Παραπονεμένα λόγια και μπηχτές από την Μπέσυ Αργυράκη

Η αποχή από τη δισκογραφία, τα «καρφιά» για τη θέση κριτή σε εκπομπές και η μεγάλη λαχτάρα της να γίνει γιαγιά

Must Read

Η Μπέσσυ Αργυράκη αποτελεί αγαπημένη τραγουδίστρια, μετρώντας δεκάδες επιτυχίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μάλιστα έχει τιμηθεί ως η «Πιο πολυβραβευμένη φωνή της Ευρώπης σε διεθνή φεστιβάλ» στο Φεστιβάλ των Καννών.

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Μιλώντας στην «Εspresso» μάς εξομολογείται το μεγάλο της παράπονο στη μουσική της πορεία και τον λόγο που έχει αποφασίσει εδώ και πολλά χρόνια να απέχει δισκογραφικά. Με περηφάνια μιλάει για την κόρη της Εβελίνα, που τη βλέπουμε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, αλλά και τη μεγάλη της λαχτάρα να γίνει γιαγιά. Τέλος, με θαυμασμό και αγάπη μιλάει για τον σύζυγό της εδώ και 36 χρόνια, τον γιατρό στο επάγγελμα Λευτέρη Νικόλιζα.

Πώς βιώνετε όλη αυτή την κατάσταση με τον κορωνοϊό και πώς ήταν οι φετινές γιορτές για εσάς;

Οπως όλος ο κόσμος… Στο πρώτο κύμα ήμουν ανυποψίαστη και με υπομονή και αντοχές καλές. Στο δεύτερο έχω κλονιστεί και φυσικά έχω συγκλονιστεί με αυτά που ζει όλη η ανθρωπότητα, ανησυχώντας για το πόσο θα κρατήσει η πανδημία, με πόσες ακόμα απώλειες, με πολλά ερωτήματα ως προς το κατά ποσόν θα λυθεί το πρόβλημα με το εμβόλιο, όχι γιατί δεν εμπιστεύομαι τους επιστήμονες, αλλά γιατί ο εχθρός εξακολουθεί να μεταλλάσσεται, είναι άγνωστος, οπότε είμαστε σε πειραματικό στάδιο, αλλά και σε ένα αδιέξοδο που δεν μας αφήνει περιθώρια ούτε άλλες λύσεις ελπίδας. Η χώρα μας κάνει τεράστιο αγώνα κι εμείς πρέπει να πειθαρχήσουμε. Ετσι θα σεβαστούμε τον εαυτό μας, τον πλησίον μας, τον απέναντί μας, την κοινωνία μας. Αυτό προσπαθώ κι εγώ. Την περίοδο καραντίνας την περνάω στο κτήμα μας με τον άνδρα μου, μια αδέσποτη, φοβική σκυλίτσα, που πλέον δεν είναι αδέσποτη και έχει στειρωθεί! Γέννησε 11 σκυλάκια στο πρώτο κύμα και άλλα 11 στο δεύτερο κύμα. Ασχολήθηκα πολύ να βοηθήσω μάνα και κουταβάκια, και αυτή τη στιγμή και τα 22 βρίσκονται σε υπέροχες οικογένειες, που κρατάω επαφή μαζί τους και είναι υγιέστατα. Είκοσι δύο ψυχούλες! Συγκίνηση… Είμαι υπερβολικά φιλόζωη, λέει ο άνδρας μου, εγώ θα πω ότι αξίζει να παλεύεις γι’ αυτά.

Πώς θυμόσαστε τα παιδικά σας χρόνια και πότε αποφασίσατε ότι θα γίνετε τραγουδίστρια;

Ημουν πολύ μικρή όταν άρχισα να λέω κάποια τραγουδάκια που άκουγα, με πρώτο «Το μαντίλι μου», «Κάτω στον γιαλό», «Μαντουβάλα, αγάπη γλυκιά μου», κι όταν πήγα σχολείο βρήκα το πρώτο κοινό μου, τους συμμαθητές μου. Στο διάλειμμα υποδυόμουν τη Βουγιουκλάκη, ενώ στις εκδρομές το πράγμα αγρίεψε… Χα! Χα!Χα! Ανέβαινα στο τραπέζι (πίστα) και άρπαζα από τασάκι μέχρι σπιρτόκουτο (μικρόφωνο) και δώσ’ του! Στο γυμνάσιο η καθηγήτρια έλεγε στα παιδιά να είναι φρόνιμα και αν τελειώσουν νωρίτερα μέχρι το διάλειμμα, θα τους τραγουδήσει η Βασιλίτσα (το χαϊδευτικό μου). Εντεκα ετών η μαμά μου και η θεία μου με πήγαν στα ταλέντα του Οικονομίδη. Στο πιάνο ήταν ο Μίμης Πλέσσας και εγώ επάνω σε καρέκλα να ερμηνεύω το «Εκλαψα χτες». Ενθουσιάζεται ο Οικονομίδης και με παρουσιάζει στο Άλσος, στο Πεδίον του Άρεως, ως μικρή, αλλά μεγάλη του αποκάλυψη. Από εκεί με πήγαν σε φεστιβάλ, βγήκα πρώτη, πήγα σε σχολή μουσικής, έδωσα εξετάσεις στη ραδιοφωνία και πέρασα με την πρώτη.

Ρόμπερτ Ούιλιαμας, Μαριάνα Τόλη, Πασχάλης, Μπέσσυ Αργυράκη Μάθημα Σολφέζ

Ποια ήταν η αντίδραση των γονιών σας; Στήριξαν την επιλογή σας;

Οι γονείς μου ήταν πάντα δίπλα μου. Πιο πολύ η μαμά μου, η οποία είχε υπέροχη φωνή, πού να τολμήσει να πει ότι ήθελε να γίνει όμως τραγουδίστρια τότε. Ο μπαμπάς φοβόταν μην πέσουν οι βαθμοί μου στο σχολείο και δεν ήθελε πολλά πολλά με το τραγούδι, στην πορεία έγινε όμως φανατικός θαυμαστής μου!

Πότε ήρθε η μεγάλη επιτυχία για εσάς και η αναγνώριση από τους συναδέλφους σας και τον κόσμο;

Μεγάλος σταθμός στην καριέρα μου ήταν το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, που είχε τότε μεγάλη απήχηση.

Ησαστε από τις πρώτες pop τραγουδίστριες στη χώρα μας. Πώς βλέπετε την εξέλιξη της pop μουσικής στη χώρα μας;

Η pop μουσική επικράτησε για πολλά χρόνια, με σημαντικούς εκπροσώπους και με σημαντική θέση σε μουσικές σκηνές αλλά και σε λαϊκά μαγαζιά για να προϋπαντήσει τους λαϊκούς. Μετά ήρθε μια ερμαφρόδιτη κατάσταση, με pop – λαϊκό, που έγινε μόδα.

Υπάρχουν στην Ελλάδα τραγουδιστές που είναι υπερεκτιμημένοι;

Ενας καλλιτέχνης, αν δεν αξίζει, δεν έχει αστέρι, ό,τι και να κάνει, δεν θα καταφέρει και πολλά και, ιδίως, δεν έχει διάρκεια. Αυτοί που καταφέρνουν να έχουν διάρκεια είναι οι πετυχημένοι. Αλάθητο κριτήριο το κοινό, το πιστεύω.

Έχετε εισπράξει μεγάλη αγάπη από τον κόσμο, υπάρχει κάτι που να σας έχει πληγώσει στην πορεία σας και να το έχετε παράπονο;

Ναι, πιστεύω ότι είχα δυνατότητες στην πορεία και ωριμάζοντας ερμηνευτικά να κάνω στροφή σε τραγούδια με πιο μεστό στίχο και πιο απαιτητικές ερμηνείες, αλλά η εταιρία μου και οι παραγωγοί μου είχαν άλλους καλλιτέχνες γι’ αυτό το κομμάτι. Δεν είχα ποτέ έναν άνθρωπο να υπερασπιστεί τα δικά μου συμφέροντα και να με πάει εκεί που οι ερμηνευτικές μου δυνατότητες το μπορούσαν, αυτό είναι το παράπονό μου.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά talent show; Θα σας ενδιέφερε να συμμετέχετε ως κριτής; Σας έχει γίνει πρόταση;

Θα μπορούσα να πω ότι τα παρακολουθώ με πάθος και συμμερίζομαι την αγωνία του κάθε συμμετέχοντα, αλλά την ίδια στιγμή προσπαθώ να θυμηθώ έναν που να έχει κάνει καριέρα μέσα από εκεί. Μήπως κάποιος μού διαφεύγει; Συγχωρήστε με… Θα ήταν τιμή και χαρά μου να είμαι μέλος της κριτικής επιτροπής, έπειτα από τόσα… χιλιόμετρα στα στούντιο, αλλά και σε τουλάχιστον δέκα διεθνείς επιτροπές φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο που συμμετείχα. Μήπως φταίει ότι δεν είμαι σε «δισκογραφική», μήπως δεν θεωρούμαι αρκετά «σημερινή», πάντως ειδική είμαι και με γνώση του αντικειμένου.

Μαζι με την κόρη της Εβελίνα

Γιατί έχετε αποφασίσει να απέχετε δισκογραφικά εδώ και αρκετά χρόνια;

Θα ήθελα όσο τίποτα άλλο να ερμηνεύσω τραγούδια για τους ανθρώπους που το περιμένουν πολύ, παλιούς θαυμαστές και άλλους πανελλαδικά, που ανακάλυψα από το YouTube και με συγκίνησαν όταν είδα να ξέρουν κάθε λεπτομέρεια γύρω από την καριέρα μου.
Θέλω πραγματικά να τους αποτυπώσω τη σημερινή, ώριμη ερμηνεία μου μέσα από ένα τραγούδι που θα με ανατρίχιαζε και τότε θα το ερμήνευα.

Για να αλλάξουμε κλίμα, πώς βλέπετε την κόρη σας Εβελίνα στο πλευρό της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha;

Η Εβελίνα είναι μια γλυκιά, ταλαντούχα παρουσία, τελειόφοιτη δραματικής σχολής, με θετική και αυθεντική διάσταση. Eχει αγαπηθεί μέσα από το κανάλι της στο ΥouΤube, με 119.000 ακολούθους, και είμαι σίγουρη ότι την αγαπούν στον Αlpha. Δίπλα στη Ναταλία Γερμανού έχει πάρει πολλά η Εβελίνα: Ηθος, γνώσεις, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, κύρος, αυθεντικότητα. Αλλά με τέτοια φωνάρα που διαθέτει η Εβελίνα, θα ήθελα να τη δω σε καριέρα τραγουδιστική. Και, με το χέρι στην καρδιά, το λέω ως καλλιτέχνης ότι το αξίζει.

Πετυχημένη τραγουδίστρια, μητέρα, σύζυγος, περιμένετε να δείτε εγγονάκια; Πώς θα ήταν η Μπέσσυ ως γιαγιά;

Είναι ο προορισμός κάθε γυναίκας για να λέγεται ολοκληρωμένη να περνάει από το στάδιο της μητρότητας, φυσικά την κατάλληλη ηλικιακή περίοδο και εάν ο Θεός βοηθήσει. Θέλω, όσο έχω ακόμη αντοχές, να βοηθήσω την κόρη μου. Το συναίσθημα της γιαγιάς το νιώθω και το αντιλαμβάνομαι και είναι ένα είδος κορωνίδας όλων των άλλων. Αυτό πιστεύω, αλλά η απόφαση είναι της κόρης μου.

Με τον σύζυγό της Λευτέρη Νικόλιζα

Με τον σύζυγό σας Λευτέρη είστε μαζί περίπου 36 χρόνια. Υπάρχει ακόμη ο έρωτας στη ζωή σας; Ποιο το μυστικό για έναν πετυχημένο γάμο;

Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, αλλά, όπως λένε, τα ετερώνυμα έλκονται. Υπάρχει αρμονική σχέση μεταξύ μας, γιατί ο ένας σέβεται την ελευθερία και τα θέλω του άλλου.
Είμαστε δύο άνθρωποι με διαφορετικά επαγγέλματα, αλλά ο άνδρας μου, γιατρός στο επάγγελμα, λατρεύει τη μουσική και τραγουδούσε πάντα στο χειρουργείο. Και εγώ, εάν δεν γινόμουν τραγουδίστρια, ήθελα να γίνω γιατρός. Οπότε το ταίριασμά μας δεν είναι τυχαίο.

Ο χρόνος που περνάει σας φοβίζει; Πώς τον αντιμετωπίζετε;

Απλά αποφεύγω να το σκέφτομαι. Δεν το πιστεύω πως μεγάλωσα και νιώθω να μη με αφορά τι γράφει η ληξιαρχική μου πράξη. Αυτό που νιώθω είναι αυτό που καταγράφουν η καρδιά και το συναίσθημά μου, που αρνείται να γεράσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This