Χωρίς απειλές, εξυπνάδες και ειρωνείες ο Γιώργος Καπουτζίδης «βάζει στη θέση του» τον Αλέξη Κούγια (video)

«Είμαι άνεργος ομοφυλόφιλος όπως θα έλεγε ο κύριος Κούγιας. Δεν ήρθα εδώ για αντιπαράθεση αλλά αν θέλει μπορούμε να πάμε στα δικαστήρια»

Must Read

Ο Γιώργος Καπουτζίδης εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και απάντησε στον Αλέξη Κούγια, μετά την ανακοίνωση του δικηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη που απειλεί με μηνύσεις, τόσο τον ίδιο τον ηθοποιό-σεναριογράφο, όσο και πολλούς, πολλούς άλλους. Τα όσα είπε ο κ. Καπουτζίδης έκαναν εμφανή τη διαφορά επιπέδου. Χωρίς απειλές, εξυπνάδες και ειρωνείες.

Καταρχήν το κομμάτι της δήλωσης Κούγια που αφορούσε στον δημοφιλή ηθοποιό και σεναριογράφο: «Ιδιαίτερα για τον Καπουτζίδη, αυτό το νέο πρότυπο της κοινωνίας, που στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην Υγειά μας» επί 3 ώρες, ανέλυε –παρουσίαζε τον έρωτά του με το σύντροφό του, ο οποίος του αφιέρωνε και του τραγουδούσε τραγούδια, ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών και ο οποίος τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία, του επιφυλάσσω ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια».

Σε ότι αφορά τη φράση του κ. Κούγια ότι… του επιφυλάσσει «ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια» o Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε: «Δεν θα ήθελα ιδιαίτερη μεταχείριση, ας μην κάνουμε την ιδιαιτερότητά μου σημαία, ας κάνει τη φυσιολογική μεταχείριση που θα έκανε στον οποιονδήποτε. Είμαι πάρα πολύ προετοιμασμένος για αυτό, έχω μιλήσει και εγώ με δικηγόρο και είμαι έτοιμος και αν χρειαστεί να πάμε στα δικαστήρια, ας πάμε στα δικαστήρια».

Ανέφερε ακόμη, πως δεν ξέρει αν ο λόγος πίσω από την επίθεση του κ. Κούγια «είναι προσωπικός, έχει να κάνει με την γκέι κοινότητα, είναι για να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού να μην μιλήσουν κι άλλοι άνθρωποι; Αλλά εγώ είμαι εδώ να τον κάνω αυτό τον αγώνα».

Και συνέχισε: «Δεν έχω μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή για την προσωπική μου ζωή αλλά θα το κάνω τώρα. Έχω ζήσει 3 άμορφες σχέσεις στη ζωή μου και υπήρξα ευτυχισμένος. Τώρα δεν είμαι σε σχέση. Είμαι άνεργος ομοφυλόφιλος όπως θα έλεγε ο κύριος Κούγιας. Δεν ήρθα εδώ για αντιπαράθεση αλλά αν θέλει ο κύριος Κούγιας μπορούμε να πάμε στα δικαστήρια. Μακάρι κάποιος πατέρας όταν τελειώσει αυτή η συνέντευξη να κοιτάξει με περηφάνεια τον γκέι γιο του, όπως κοιτάει εμένα ο πατέρας μου που σήμερα έχει γενέθλια και κλείνει τα 90 του χρόνια. Δεν είμαι εγώ πρότυπο, όπως είπε ο κύριος Κούγιας, αλλά πρότυπο είναι ο πατέρας μου και όσα περάσαμε για να είναι περήφανος για μένα και εγώ για εκείνον».

Για τη δήλωση Κούγια ότι «οι ομοφυλόφιλοι κάνουν σημαία την ιδιαιτερότητά τους», απάντησε: «Δεν μπήκε ποτέ κανένα παιδάκι στα 9 ή στα 10 στην τάξη του δημοτικού σχολείου με μια σημαία μπροστά. Μπαίνει χαρούμενο να κάνει το μάθημά του και ξαφνικά αυτό το οποίο γίνεται, κάποια άλλα παιδιά το δείχνουν με το δάχτυλο. Κι εκεί ξεκινάει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, που πρέπει να αρχίσει να κρίνεται να φοβάται, να νιώθει ότι απειλείται, καμιά φορά να αλλάζει δρόμο για το πως θα πάει στο σχολείο και είμαι ένας άνθρωπος που την έχω περάσει αυτή τη διαδικασία και πάρα πολλοί άνθρωποι την έχουν περάσει αυτή τη διαδικασία. Έχω βγει δυνατός από τη διαδικασία αυτή και αισθάνομαι καλά, δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και είμαι ευτυχισμένος. Ο κύριος λόγος που αντέδρασα ήταν γιατί αμφισβήτησε και τη δική μου ευτυχία».

Για την πορεία της ζωής του ο κ. Καπουτζίδης απάντησε στις ειρωνείες του κ. Κούγια λέγοντας: «Δεν μπήκα στη νομική επειδή είπα ότι είναι γκέι, έκατσα και διάβασα. Δούλεψα. Δημιούργησα εγώ ο ίδιος την ευκαιρία για τον εαυτό μου. Αλλά για κάποιους ανθρώπους, όσο και αν δουλέψεις, όσο κι αν μελετήσεις, όσο και αν προσπαθήσεις, όσο κι αν παλέψεις στη ζωή σου θα είσαι πάντοτε ένας πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Άρα δεν είμαι εγώ αυτός που κάνει σημαία την ιδιαιτερότητά του, είναι κάποιοι άλλοι που την ιδιαιτερότητά μου, ή αυτό που είμαι το θεωρούν βαρίδι, το θεωρούν ντροπή, το θεωρούν μαύρη σημαία και εγώ είμαι εδώ για να πω ότι δεν είναι τίποτα από όλα αυτά».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This