Παρασκευή 25/6/2021

Λένα Αλκαίου: «Δεν είναι κανένας Θεός! Κάποιοι άνθρωποι προκάλεσαν, κι είναι ύβρις αυτό που έγινε»

«Δεν υπάρχει λόγος αλαζονείας».

Η Λένα Αλκαίου είναι μία αξιόλογη τραγουδίστρια, η οποία είχε την τύχη στο ξεκίνημα της να συνεργαστεί με μεγάλους σύνθετες τόσο δισκογραφικά όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις. Ανάμεσά τους ήταν οι Μίμης Πλέσσας, Μίκης Θεοδωράκης, Χρήστος Νικολόπουλος, Τάκης Σούκας, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Με τον Μίμη Πλέσσα.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της γενιάς της, μεταξύ άλλων Κώστας Μακεδόνας, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί την περίοδο που διανύουμε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τον χώρο του θεάτρου.

Ο κορωνοϊός “άνοιξε μπαούλα” γεμάτα αναμνήσεις… Έγιναν καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο για διαφόρων μορφών βία.

Βέβαια… Στη δική μου αντίληψη δεν έχει πέσει κάτι, ούτε έχω αντιμετωπίσει κάτι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μ’ έχει αναστατώσει όλο αυτό που συμβαίνει, είναι μια μορφή βίας, κι είμαι ενάντια. Ό,τι έχει συμβεί κι έχουμε μάθει, είναι πράγματα πολύ άγρια. Οι άνθρωποι πρέπει να μιλούν όταν συμβαίνει κάτι, κι εκείνοι που είναι ένοχοι, να τιμωρηθούν. Η ίδια η κοινωνία τιμωρεί μετά. Θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι, καταλάβαμε όλοι ότι δεν υπάρχει λόγος αλαζονείας, δεν είναι κανένας Θεός. Κάποιοι άνθρωποι προκάλεσαν, κι είναι ύβρις αυτό που έγινε, σ’ αυτό που τους δόθηκε.

Με την καραντίνα, μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να έχω ένα σπίτι έξω από την Αθήνα, να έχω αυλή, κήπο να φυτεύω, να πηγαίνω βόλτες ανάμεσα στα δέντρα. Η καραντίνα, μου δημιούργησε την ανάγκη να μην είμαι στην πόλη.

Αυτό σημαίνει ότι εξετάζεις το ενδεχόμενο να εγκαταλείψεις το κλεινόν άστυ;

Βέβαια, δεν θέλω να μένω πια στο κέντρο, δεν μου αρέσει, θέλω να πάω κάπου εκτός… Δεν θα πάω σε κάποιο ακριτικό μέρος, αλλά κάπου που να είναι πιο χαλαρά, να μπορώ να έχω επαφή με τη φύση. Θέλω να μπορώ να πηγαίνω στο κέντρο, να μην είμαι απομονωμένη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ