη. Μόνο γύφτος με την έννοια που νομίζει ο κόσμος δεν ήταν ο Μανώλης Αγγελόπουλος. Σε μένα είχε δημιουργηθεί εκείνα τα χρόνια το λεγόμενο δημοσιογραφικό υπερεγώ, ένα είδος αλαζονείας, ένα είδος έπαρσης» παραδέχτηκε ο Λιάνης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ