Απαντήσεις του ηθοποιού Ν. Σ. μετά την καταγγελία του Δημήτρη Άνθη για βιασμό

Ο πασίγνωστος καλλιτέχνης ήταν και το τρίτο πρόσωπο στον σοδομισμό του Νίκου Σ. στο σπίτι του Λιγνάδη

Must Read

Ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων καλείται να δώσει την ερχόμενη Παρασκευή στην Κρατική Ασφάλεια ο πασίγνωστος ηθοποιός Ν. Σ., τον οποίο κατήγγειλε ο συνάδελφός του Δημήτρης Άνθης για βιασμό.

Οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές «τρέχουν» ταχύτατα τη δεύτερη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που έχει προκαλέσει σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο, έπειτα από αυτήν του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός, ο οποίος έχει συμμετοχή σε πολύ γνωστά σίριαλ της μικρής οθόνης, δεν θα εμφανιστεί στις αστυνομικές Αρχές. Ο συνήγορός του θα ετοιμάσει γραπτό υπόμνημα, με το οποίο θα απαντά στην κατηγορία του βιασμού που του αποδίδει ο Δημήτρης Άνθης και θα το υποβάλει στην Αστυνομία. Μόλις το υπόμνημά του περιληφθεί στη δικογραφία, οι αστυνομικές Αρχές θα διαβιβάσουν τον φάκελο στον εισαγγελέα, ο οποίος θα μελετήσει τα στοιχεία και θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα προχωρήσει στο στάδιο της άσκησης ποινικής δίωξης ή θα τεθεί στο αρχείο. Σε περίπτωση απαγγελίας κατηγοριών, όλα θα πρέπει να γίνουν πάρα πολύ γρήγορα, καθώς, σύμφωνα με τον μηνυτή, ο βιασμός συνέβη πριν από περίπου 15 χρόνια και το αδίκημα παραγράφεται τον ερχόμενο Μάιο.

Ο Δημήτρης Άνθης περιγράφει στη μήνυσή του ότι γνώρισε τον συνάδελφό του το 2006 σε ένα μπαρ, όταν ήταν και οι δύο 22 χρόνων. «Μου συστήθηκε ως σπουδαστής στο Εθνικό Θέατρο. Μου μιλούσε πολύ για τον εαυτό του, αλλά και για τον “δάσκαλό” του Δημήτρη Λιγνάδη» υποστηρίζει.

«Με κατασπάραξε»

Επειτα από πρόταση του Ν. Σ., ο Δημήτρης Ανθης δέχθηκε να τον ακολουθήσει στο σπίτι του στο Μεταξουργείο κι εκεί, όπως αναφέρει, «με το που έκλεισε την πόρτα, ήταν σαν να μπήκε ο δαίμονας μέσα του. Με την άσκηση σωματικής βίας με ακινητοποίησε. Με άρπαξε από τον λαιμό και με έριξε κάτω. Εκείνος έπεσε από πάνω μου».

Στη συνέχεια ο 38χρονος περιγράφει το βιασμό του: «Ασέλγησε επάνω μου, με κατασπάραξε… Εκείνη τη στιγμή ζούσα έναν εφιάλτη. Δεν ήξερα τι να κάνω και πώς να γλιτώσω. Υπερτερούσε σε σωματική δύναμη. Δεν μπορούσα να αντιδράσω…» και προσθέτει ότι κατάφερε να ξεφύγει όταν χτύπησε το τηλέφωνο του φερόμενου ως δράστη. Μάλιστα, όπως αναφέρει, άκουσε στο τηλέφωνο μια ανδρική φωνή και τον γνωστό ηθοποιό να λέει: «Ελα αμέσως εδώ, τον έχω κάτω». Εκείνη τη στιγμή, περιγράφει, «ούτε που θυμάμαι πώς έφυγα από το σπίτι. Το κακό όμως είχε ήδη γίνει…».Ο Δημήτρης Ανθης υποστηρίζει πως προσπάθησε να ξεχάσει εκείνη τη νύχτα:«Για πολλά χρόνια προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι αυτό το πράγμα δεν είχε συμβεί σε μένα, είχε συμβεί σε κάποιον άλλον».

Αρχικά, μέσα από την καταγγελία του Νίκου Σ., η οποία άνοιξε τον «χορό» των αποκαλύψεων γύρω από τον Δημήτρη Λιγνάδη, είχε διαφανεί ότι και ο ίδιος ο καταγγελλόμενος ηθοποιός ήταν πιθανώς θύμα του πρώην ισχυρού άνδρα του Εθνικού Θεάτρου, του οποίου υπήρξε μαθητής και στενός συνεργάτης. Πάντως, ο συνήγορος του Ν. Σ. δηλώνει ότι όσα καταγγέλλονται σε βάρος του εντολέα του είναι αβάσιμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This