Πέμπτη 13/5/2021

Κώστας Φαλελάκης: «Δεν δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση λόγω της σχέσης μου με τον Μηνά Χατζησάββα»

«Την 1η Απρίλη, αν ζούσε, θα κλείναμε τριάντα χρόνια κοινής διαδρομής με τον Μηνά»

Έξι χρόνια Έχουν περάσει από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Μηνάς Χατζησάββας, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Τον χαμό του όμως βίωσε περισσότερο από όλους ο σύντροφός του Κώστας Φαλελάκης, με τον οποίο είχε σχέση 25 χρόνια ώσπου τους χώρισε ο θάνατος. Μάλιστα, o Κώστας Φαλελάκης έχει αποκαλύψει πως οι δυο τους είχαν κάνει κοινές διαθήκες.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι δυο τους κρατούσαν ένα χαμηλό προφίλ όσον αφορά την προσωπική τους ζωή, ωστόσο μετά το θάνατο του Μηνά Χατζησάββα, ο γνωστός ηθοποιός ξέσπασε διότι δεν πρόλαβαν τη θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα μετά τον θάνατο του συντρόφου του.

Ο Κώστας Φαλελάκης μιλώντας στο περιοδικό «7 Μέρες TV», αναφέρθηκε στον αλήστου μνήμης καταξιωμένο ηθοποιό αλλά και στον καταιγισμό καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα τον χώρο του θεάτρου.

Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν βγει στο φως πάρα πολλές καταγγελίες συναδέλφων σου για κακοποιητικές συμπεριφορές. Σε στενοχωρεί αυτή η συνθήκη; Φανταζόσουν ότι τόσοι άνθρωποι έχουν δεχθεί τόσο άσχημες συμπεριφορές;

Δεν έπεσα από τα σύννεφά. Είχα ακούσει πολλά εξ αυτών από φήμες, από συναδέλφους. Ήρθε η ώρα να δουν το φως της δημοσιότητας. Καλά κάνουν και βγαίνουν, έστω και τώρα λόγω της Μπεκατώρου και του κινήματος του metoo είναι πρόσφορο το έδαφος. Οι παθόντες μιλούν και εμείς στεκόμαστε δίπλα τους με αγάπη.

Έτυχε ποτέ στην πορεία σου να βιώσεις οποιουδήποτε είδους βία;

Προσωπικά όχι. Έχω υπάρξει, όμως, μάρτυρας τέτοιων περιστατικών με πρωταγωνιστές κάποιους από τους καταγγελλόμενους και θύματα άλλους συναδέλφους. Η λεκτική βία στο θέατρο κατάλοιπο μίας προηγούμενης γενιάς, η οποία αντιλαμβανόταν την αγένεια και την αλαζονεία ως στοιχεία δημιουργικότητας. Οπότε, υπήρχε μια ανοχή πάνω σε αυτό. Η νέα γενιά, όμως, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της και καλά κάνει.

Έχεις δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση;

Δεν έτυχε. Θεωρώ ότι συνετέλεσε σε αυτό και η σχέση μου με τον Μηνά Χατζησάββα που ήταν γνωστή. Ήταν ένα πρόσωπο που έχαιρε καθολικής εκτίμησης και αυτό το γεγονός ενδεχομένως να με “προστάτευσε” από τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια από το θάνατό του. Σου λείπει;

Την 1η Απρίλη, αν ζούσε, θα κλείναμε τριάντα χρόνια κοινής διαδρομής με τον Μηνά. Γνωριστήκαμε την Κυριακή των Βαΐων του ’91, σε μία παράσταση που είχα πάει να δω. Πλέον είναι μια φωτεινή εικόνα που θα με καθοδηγεί για την υπόλοιπη ζωή μου. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που έζησα αυτό το φως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ