Γιώργος Καπουτζίδης: «Η ισότητα για την οποία μιλάμε είναι μόνο στα χαρτιά» (video)

Η επικοινωνία του με την Σοφία Μπεκατώρου μετά την εξομολόγησή της για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

Must Read

Ένα θέμα το οποίο έχει κλονίσει τελευταία τη χώρα μας είναι κακοποίηση στον εργασιακό χώρο. Πλήθος Ελλήνων καλλιτεχνών έχουν αρχίσει τις καταγγελίες ενάντια συναδέλφων τους καθώς υπέστη ψυχολογική, λεκτική αλλά και σεξουαλική παρενόχληση.

Την αρχή είχε κάνει η Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, η οποία είχε αναφερθεί στη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» και μίλησε ανοιχτά για τα καίρια ζητήματα της κοινωνίας.

Ο γνωστός ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτης αποκάλυψε πώς μετά την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, ο ίδιος επικοινώνησε μαζί της για να εκφράσει τη συμπαράσταση του.

«Tην θαυμάζω απεριόριστα τη Σοφία Μπεκατώρου. Της έστειλα και μήνυμα όταν έμαθα για την εξομολόγησή της. Νομίζω ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα πρότυπα που μπορεί να έχει ένα νέο κορίτσι. Νιώθω ότι οι γυναίκες πρέπει να ενωθούν, πρέπει να μιλήσουν, η ισότητα για την οποία μιλάμε είναι μόνο στα χαρτιά, δεν έχει γίνει πραγματικότητα, η ισότητα πρέπει να γίνει στο μυαλό. Πρέπει να μάθει ο άντρας πως να συμπεριφέρεται στη γυναίκα. Πρέπει να μάθει η γυναίκα να είναι ίση, να νιώσει ίση. Δε ζούμε σε μια κοινωνία που το έχει πετύχει αυτό. Δουλευόμαστε μεταξύ μας. Όταν μια γυναίκα αναρωτιέται αν έχει το δικαίωμα να μιλήσει ή φοβάται να μιλήσει ή διστάζει να μιλήσει καταλαβαίνεις ότι δεν νιώθει ίση. Είναι μαζικό, δεν είναι μόνο στο χώρο του αθλητισμού ή του θεάτρου…. Είναι βέβαια και στοιχείο του χαρακτήρα. Μπορεί κάποιος να έχει εξουσία και ποτέ να μη τη χρησιμοποιήσει με τέτοιο τρόπο… Δε μου έχει τύχει ποτέ κάτι, αν μου συνέβαινε θα μίλαγα αλλά δε μπορώ να κατηγορήσω και αυτόν που δε μιλάει»

Η Σοφία Μπεκατώρου βρήκε το θάρρος και τη δύναμη να μιλήσει για την τραυματική εμπειρία την οποία βίωσε μέσα από τον χώρο του αθλητισμού που αγαπάει τόσο πολύ και που τη στιγμάτισε όλη της τη ζωή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δεχθεί επικριτικά σχόλια και να στοχοποιηθεί, κάτι το οποίο έχει βιώσει στο παρελθόν και ο Γιώργος Καπουτζίδης όταν αποφάσισε να αποκαλύψει την σεξουαλική του ταυτότητα.

«Χυδαία σχόλια φυσικά και δέχτηκα. Αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε πολύ σε αυτό. Θα υπάρχει πάντοτε ένα μέρος του πληθυσμού που θα γράψουν χυδαία σχόλια. Ε και; Δεν έχεις λόγο να στενοχωρηθείς με την μπούρδα που θα γράψει ένας άνθρωπος που είναι προφανώς δυστυχισμένος και αποτυχημένος σε όλους τους τομείς. Γιατί αν ήταν ερωτευμένος, αν έκανε καλό σεξ, αν είχε μία δουλειά που του άρεσε το τελευταίο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να μπει στο δικό σου Instagram και να γράψει».

Ο ίδιος επίσης τόνισε ότι το στοχεύει να στηρίξει έμπρακτα τις ομάδες ΛΟΑΤΚΙ λέγοντας πως «Είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ γι΄αυτό»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που τον εμπόδιζαν να μιλήσει νωρίτερα για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

«Αυτό που με προβλημάτιζε δεν ήταν το αν θα χάσω κοινό ή διαφημίσεις. Το μόνο που με απασχολούσε ήταν ότι δεν ήθελαν να ταλαιπωρηθούν με σούσουρο οι γονείς μου γιατί ήμουν 600 χλμ από το σπίτι μου».

Τώρα τη συμμετοχή της πολύ καλής του φίλη Αγγελικής Λάμπρη στο Survivor ο ίδιος υποστήριξε πως «την είδα θετικά. Αρχικά, την είδα αρνητικά γιατί φοβόμουν μην πάθει κάτι. Την αγαπώ πάρα πολύ, είναι ένας άνθρωπος υπέροχος, σπάνιος, ασυνήθιστος. Επειδή πέρασε μία πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή της κάπου λίγο έχασε την τρέλα και τον αυθορμητισμό της. Είχε κλειστεί πολύ και νομίζω ότι το είδε αυτό το πράγμα ότι θα σηκωθώ από τον καναπέ και θα πάω να κάνω κάτι παράτολμο. Ήθελα να πάει και να το ζήσει».

Επίσης αναφέρθηκε στην απόφασή του να απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα εξηγώντας πώς η περίοδος της καραντίνας για εκείνον ήταν μία ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

«Σε μία περίοδο πολύ μεγάλης οικονομικής αβεβαιότητας εγώ θα μπορούσα να είμαι στο Mega ως σύμβουλος μυθοπλασίας. Ένιωθα ότι μου δίνεται μία ευκαιρία να αλλάξω τη ζωή μου με όλο αυτό που γίνεται κι έτσι αποφάσισα να μείνω στην Αίγινα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This