Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

Η Γιώτα Γρίβα μιλάει για την καταγωγή της: «Ο καημός μου είναι που δεν μεγάλωσα στην Ελλάδα» (video)

«Τα ελληνικά που ξέρω τα ξέρω από την οικογένειά μου».

Γεννήθηκε στο Κότελ της Βουλγαρίας από ομογενείς Έλληνες γονείς, Σαρακατσαναίους στην καταγωγή. O λόγος για την τραγουδίστρια Γιώτα Γρίβα, η οποία τραγούδησε πρώτη φορά ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια στο αντάμωμα των Σαρακατσάνων στη Βουλγαρία το καλοκαίρι του 1999. Έπειτα συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου σε εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων.

Η διάδοχος της Φιλιώς Πυργάκη, όπως την χαρακτήρισε η ίδια η τραγουδίστρια, μίλησε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «The 2Night Show», για τα παιδικά της χρόνια στη Βουλγαρία, αλλά και στον μεγάλο της καημό που είναι ότι δεν φοίτησε σε ελληνικό σχολείο.

«Είμαι Σαρακατσάνα και είμαι γεννημένη και μεγαλωμένη στη Βουλγαρία. Είμαι από τους Σαρακατσάνους αυτούς που έφυγαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εγκλωβίστηκαν με το κλείσιμο των συνόρων και έμειναν στη Βουλγαρία, αλλά το αίμα το ελληνικό και αυτή η συνείδηση η εθνική, ήταν μέσα μου από μικρή» δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Έχω έναν καημό που δεν μεγάλωσα εδώ και δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να πάω σε ελληνικό σχολείο, γιατί τα ελληνικά που ξέρω τα ξέρω από την οικογένειά μου και μετέπειτα που ήρθα εδώ από το 2003 και μετά που μένω μόνιμα στην Αθήνα, τα μαθαίνω μόνη μου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ