Ανδρέας Κοντογεώργης: Ο πιο ροκ Έλληνας ναυτικός δημιουργεί μουσική μέσα στο πλωτό του στούντιο

Λόγια της πλώρης φουλ στις ροκιές.

Must Read

Αν ένας άνθρωπος γνωρίζει καλά τι σημαίνει η λέξη «περιορισμός», αυτός είναι ασφαλώς ο 40χρονος ναυτικός Ανδρέας Κοντογεώργης, υπεύθυνος του ξενοδοχειακού τομέα σε μεγάλο κρουαζιερόπλοιο. Είναι ήδη πέντε μήνες πάνω στο καράβι, επειδή λόγω της πανδημίας και των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στη στεριά.

  • Από τη
    Γιώτα Φλώρου

Ο Ανδρέας έχει βρει όμως το αντίδοτο στην κατάσταση που βιώνει όλος ο πλανήτης και κυρίως στη μοναξιά της καμπίνας, το οποίο όπως λέει, είναι η μουσική. Προφανώς είναι από τους λίγους στον τομέα του που έχει φτιάξει σε μια γωνιά στα λίγα τετραγωνικά της καμπίνας του το δικό του… πλωτό στούντιο και δημιουργεί μουσική!

Τα «όπλα» του είναι ένα laptop, τα μουσικά όργανα, που είναι αχώριστοι φίλοι και συνταξιδιώτες του, και η αστείρευτη δημιουργικότητά του. Παίζει ο ίδιος όλα τα όργανα που ακούγονται στα κομμάτια του, τα οποία παραμένουν πιστά σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, το ελληνικό ροκ με πειραματικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας παίζει κιθάρα, μπάσο, ντραμς και πλήκτρα. Επίσης, γράφει τους στίχους στα κομμάτια του, κάνει τα φωνητικά, το μιξάρισμα και την παραγωγή. Μέχρι στιγμής ο 40χρονος ναυτικός έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, τα «Νέηλυς» το 2016 και «Οταν θα ‘μαι 157» το 2018. Στα σκαριά έχει ακόμα ένα άλμπουμ, το οποίο θα ονομάζεται «Ομορφη πόλη» και θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του χρόνου.

Τη μουσική του ο ναυτικός τη μοιράζεται δωρεάν με τον κόσμο μέσα από το προφίλ «Andreas at Sea» που έχει στο facebook. Οπως λέει στην «Espresso», η αγάπη του γι’ αυτήν ξεκίνησε από μικρή ηλικία. «Από τα 10 μου άρχισα να ακούω ξένο και ελληνικό ροκ και από τότε άρχισε η αγάπη μου για την κιθάρα» λέει από την Τεργέστη της Ιταλίας, όπου βρίσκεται αυτή την περίοδο.

Αρχισε σιγά σιγά να ασχολείται περισσότερο με την κιθάρα και στα 15 του αγόρασε την πρώτη ηλεκτρική. Στη συνέχεια άρχισε να δοκιμάζει και τις ικανότητές του στο τραγούδι. Το μεγάλο ενδιαφέρον που είχε για τη μουσική το μοιραζόταν με τους φίλους του. Όπως θυμάται, «σε ένα υπόγειο στην πολυκατοικία όπου έμενα μαζευόμασταν με φίλους και τζαμάραμε».

Εξοπλισμένο το μίνι στούντιο στην καμπίνα

Η θάλασσα μπήκε στη ζωή του στα 19 του. Τότε, λόγω οικονομικών προβλημάτων, έπρεπε να αναζητήσει δουλειά και ακολούθησε το επάγγελμα του ναυτικού, που έκανε και ο πατέρας του. Όμως, η μουσική δεν μπορούσε να λείπει από την καθημερινότητά του ούτε κατά τη διάρκεια της δύσκολης ζωής που αποφάσισε να ακολουθήσει. «Από τότε που μπάρκαρα για πρώτη φορά, στα 19 μου, πάντα έπαιρνα μαζί μου και την κιθάρα μου» δηλώνει.

Πηγή έμπνευσης

Λίγα χρόνια αργότερα, όταν ήταν 24, έκανε για έναν χρόνο διάλειμμα από τα πλοία και σπούδασε μουσική παραγωγή στο Λονδίνο! Είναι γνωστό πως η ζωή του ναυτικού δεν είναι εύκολη. Ειδικά αν στη στεριά σε περιμένει η γυναίκα σου και σε αναζητεί το παιδί σου, το οποίο είναι μόλις τριών ετών. Όμως, οι καταστάσεις που βιώνει ο Ανδρέας Κοντογεώργης τού δίνουν την έμπνευση να δημιουργήσει.

O Ανδρέας Κοντογεώργης γράφοντας μουσική με την κιθάρα και το laptop του μέσα στο πλοίο

«Για μένα είναι σαν να ζω ένα όνειρό όταν είμαι στο πλοίο. Κάνω δύο εντελώς διαφορετικές ζωές σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Τη ζωή όταν είμαι στο πλοίο και τη ζωή όταν είμαι στη στεριά. Κάποιες φορές έχω καλά συμβόλαια, αλλά κάποιες φορές περνάω δύσκολα με αρκετή πίεση και στρες στη δουλειά. Αναλόγως την κατάσταση που βρίσκομαι και το πώς νιώθω, γράφω και διαφορετικά τραγούδια, που κάποιες φορές μπορεί να είναι μπαλάντες και κάποιες φορές τρανς ροκ» αναφέρει ο Ανδρέας.

«Αν δεν είχα τη μουσική, πιστεύω δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά του ναυτικού. Η μουσική και η δημιουργία είναι το πάθος μου και αυτά με κάνουν αυτόν που πραγματικά είμαι, τον Έλληνα ροκ ναυτικό, όπως με αποκαλούν κάποιοι» καταλήγει ο Ανδρέας Κοντογεώργης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This