Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Συγκλονίζει η καταγγελία του Θάνου Κρομμύδα για σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό σκηνοθέτη του ΚΘΒΕ (video)

«Μου είπε ότι αν είμαι δικός του, θα με γνωρίσει σε κάποιους σκηνοθέτες που θα ξέρουν ότι είμαι δικός του οπότε δεν θα χρειαζόταν να καταλήξω στο κρεβάτι τους»

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του ηθοποιού Θάνου Κρομμύδα για τη σεξουαλική παρενόχληση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε από γνωστό σκηνοθέτη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), που έχει περάσει και από το Εθνικό, έχει διδάξει σε κρατικές και ιδιωτικές σχολές και έχει βραβευτεί.

Ο νεαρός ηθοποιός αφού τόνισε ότι έχει στείλει επώνυμα την καταγγελία του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, προχώρησε σε λεπτομέρειες που προκαλούν σοκ, αν και τις τελευταίες ημέρες μάλλον η συγκεκριμένη λέξη έχει χάσει το νόημά της, με τα όσα καταγγέλλονται και ακούγονται.

Σύμφωνα με τον Θάνο Κρομμύδα, η σεξουαλική παρενόχληση έγινε αφότου τελείωσε τη δραματική σχολή. Οι δύο άνδρες γνωρίζονταν, αφού ο εν λόγω σκηνοθέτης ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού όπου έδωσε εξετάσεις και με το πρόσχημα κάποιου ρόλου, τον προσκάλεσε σπίτι του.

Η περιγραφή της σεξουαλικής παρενόχλησης:

«Τελείωσα τις διπλωματικές εξετάσεις μου από τη δραματική σχολή. Στην οποία τις δίνουμε μπροστά στην επιτροπή του Υπουργείου κι εκείνος ως πρόεδρος της επιτροπής βρήκε το τηλέφωνό μου από τον πρόεδρο της σχολής και με πήρε τηλέφωνο. Βρεθήκαμε σπίτι του ξεκίνησε να μου λέει κάποια γενικά πράγματα για τη δουλειά, όχι με λεπτομέρειες εκεί κάπου υποψιάστηκα ότι έπρεπε να είμαι επιφυλακτικός. Μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα μου επειδή θεώρησε ότι ένας ηθοποιός πρέπει να έχει γυμνασμένο κορμί.

Εκεί τον ευχαρίστησα επειδή θα μου δινόταν μια ευκαιρία. Μου εξήγησε ότι θα αναπτύξουμε μια διαπροσωπική σχέση. Του είπα “δηλαδή;”. Και τότε μου απάντησε αυτολεξεί πως: “Στο 90% των ερωτήσεων που μου κάνουν με ρωτάνε αν θα είμαι ο ενεργητικός ή ο παθητικός” και στη σχέση αυτή θα ήμουν εγώ ο ενεργητικός κι εκείνος ο παθητικός. Το οποίο δεν έχει σημασία γιατί η πρόταση είναι το ίδιο ανήθικη.

Ήμουν σίγουρος ότι θέλω να του πω όχι και του είπα όχι, αλλά μέσα στο μυαλό μου δεν του είπα αυτό που ήθελα. Προσπάθησα να το φέρω όσο πιο ευγενικά για να μην μου κόψει την όποια πιθανότητα καριέρας μπορούσα να έχω. Προσπάθησε να με πείσει ότι με αυτό το μυαλό δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω καριέρα γιατί όλοι αυτό κάνουν σε αυτό τον χώρο. Και μου είπε ότι αν είμαι δικός του, θα με γνωρίσει σε κάποιους σκηνοθέτες που θα ξέρουν ότι είμαι δικός του οπότε δεν θα χρειαζόταν να καταλήξω στο κρεβάτι τους. Μου είπε οτι οι δραματικές σχολές θα πρέπει να μας προετοιμάσουν για το ότι θα πρέπει να περάσουμε από τους χ,ψ καταστάσεις.

Έφυγα και αυτός προσπάθησε να μου πει να το ξανασκεφτώ με πήρε και 2-3 τηλέφωνα και μου άφησε ηχητικά μηνύματα. Επέμεινα στο “όχι”. Τότε δεν γινόταν να τον καταγγείλω, σκέφτηκα ότι ένας άνθρωπος με τόση εξουσία θα έκλεινε πόρτες. ¨Εχω στείλει την καταγγελία μου στον ΣΕΗ επώνυμα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ