Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Η Μάγδα Τσέγκου μιλάει για την απόφασή να καταψύξει τα ωάριά της στα 32 (video)

Η Μάγδα Τσέγκου, η οποία έγινε γνωστή και αγαπητή στο τηλεοπτικό κοινό συμπαρουσιάζοντας με το Γιώργο Αυτιά, έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στην απόφασή της να καταψύξει τα ωάριά της, σε ηλικία 32 ετών.

Η ίδια μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Τ-Live», μίλησε για την διαδικασία που χρειάζεται να προβεί μία γυναίκα, σε περίπτωση που θέλει να ακολουθήσει αυτήν την μέθοδο.

Ειδικότερα έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στην εκπομπή, όπως ότι πλέον τα ωάρια μιας γυναίκας μπορούν να αποθηκευτούν για 20 χρόνια και όχι για 10 όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Επίσης, αξιοσημείωτο θεωρείται το γεγονός ότι μία γυναίκα βρίσκεται στο peak της γονιμότητάς της μέχρι τα 35 της χρόνια, ενώ στα 40 έχει μόνο 5% πιθανότητα να γονιμοποιήσει. Οπότε σε περίπτωση που μία γυναίκα θέλει να μεταβεί σε αυτήν την διαδικασία, η ιδανική ηλικία είναι πριν τα 35.

«Μέχρι πρόσφατα μπορούσαν να μείνουν στην κατάψυξη τα ωάρια μέχρι 10 έτη. Τώρα άλλαξε η νομοθεσία και έγιναν 20 έτη. Εγώ το έκανα τότε προληπτικά. Τα ψάχνω πολύ αυτά, διαβάζω πολύ και προσπαθώ να ενημερώνομαι, ειδικά σε θέματα υγείας. Το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη, αυτή η μαγική λέξη που σημαίνει τόσα πολλά για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ