Στέλιος Βραχιόλογλου: O… μασέρ που παίζει τις νότες στα δάχτυλα!

Must Read

Η θέση του αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης, η εμπειρία από τις οντισιόν για το «Fame Story 4» και η ένδεια των καλλιτεχνών λόγω lockdown.

Γεννημένος τραγουδιστής, και όχι από επιλογή και κατά επάγγελμα, ο Στέλιος Βραχιόλογλου από μικρή ηλικία ήξερε ότι θα ασχοληθεί με το τραγούδι και τη μουσική! Η ζωή, όμως, παίζει πολλές φορές και όμορφα παιχνίδια κι έτσι ενώ έκανε live στη Θεσσαλονίκη, σπούδαζε και φυσιοθεραπεία!

Παίρνοντας το πτυχίο του, επέστρεψε στην πόλη του, την Αλεξανδρούπολη, όπου ζει μέχρι και σήμερα, και εξασκώντας το επάγγελμα του φυσιοθεραπευτή, μπήκε δυναμικά στον χώρο της δισκογραφίας, συνθέτοντας τα δικά του τραγούδια. Παράλληλα η αγάπη του για την πόλη του και τα κοινά για μία ολόκληρη δεκαετία τον έφερε στη θέση του αντιδημάρχου Πολιτισμού, και όχι μόνο, θητεία που στέφτηκε με επιτυχία.

Σήμερα συνεχίζει να εργάζεται ως φυσιοθεραπευτής, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το νέο του τραγούδι, το «Σταγόνα στη βροχή» (πρόκειται για μια βιωματική μπαλάντα), σε μουσική και στίχους δικούς του.

Πώς από τα «Όνειρα» φτάσαμε στο «Σταγόνα στη βροχή»;

Με μια ανάσα θα έλεγα, μια και ο χρόνος τρέχει ασταμάτητα. Η αγάπη μου για τη μουσική είναι αστείρευτη, θα έλεγα κινητήριος δύναμη στη ζωή μου και σε αυτήν οφείλεται όλο αυτό το ωραίο ταξίδι που ζω. Φτάσαμε, λοιπόν, από τα «Όνειρα» στο «Σταγόνα στη βροχή» με πολλή δουλειά, επιμονή, αντοχή, με καθημερινό αγώνα, προσήλωση στον στόχο και πολλή όρεξη για δημιουργία.

Ερμηνευτής, συνθέτης, στιχουργός. Πώς ξεκίνησε όλο αυτό;

Ξεκίνησα ως ερμηνευτής στα χρόνια της φοιτητικής μου ζωής στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγουδούσα σε διάφορα φοιτητικά στέκια της πόλης. Άλλαξα διάφορους μουσικούς χώρους, από ρεμπετάδικα, μουσικές σκηνές μέχρι και μπουζούκια. Λόγω του ότι ήξερα κιθάρα και πιάνο η σύνθεση δεν άργησε να έρθει στη ζωή μου κι έτσι άρχισα να γράφω τα πρώτα μου τραγούδια και να πειραματίζομαι με τους πρώτους μου στίχους.

Πώς επιβιώνει ένας καλλιτέχνης στη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού;

Νομίζω ότι είναι η πιο άσχημη περίοδος για όλους τους καλλιτέχνες. Οι καλλιτέχνες οι οποίοι είναι στον χώρο χρόνια σίγουρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, λόγω του ότι εργάστηκαν σε μια εποχή οικονομικής ευμάρειας σε σχέση με εκείνους που προσπαθούν να πετύχουν τα τελευταία χρόνια. Συνομιλώ με φίλους μουσικούς και τραγουδιστές κυρίως από όλα τα μέρη της Ελλάδας και η κατάσταση που περιγράφεται είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική. Ολόκληρες οικογένειες είναι σε ένδεια και ανασφάλεια λόγω των συνεχόμενων lockdowns. Πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση αν στηρίζεσαι μόνο σε αυτή τη δουλειά. Έχω συναδέλφους εξαίρετους οι οποίοι αναγκάστηκαν και κάνουν άλλες δουλειές για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και άλλους συναδέλφους που είναι στο έλεος του Θεού, χωρίς καμία κρατική βοήθεια και υποστήριξη. Η επιβίωση των καλλιτεχνών αυτήν την περίοδο είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά την ηγεσία αυτού του τόπου.

Φυσιοθεραπευτής στο επάγγελμα. Πώς βρέθηκες σε αυτό το μονοπάτι;

Η φυσιοθεραπεία μπήκε στη ζωή μου ύστερα από μια συζήτηση με έναν καθηγητή μου και την οικογένειά μου, η οποία αφορούσε τον επαγγελματικό προσανατολισμό μου. Η μουσική και εκείνα τα χρόνια ήταν το πάθος μου, η ζωή μου, αλλά είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να έχω και μια δεύτερη εναλλακτική οδό, μια επιστήμη την οποία αγάπησα και υπηρετώ με σθένος και υπευθυνότητα. Η μουσική και η φυσιοθεραπεία έχουν τον ίδιο κεντρομόλο άξονα, τον άνθρωπο. Χαρίζεις χαμόγελο στους ανθρώπους και όταν τραγουδάς αλλά και όταν παλεύεις με τον πόνο του άλλου.

Φαντάζομαι ότι κάνεις θραύση ως γιατρός στο γυναικείο φύλο;

Δεν έχω παράπονο! (γέλια)

Οι θαυμαστές σού ζητούν να τους τραγουδήσεις όταν πας για φυσιοθεραπεία;

«Σχεδόν πάντα τραγουδάω, όλη μέρα, και οι ασθενείς μου με πειράζουν λέγοντας ότι θα έπρεπε να τους χρεώσω παραπάνω, μια και υπάρχει και live μουσική κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Διαβάζοντας το βιογραφικό σου διετέλεσες για πολλά χρόνια αντιδήμαρχος στην πόλη σου. Πώς ασχολήθηκες με τα κοινά;

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν κάτι που μπήκε στο μυαλό μου από τη στιγμή που επέλεξα να ζήσω στην Αλεξανδρούπολη, μια πανέμορφη πόλη με υψηλό βιοτικό επίπεδο και ανθρώπινο χαρακτήρα. Στα μάτια μου, λοιπόν, έλειπαν κάποια πράγματα και πήρα την απόφαση να ασχοληθώ. Ο τομέας ευθύνης μου ήταν ο πολιτισμός κυρίως, αλλά και ο προγραμματισμός, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα. Υπήρξα σε μια δεκαετία που η παράταξή μου μεταμόρφωσε την πόλη μου και νιώθω περήφανος για αυτό.

Με τον Γιάννη Σπανό

Σκέφτηκες να μπεις σε βαθύτερα πολιτικά μονοπάτια ως βουλευτής;

Για κανέναν λόγο δεν με απασχολεί η πολιτική καριέρα.

Θα δήλωνες συμμετοχή σε ένα talent show για να γίνεις πιο γρήγορα γνωστός;

Είχα μια εμπειρία από το «Fame Story 4», όπου ύστερα από τέσσερις οντισιόν είχα περάσει στην τελική ομάδα που θα έμπαινε στο σπίτι, αλλά τελευταία στιγμή η παραγωγή αποφάσισε το αντίθετο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This