Η Λένια Ραζή ξεσπά για το δικό της #MeToo: «Μην ανοίξω το στόμα μου» (video)

Ξεσπά με ένα βίντεο-καταπέλτη στο Youtube για το ελληνικό #metoo

Must Read

Με τίτλο «Το δικό μου #MeToo στο πεντάγραμμο» η Λένια Ραζή, μέσα από ένα βίντεο διάρκειας 14 λεπτών που ανάρτησε στο YouΤube, ξέσπασε εναντίον όλων εκείνων που βρομίζουν με σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τον δικό της χώρο.

Αν και οι τραγουδιστές δεν έχουν λύσει ακόμα τη σιωπή τους όπως οι ηθοποιοί (φανταστείτε τι έχει να γίνει μόλις συμβεί αυτό), η Θεσσαλονικιά τραγουδίστρια ένιωσε να πνίγεται αποκαλύπτοντας όσα άσχημα έχουν συμβεί στην ίδια αλλά και γενικότερα στον χώρο της μουσικής.

Εξομολογείται ότι πολλοί άνθρωποι, και μάλιστα πολύ γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής, θα γίνονταν ρεζίλι αν τους έβγαζε στη φόρα με τα ονόματά τους και, μιλώντας στην «Espresso», ξεσπαθώνει κατά όλων εκείνων που μετατρέπονται σε σεξουαλικά αρπακτικά!

Τι σε οδήγησε ώστε να κάνεις αυτό το βίντεο-ξέσπασμα;

«Οπως το είπατε! Ηταν ένα μικρό ξέσπασμα! Ηθελα καιρό να κάνω αυτό το βίντεο… Ηθελα να δώσω μια απάντηση σε όσους με ρωτούσαν για τη δουλειά μου γύρω από το τραγούδι! Η αφορμή για να κάνω το βίντεο και να το ανεβάσω στο YouTube ήταν όλα αυτά που άκουσα να βγαίνουν στη φορά για τη σεξουαλική βία και για οποιαδήποτε μορφή βίας… Κάτι μέσα μου δεν με άφηνε σε ησυχία και οι σκέψεις μου δεν είχαν σταματημό!»

Το δικό σου #MeToo τι περιλαμβάνει;

«Στο βίντεο αναφέρω κάποια βιώματά μου στον χώρο όπου δραστηριοποιούμαι και λέω τη γνώμη μου γενικότερα για όσα συμβαίνουν.»

Εχεις βιώσει και εσύ ακραίες καταστάσεις;

«Μου δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στη δουλειά, επειδή δεν βγήκα με κάποιον (ερωτικά) που δεν ήθελα! Με άρπαξαν και με φίλησαν χωρίς τη θέλησή μου! Είχα μπροστά μου ανθρώπους που ήταν έτοιμοι να γίνουν σεξουαλικά αρπακτικά και με έβλεπαν σαν τη λεία τους! Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τέτοιου είδους περιστατικά!»

Γνωρίζεις κάποια περίπτωση συναδέλφου σου που βίωσε ακραία σεξουαλική παρενόχληση ή έχασε τη δουλειά του επειδή δεν ενέδωσε σε κάτι τέτοιο;

«Βουίζει ο τόπος από τέτοια περιστατικά! Ομως δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος τρίτων που έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης. Εξαρτάται όμως από τους ίδιους αν θα βγουν να τα πουν!»

Εσύ ένιωσες ποτέ ότι βρίσκεσαι στα όριά σου;

«Πολλές φορές! Ο θυμός μέσα μου που δεν μιλούσα τόσο καιρό μεγάλωνε. Εφυγε ένα μεγάλο βάρος από πάνω μου όταν γύρισα το συγκεκριμένο βίντεο και το ανέβασα στο YouΤube.»

Αν έδινες ονόματα γι’ αυτά που σου έχουν συμβεί, θα έκλειναν σπίτια;

«Πιστεύω πως, αν έδινα ονόματα, θα τους έκανα ρεζίλι. Ξεκάθαρα!»

Τι θα συμβούλευες τα νέα κορίτσια που αρχίζουν τώρα την καριέρα τους στο τραγούδι; Πώς πρέπει να κινηθούν σε άσχημες περιπτώσεις, που ισοπεδώνουν ανθρώπινες αξίες;

«Να σέβονται τον εαυτό τους. Να μην είναι ευκολόπιστες. Δεν έχει σημασία αν ο άλλος είναι μεγάλος σε ηλικία ή αν είναι όνομα στον χώρο. Να μην κρίνουν με βάση τίποτε τέτοιο ή αντίστοιχο. Να μιλήσουν και να υποστηρίξουν τον εαυτό τους, σαν να είναι ο εαυτός τους ένα τρίτο άτομο. Αλλωστε, αν δεν υποστηρίξεις εσύ τον εαυτό σου, δεν θα το κάνει κανείς!»

Το βίντεο που ανάρτησε στο YouΤube η Λένια Ραζή:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This