Δημήτρης Αποστόλου: «Ο κακοποιητής είναι κακοποιημένος! Δηλαδή τους λυπάμαι και σε έναν βαθμό» (video)

«Δεν θα καθαρίσει ο χώρος. Κουτσομπολιό κάνουμε.»

Must Read

Ο Δημήτρης Αποστόλου είναι σεναριογράφος-σκηνοθέτης, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την συνεργασία του με τον Αλέξανδρο Ρήγα σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, όπως είναι οι «Δύο ξένοι», το «Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή;», οι «Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη» και «Κόκκινο δωμάτιο».

Η σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» ωστόσο, τελείωσε άδοξα, αφού σταμάτησε να προβάλλεται απότομα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την σχέση του με τον Αλέξη Ρήγα, ο Δημήτρης Αποστόλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν μαλώσαμε, είχαμε τα δικά μας, ξεχωρίσαμε. Το επαγγελματικό μας τραύμα ήταν το “Τι ψυχή”, γιατί πέθανε στα χέρια μας. Ήταν η καλύτερη στιγμή μας. Είχαν τελειώσει οι “Δυο Ξένοι” και είχαμε το φορτίο» και πρόσθεσε λέγοντας ότι «είχαν γραφτεί και σενάρια για 3η χρονιά για τους Ξένους. Τα κάψαμε στη φωτιά. Ήταν αδικία, λόγω οικονομικών δεν προχώρησε. Με τον Αλέξανδρο έχουμε ένα κάρμα ότι όλες οι δουλειές μας ήταν “ζαλισμένες”».

Αναφορικά με τις καταγγελίες ανθρώπων που έχουν βιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλική παρενόχληση από ανθρώπους του θεάτρου, ο σεναριογράφος αναφέρει ανέκαθεν υπήρχαν τέτοιες συμπεριφορές στο θέατρο και αποκάλυψε το πως προέκυψε η ιδέα για το σενάριο της εν λόγω σειράς, που αφορούσε τις κακοποιημένες γυναίκες.

«Εμείς ξέρεις τι έχουμε περάσει; Κάναμε ψυχανάλυση μέχρι το πρωί σε ηθοποιούς όταν είχε γίνει χαμός στον θίασο και δεν ξέραμε αν θα βγει η παράσταση την επόμενη μέρα. Υπάρχει κακοποίηση στο θέατρο, αυτά που ακούμε είναι μια γαρνιτούρα. Δεν θα βγουν ποτέ στην επιφάνεια τα σοβαρά εγκλήματα. Δεν θα δικαστούν ποτέ. Εμείς με το “Τι ψυχή”, μιλούσαμε για την κακοποιημένη γυναίκα. Βάζαμε το δίλημμα αν επιτρέπεται η αυτοδικία. Αν ο κακοποιημένος άνθρωπος πρέπει να σκοτώσει τον βιαστή του. Εγώ πιστεύω ότι κάποιος δεν ήθελε να βγει αυτό πριν από 20 χρόνια. Η ιστορία ήταν να βρούμε κάτι αντίστοιχο με τους “Ξένους”. Γνώρισα δύο γυναίκες, που μου αποκάλυψαν πως είχαν βιαστεί. Άρχισα να μπαινοβγαίνω σε ιδρύματα κακοποιημένων γυναικών. Ο Αλέξανδρος είχε δει μια ταινία με βιασμούς. Κάθε φορά που τελειώναμε επεισόδιο με έπιαναν τα συκώτια μου. Νιώθω ότι είναι λίγο καταραμένο, το έχουμε παλέψει πολλές φορές να γίνει θεατρικό. Όλοι έμειναν στο κουτσομπολιό, όχι στο το τι θέλαμε να πούμε», είπε μεταξύ άλλων.

«Ένα χοντροκομμένο καμάκι, η κακοποίηση ανηλίκου και ο δάσκαλος που ξεφεύγει από τα όρια δεν είναι το ίδιο. Δεν θα καθαρίσει ο χώρος. Κουτσομπολιό κάνουμε. Προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά. Πολλά ξέρουμε αλλά δεν είναι δική μας δουλειά. Έχουμε φτάσει σε σημείο που το θύμα έχει εξομοιωθεί με τον θύτη. Ο κακοποιητής είναι κακοποιημένος. Δηλαδή τους λυπάμαι και σε έναν βαθμό. Όχι όσο τα θύματα, προς Θεού. Αλλά και αυτός, για να έχει φτάσει σε αυτή την αρρώστια, έχει φάει πάρα πολύ ξύλο. Η ψυχή του έχει γίνει σμπαράλια για να προσπαθεί να μεταφέρει το σμπαράλι του στο σμπαράλι του άλλου. Η ευκαιρία χάθηκε. Δεν είναι βιασμένη η γυναίκα που κάθεται στον καθένα για να μην χάσει τη δουλειά της; Και λένε ότι είναι συναινετικό. Δεν είναι», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στη νέα σειρά που συνεργάζεται πάλι με τον Αλέξανδρο Ρήγα, την «Τούρτα της μαμάς».

«Με τον Ρήγα κάθε φορά που μας πιέζει κάτι το κάνουμε θεατρικό. Είναι μια προβολή της οικογένειας που θα ήθελα να είχα».

Ο Δημήτρης Αποστόλου βρίσκεται μακριά από τα παιδιά του, καθώς εκείνα κατοικούν μόνιμα στην Βέροια. Μιλώντας στην εκπομπή «The 2Night Show», ο σκηνοθέτης των επιτυχημένων σειρών, παραδέχτηκε πως περνάει αμέτρητες ώρες με το να κοιτάει τις φωτογραφίες τους μπροστά από μία οθόνη του υπολογιστή.

«Έχω πάει και αυθημερόν να τα δω, μου λείπουν πολύ. Έχουν υπάρξει τρομερά βράδια μοναξιάς, ανοίγω τον υπολογιστή και βλέπω όλες τις φωτογραφίες των παιδιών ξανά και ξανά. με πονάει πολύ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ζωή του Αλέξανδρου Ρήγα, αποκάλυψε ότι είναι «Ένας άνθρωπος που έχει περάσει μια κακή παιδική ζωή, δεν θα βρει χαρά πουθενά. Είναι πολλοί φόβοι μαζί, δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στον εαυτό του. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι η σχέση μου μαζί του είναι καρμική και ότι ήρθαν να τον σώσω. Δεν τα κατάφερα αλλά τον νοιάζομαι», δήλωσε.

Τέλος, αποκάλυψε το σενάριο της τρίτης σεζόν από τους «Δύο Ξένους».

«Θα τους βλέπαμε όλους πολλά χρόνια μετά. Θα παντρευόταν ο Κωνσταντίνος με τη Δήμητρα Παπαδήμα στο Λονδίνο και η άλλη θα μεγάλωνε μόνη της τα πόδια. Ο άλλος θα γινόταν σκηνοθέτης του συρμού, η Μαρίνα θα έκανε αρχαίο δράμα και η Ντένη θα προσπαθούσε να τους κάνει πάλι ζευγάρι. Η μπουμπού θα έφευγε για το νησί και θα γινόταν στιχουργός, μετά τον θάνατο του Μένιου στη φυλακή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This