Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Δέσποινα Ολυμπίου: Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση σε ηλικία 14 και 19 ετών» (video)

«Ήταν μεγαλύτερης ηλικίας και από τον χώρο μου.»

Μετά την αποκάλυψη της Ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας, Σοφίας Μπεκατώρου, ότι δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση από στέλεχος της Ομοσπονδίας, πολλές ήταν οι γυναίκες βρήκαν τη δύναμη να αποκαλύψουν την δική τους δραματική εμπειρία με παρενόχληση που υπέστη.

Μία από τις γυναίκες που παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά, είναι η Δέσποινα Ολυμπίου. Η γνωστή τραγουδίστρια μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου Tlive εξομολογήθηκε ότι βίωσε αυτήν την τραυματική εμπειρία όχι μία αλλά δύο φορές, σε μικρή ηλικία.

«Εγώ το βίωσα δύο φορές δυστυχώς, όταν ήμουν 14 και 19 ετών. Θεωρώ βάσει εμπειρίας ότι αυτά τα άτομα λειτουργούν από μια θέση ισχύος και είτε υπόσχονται είτε δοκιμάζουν, γνωρίζοντας πως το κορίτσι ή το αγόρι δεν θα έχει το θάρρος να μιλήσει και αν τυχόν μιλήσει, θα πει ότι έγινε μια παρεξήγηση. Και δυστυχώς αυτά τα άτομα έχουν και οικογένεια, παιδάκια… Εγώ πολλές φορές σκέφτηκα ότι πώς να μιλήσεις; Σκέφτομαι τα παιδιά αυτών των ατόμων και τι τραύμα θα έχουν αν φανερωθεί ποιος είναι ο πατέρας τους».

Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους ανθρώπους που την παρενόχλησαν σεξουαλικά λέγοντας πως «ήταν μεγαλύτερης ηλικίας και από τον χώρο μου. Πολλές φορές σου λέει το παραμύθι, για παράδειγμα αν είναι συνθέτης: “πρέπει να σε νιώσω”, “πρέπει να αφεθείς”, “πρέπει να με εμπιστευτείς”… Αυτός ο άνθρωπος είχε όλες αυτές τις ιδιότητες (συνθέτης, ερμηνευτής, καλλιτέχνης). Έχω μεγαλώσει έχοντας την πόρτα του σπιτιού μου ανοιχτή και δεν είχα την πονηριά στο μυαλό μου. Και ακόμα τώρα παλεύω να δεχτώ ότι υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι και πρέπει να είμαι σε ετοιμότητα. Δυστυχώς πρέπει να γίνεσαι καχύποπτος για να προστατεύσεις τον εαυτό σου»

Την πρώτη φορά που συνέβη το περιστατικό η Δέσποινα Ολυμπίου, όπως ανέφερε, έφυγε τρέχοντας αποκαλύπτοντάς το στην μητέρα της. Αναφορικά με την δεύτερη περίπτωση, η γνωστή ερμηνεύτρια αποκάλυψε πως τον εν λόγω άνθρωπο τον συνάντησε μετά από χρόνια και της πρότεινε μάλιστα και συνεργασία, την οποία αρνήθηκε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ