Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Κύπριοι ηθοποιοί για τη συνεργασία τους με τον Λιγνάδη: «Όποιος αρνηθεί ότι δεν υπήρχαν ψίθυροι, κρύβεται και ψεύδεται» (video)

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, η συνεργασία τους δεν ήταν και τόσο καλή...

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων κατά συρροή. Πολλοί από τους Έλληνες ηθοποιούς που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, φαίνεται να γνώριζαν γι’ αυτήν του τη δράση.

Ο γνωστός ηθοποιός είχε συνεργαστεί και με ηθοποιούς της γειτονικής μας χώρας, την Κύπρο.

Οι Κύπριοι ηθοποιοί σε δηλώσεις που έκαναν στο «ΣΙΓΜΑ», έκαναν λόγο για μία κακή, σε γενικές γραμμές, συνεργασία, την περίοδο που σκηνοθετούσε τη θεατρική παράσταση για τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Μάριος Κωνσταντίνου

Ο ηθοποιός Μάριος Κωνσταντίνου, ο οποίος συμμετείχε στην παράσταση, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εκπλήσσομαι με το μέγεθος της ανοχής. Φαίνεται να είναι ένα ολόκληρο κύκλωμα γύρω από αυτό τον άνθρωπο. Εκπλήσσομαι για το μέγεθος και το βάθος των όσων ακούγονται. Έτυχε να συνεργαστούμε. Δεν ήταν επιλογή μου να συμμετάσχω στην παραγωγή. Δεν θα πω ότι εκπλήσσομαι για τον συγκεκριμένο άνθρωπο ούτε ήταν η πιο ευχάριστη συνεργασία που είχα. Δεν μπόρεσα επαγγελματικά ή καλλιτεχνικά να επικοινωνήσω μαζί του», ενώ πρόσθεσε πως «είναι πολύ λυπηρά αυτά που συμβαίνουν στους εργασιακούς χώρους. Είναι, όμως το αποτέλεσμα της ανοχής ολόκληρης της κοινωνίας και που δεν δίνεται ο χώρος να μιλήσει κάποιος. Πρόκειται για ένα χώρο από άτομα που έχουν αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο ότι μπορείς να μιλήσεις για αυτό, χωρίς να στιγματιστείς. Το ζητούμενο σε μια συντηρητική κοινωνία, όπως η Κύπρος, είναι ο στιγματισμός».

Νεοκλής Νεοκλέους

Ωστόσο, ο ηθοποιός Νεοκλής Νεοκλέους, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον εν λόγω σκηνοθέτη, ανέφερε πως δεν περίμενε από εκείνον μία τέτοια συμπεριφορά.

«Δεν μπορώ να πω ότι ανάμενα τέτοια συμπεριφορά ή τέτοιου είδους πράξεις από τον Λιγνάδη, τον οποίο είχα γνωρίσει και είχα συνεργαστεί. Δεν λέω ότι ήμουν σύμφωνος με τον τρόπο που δούλευε. Εάν έχει γίνει κάτι στη συγκεκριμένη παραγωγή όπου συνεργαστήκαμε και που δεν το είχα αντιληφθεί, δεν το γνωρίζω. Έτσι και αλλιώς εγώ είμαι ένας άνθρωπος της ηλικίας του Λιγνάδη.

Ο Λιγνάδης με αντιμετώπιζε ίσως με σεβασμό. Είχα έναν μικρό ρόλο», παρόλα αυτά παραδέχτηκε ότι «δεν ήταν μια ευτυχισμένη διαδικασία για τους ηθοποιούς της παράστασης».

Μαρίνα Αργυρίδου

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η ηθοποιός Μαρίνα Αργυρίδου, η οποία ομολόγησε ότι υπήρχαν φήμες για το συγκεκριμένο ηθοποιό-σκηνοθέτη.

«Είμαστε δύο μικρά κράτη και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Όποιος αρνηθεί ότι δεν υπήρχαν ψίθυροι, κρύβεται και ψεύδεται. Δεν έχει σημασία τι ακούγαμε για το συγκεκριμένο άτομο , σημασία έχει ότι όταν ένας άνθρωπος συμπεριφέρεται μ΄αυτό τον τρόπο κατ΄ εξακολούθηση διαδίδεται».

«Φέρουμε ευθύνη και εμείς που δεχθήκαμε τέτοιες συμπεριφορές. Εγώ είχα άριστη συνεργασία με τον κ. Λιγνάδη. Άκουγα διάφορα που συνέβαιναν στην Αθήνα. Για εμένα όμως η σοβαρότητα έγκειται στο γεγονός ότι αυτός άνθρωπος με βεβαρυμμένος ιστορικό έστω και προφορικά θα έπρεπε να εξεταστεί από διάφορες πλευρές»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ