Παρασκευή 30/7/2021

Σοφία Μουτίδου: «Ένιωσα ότι χάνεται ο κόσμος γύρω μου! Νόμιζα ότι πεθαίνω» (video)

Η εξομολόγηση της ηθοποιού για τα ψυχοσωματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η Σοφία Μουτίδου μέσα από το προσωπικό κανάλι της στο YouTube μιλάει συχνά για τα καίρια θέματα, τα οποία την απασχολούν. Αυτή τη φορά ανάρτησε ένα βίντεο μέσα από το οποίο μιλάει για τα ψυχοσωματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «τα ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι προνόμιο να τα έχεις».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρώτο της ψυχοσωματικό επεισόδιο που είχε στην ηλικία των 19 ετών.

«Τα δικά μου ψυχοσωματικά έχουν μια ιστορία τεράστια. Το πρώτο ψυχοσωματικό σύμπτωμα ήρθε όταν ήμουν 19 ετών και ήταν όταν κατέβηκα από το λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη ένιωσα ότι χάνεται ο κόσμος γύρω μου, ότι ζαλίζομαι και νιώθω ένα φοβερό πνίξιμο στο λαιμό μου. Δεν κατάλαβα τι συμβαίνει νόμιζα ότι πεθαίνω…Το έχω υπό έλεγχο, το έχω σταθμίσει… Οι άνθρωποι με ψυχοσωματικά το έχουμε κανονικά, το αισθανόμαστε από το κεφάλι μέχρι τα πόδια… Εγώ χτυπήθηκα από ζάλη, ταχυκαρδία, στομαχικά προβλήματα, που δεν ήταν τίποτα παθολογικό… Ο γιατρός τότε μου είπε ότι αν συνεχίσω έτσι δε θα τα πάω πολύ καλά».

Απ’ ότι φαίνεται όμως τα ψυχοσωματικά προβλήματα είναι κάτι που αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα.

«Πρόσφατα έμπλεξα με ένα σύμπτωμα στην καρδιά μου που μετά από εξετάσεις αποδείχθηκε ότι πρόκειται για κρίση πανικού. Είναι πανικός που με πιάνει τη νύχτα, όταν κοιμάμαι. Πανικός που με πιάνει από εξωτερικά ερεθίσματα. Είστε πάρα πολύ τυχεροί όσοι δεν έχετε ψυχοσωματικά. Νομίζω όμως ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ψυχοσωματικά», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός, ενώ διευκρίνισε πως της παρουσιάζονται κυρίως όταν βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας.

«Όταν βλέπω μια ταινία που γίνεται κάτι βίαιο, αναπτύσσω ταχυκαρδία. Το εισπράττω μέσα μου. Το ίδιο συμβαίνει και με τη δυνατή μουσική. Τα φώτα στα μεγάλα σούπερ μαρκετ, σε γήπεδα. Όλα αυτά μου συμβαίνουν όταν είμαι σε κατάσταση ηρεμίας, όταν πρέπει να κάτσω, όταν πρέπει να κοιμηθώ… Τα ψυχοσωματικά εμπεριέχουν φόβο θανάτου. Εκείνη την ώρα νομίζεις ότι πεθαίνεις… Τα ψυχοσωματικά έχουν πολλές μορφές, εγώ κοντεύω να της εξαντλήσω όλες», τόνισε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ