Τετάρτη 28/7/2021

Σπύρος Μπιμπίλας: «Θα απαγορευτεί διά ροπάλου η οντισιόν σε σπίτια»

«Άλλο να ξέρει για άγριες συμπεριφορές πάνω στη σκηνή ή για ένα έντονο φλερτ»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε σήμερα ο Σπύρος Μπιμπίλας σχετικά με τις καταγγελίες από ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές από ανθρώπους του θεάματος και έχουν κατακλύσει τον καλλιτεχνικό χώρο.

«Έχει δημιουργηθεί μία εντύπωση ότι μόνο στον χώρο μας γίνεται αυτό. Όμως, αν πάμε σε άλλους χώρους, ξέρετε τι έχει να γίνει;», ενώ παρατηρώντας τις συμμετοχές του κοινού στις διαδικτυακές παραστάσεις σημείωσε πως «ο κόσμος αγαπά το θέατρο κι αυτό φαίνεται».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και στα εργασιακά δεινά του χώρου δήλωσε πως «δέκα- είκοσι άνθρωποι δεν χαρακτηρίζουν τους χιλιάδες, που αυτήν τη στιγμή δεν παίρνουν καν αυτά που τους αναλογούν» και συνέχισε μιλώντας για την ανάγκη ύπαρξης των συλλογικών συμβάσεων στο χώρο του θεάτρου. «Ξέρετε τι ένδεια υπάρχει;», είπε χαρακτηριστικά.

Δέχομαι πίεση από τα ΜΜΕ

Παράλληλα ζήτησε να υπάρξει κώδικας δεοντολογίας στη δημοσιογραφία, περιγράφοντας την πίεση που ο ίδιος δέχεται από τα ΜΜΕ.

Όσον αφορά τις προσβλητικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για το πρόσωπό του αρνήθηκε να κάνει κάποιον σχολιασμό, επαναλαμβάνοντας ότι «απάντησε όλη η Ελλάδα», ενώ χαρακτήρισε «αναφαίρετο δικαίωμα» κάθε ανθρώπου να έχει συνήγορο, τονίζοντας όμως ότι, η κάθε υπεράσπιση δεν έχει δικαίωμα προσβολής των άλλων.

Τις ακραίες συμπεριφορές δεν τις ήξερε κανείς

Αναφορικά με το σκάνδαλο Λιγνάδη ο ίδιος δήλωσε «αιφνιδιασμένος».

Εξήγησέ δε, πως επειδή δεν υπάρχουν χρήματα, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει μόνο μία δικηγόρο και ξεκαθάρισε πως, «οι άνθρωποι που κατήγγειλαν πρώτοι δεν ήταν ηθοποιοί, δεν τους ξέραμε».

«Τις ακραίες συμπεριφορές δεν τις ήξερε κανείς. Άλλο να ξέρει για άγριες συμπεριφορές πάνω στη σκηνή ή για ένα έντονο φλερτ», σημείωσε και ανακοίνωσε πως «θα απαγορευτεί διά ροπάλου η οντισιόν κατά μόνας».

Υπάρχουν καταγγελίες από άσημους

Στην ερώτηση αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες στο ΣΕΗ, απάντησε πως «υπάρχουν άνθρωποι που είναι άγνωστοι ηθοποιοί και δε θέλουν να βγουν προς τα έξω, αλλά έχουν έρθει σε εμάς», εξηγώντας πως είναι άνθρωποι που δεν είναι στη δημοσιότητα και δεν θέλουν να βγουν εξαιτίας της καταγγελίας.

«Δεν είμαστε ούτε δικαστικοί, ούτε άγιοι. Δεν θέλω αυτή την αγιοποίηση» είπε, καταλήγοντας στο πως το πολύ σημαντικό αυτήν τη στιγμή είναι «η συσπείρωση των ηθοποιών».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ