Μιχάλης Ρέππας: «Στα 47 έπαθα κρίση ηλικίας! Είναι η ξαφνική απώλεια νοήματος» (video)

«Η τηλεόραση θεωρώ ότι σε όλα τα επίπεδα είναι απάνθρωπη»

Must Read

Από τα πιο πετυχημένα συγγραφικά δίδυμα είναι ο Μιχάλης Ρέππας με τον Θανάση Παπαθανασίου, οι οποίοι έγιναν ευρέως γνωστοί με τα διάσημα πλέον τηλεοπτικά σήριαλ «Τρεις Χάριτες» και «Δις εξαμαρτείν». Οι ίδιοι ωστόσο, έχει γράψει και θεατρικά έργα ένα από αυτά είναι οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», το οποίο θα γίνει σειρά και θα προβληθεί μέσα από τη συχνότητα του Mega.

O Μιχάλης Ρέππας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Νight Show» και μίλησε για την απόφασή τους να ασχοληθούν ξανά με την τηλεόραση μετά από 25 χρόνια απουσίας.

«Έχουμε 25 χρόνια να γράψουμε τηλεοπτικό σενάριο. Ο Θανάσης και εγώ δεν θα αφήναμε εύκολα τους εαυτούς μας να πνιγούν έτσι. Από τη στιγμή που ο κορωνοϊός έκλεισε την πόρτα του θεάτρου, είπαμε ότι θα κάνουμε τηλεόραση. Και επειδή θέλαμε να αισθανόμαστε δημιουργικοί και επειδή “τρέχαν” οι ανάγκες. Ήταν και ζήτημα ανάγκης. Δεν είμαι φιλοχρήματος αλλά πιστεύω στο χρήμα. Εγώ και ο Θανάσης δεν έχουμε διεκδικήσει ούτε μια δραχμή παραπάνω από αυτή που μας έδιναν. Είναι ένας δείκτης σοβαρός για τη ζωή το χρήμα. Η κοινωνία έχει ανάγκη το γέλιο και μου ζητάει να τη διασκεδάσω. Πολλές φορές ρωτάω τον Θανάση αν έχουμε κάνει και τίποτα πιο σημαντικό από τις “Τρεις Χάριτες”.

Αν δεν ήταν ο κορωνοϊός μπορεί να και να μην γράφαμε για την τηλεόραση. Δεν το θεωρώ κακό. Η ζωή σε οδηγεί εδώ ή εκεί ή παραπέρα. Αυτή είναι η αλήθεια. Η τηλεόραση θεωρώ ότι σε όλα τα επίπεδα είναι απάνθρωπη σε ωράρια και ανταγωνισμό. Είναι ένας χώρος ανεξέλεγκτος, που μπορείς να προσβάλλεις τον οποιονδήποτε για ένα λόγο που δε φαντάζεσαι, είναι πολύ σκληρό πράγμα, αλλά είναι και το πιο επιδραστικό.»

Δείτε επίσης: Μιχάλης Ρέππας: «Πολλοί φίλοι με μάλωσαν, μου είπαν “Δεν ντρέπεσαι να λες τέτοια πράγματα”» (video)

Στη συνέχεια απoκάλυψε πως στην ηλικία των 47 έπαθε κρίση ηλικίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει σε μελαγχολία.

«Για κάθε άνθρωπο έρχονται κάποιες κομβικές στιγμές. Εγώ στα 47 έπαθα κρίση ηλικίας. Εκείνη είναι η στιγμή που αναγνωρίζεις τη φθαρτότητά σου, τη θνητότητά σου, ότι όλα κάποτε τελειώνουν και πρέπει να συμβιβαστείς ότι έχεις περάσει σε μια άλλη φάση. Για δύο – τρεις μήνες έπαθα μελαγχολία. Είναι η ξαφνική απώλεια νοήματος. Γίνονται όλα ασπρόμαυρα, δεν έχεις επιθυμία για τίποτα, χάνει το νόημα το καθετί. Και μετά σαν να πήραν από μόνα τους πάλι χρώμα, ένιωσα σαν να αντέδρασε το σώμα μου. Εγώ μπήκα στα 30 σε ένα ασανσέρ και αυτό δεν σταμάτησε ποτέ. Όταν έγινε και το “Safe Sex” είπα μέσα μου ότι έγιναν αυτά που ήθελα, τώρα;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κριτής του «Your Face Sounds Familiar» μιλώντας στον παρουσιαστή της εκπομπής, αναφέρθηκε και σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους γονείς του και στην περίοδο που ο πατέρας του έμεινε χωρίς χρήματα και θα έπρεπε να δουλέψει, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του.

«Όταν μου ανακοίνωσε ο μπαμπάς μου ότι, για να συνεχίσω τις σπουδές μου στο μαθηματικό, πρέπει να δουλέψω, ήταν η χειρότερη είδηση που άκουσα ποτέ. Εκείνη την ώρα αισθάνθηκα ότι η καρέκλα θα σπάσει από το βάρος μου. Το μόνο που χρεώνω στους γονείς μου είναι ότι δεν μας είχαν μάθει πως πρέπει να εργάζεσαι για να βγάζεις λεφτά. Αισθάνθηκα φοβερά άσχημα αλλά δεν το έδειξα. Είμαι ψυχρός στις αντιδράσεις μου κυρίως όταν στενοχωριέμαι. Η στενοχώρια δεν μου φέρνει δάκρυα, η ευτυχία μου φέρνει. Η πρώτη μου δουλειά ήταν γκαρσόν. Οι γονείς μου ήταν πολύ ακατάδεκτοι άνθρωποι. Δεν μου στερούσαν τίποτα και δεν θα ζητούσαν τίποτα από το παιδί τους», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για την απόφασή του να μην γίνει πατέρας δήλωσε:

«Δεν θέλησα να γίνω ποτέ μπαμπάς. Δεν μπορώ να έχω ευθύνη για κάτι ζωντανό, ακόμα και για τα λουλούδια».

Όσον αφορά την σχέση του με τον πολύ καλό του φίλο και συνεργάτη του Θανάση Παπαθανασίου, δήλωσε:

«Ο Θανάσης και εγώ ενώ έχουμε πολλά κοινά, είμαστε άνθρωποι εντελώς άλλου ρυθμού. Εγώ είμαι γρήγορος και ανυπόμονος ενώ εκείνος είναι “χαλαρά”. Ο Θανάσης νομίζω ότι είναι ο πιο μεγάλος θαυμαστής μου, δεν νομίζω ότι έχω άλλον. Ο ένας γνωρίζει τα πάντα για τον άλλον. Στο θέατρο είχαμε και αποτυχίες. Ο Θανάσης θέλει να δείχνει απαθής με τις αποτυχίες, εγώ στενοχωριέμαι. Εγώ πιστεύω πάρα πολύ στη στιγμή. Το “Safe Sex” δεν είναι η πιο ώριμη ταινία μας. Εγώ δεν θα το συνέκρινα με το “Αυστηρώς Κατάλληλο”. Το “Safe Sex” είχε όμως το αστέρι».

Τέλος, αναφέρθηκε στις καταγγελίες που αφορούν τον χώρο του θεάματος λέγοντας πως:

«Το θέατρο είναι μια κανονική δουλειά και αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν όπου υπάρχουν άνθρωποι και εξουσία και κατάχρηση. Όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν την ποιότητα του χαρακτήρα να τη χειριστούν. Η εξουσία μας κρίνει. Όταν ανεβαίνει κάποιος δείχνει ποιος είναι πραγματικά. Τώρα έχει αλλάξει η γενιά. Έχουν θάρρος να διαμαρτυρηθούν και να μην δεχτούν κάποια πράγματα που εμείς σκύβαμε το κεφάλι και ανεχόμαστε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This