Γιώργος Καπουτζίδης για το ενδεχόμενο ενός παιδιού: «Θα ήμουν στο πλευρό του συντρόφου μου αν το ήθελε πολύ» (video)

«Η πολιτεία αρνείται να τους δώσει στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα να λέγονται γονείς»

Must Read

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να εκφραστεί και πολλές είναι οι φορές που έχει μιλήσει δημόσια για θέματα που τον απασχολούν.

Για την απόφασή του να τοποθετείτε για καίρια θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας, μίλησε ο γνωστός ηθοποιός στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» αποκαλύπτοντας πως καταλυτικό ρόλο έπαιξε η περίοδος της οικονομικής κρίσης.

«Εγώ όταν καταλάβαινα ότι κάτι που πάει να γίνει δεν είναι σωστό και δίκαιο αντιδρούσα. Έμενα αυτό που με άλλαξε και ίσως να με σόκαρε είναι όταν στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης άρχισαν να βγαίνουν στο φως προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Εγώ πριν ζούσα σε ένα σύννεφο. Είδαμε μια άνοδο του φασισμού, έντονες ρατσιστικές τάσεις, την άνοδο της Χρυσής Αυγής, με σόκαρε αυτό αλλά και η αντίδραση που δεν είχαμε σε όλα αυτά. Εμένα με σόκαρε όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και στους ανθρώπους που συναναστρεφόμουν. Δεν ήταν μόνο εκείνοι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό που δεν καταλάβαινε ότι αυτό είναι πρόβλημα. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι δεν λέμε τίποτα και το περνάμε έτσι χαλαρά. Δεν κατηγορώ κανέναν αλλά βλέπαμε ανθρώπους που τώρα είναι στη φυλακή και τους παρουσιάζαμε ως επιτυχημένους τραγουδιστές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μία από τις πετυχημένες σειρές του γνωστού σεναριογράφου ήταν η «Εθνική Ελλάδος», μέσα από την οποία έθιγε αρκετά κοινωνικά προβλήματα. Ο Γιώργος Καπουτζίδης εκμυστηρεύτηκε πως την περίοδο που έγραφε την εν λόγω σειρά τον είχε κυριεύσει ο φόβος,

«Δεν δέχτηκα ποτέ επιθέσεις. Φοβόμουν όταν έγραφα την Εθνική Ελλάδος. Τότε δεν το έλεγα γιατί δεν ήθελα να δείξω ότι φοβάμαι. Γυρνούσα αργά το βράδυ στο σπίτι και σκεφτόμουν να τσεκάρω πίσω μου ότι δεν είναι κανείς. Δεν ήξερα τι αντίκτυπο μπορεί να έχει γιατί δείχναμε σκληρά πράγματα. Αλλά όσο φοβόμουν, μετά έλεγα “όχι, θα πω και αυτό”. Ίσως γι’ αυτό μπορεί να βγήκαν κάποια πράγματα με πολλή ορμή, ακατέργαστα και άγουρα. Δεν έχω παράπονο, γιατί όταν την έγραφα θεωρούσα ότι θα πάμε από το μισό του Παρά-πέντε και κάτω. Ήξερα ότι θα αποχαιρετήσω ένα πολύ μεγάλο μέρος του κοινού του Παρά-πέντε. Αλλά ήμουν έτοιμος γι’ αυτό. Επίσης, έχω δείξει ότι κάνω ό,τι έχω στην καρδούλα μου. Θέλω το κοινό να ακούσει τον παλμό μου».

Όσον αφορά τον ρόλο της πολιτείας σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια, ο αγαπημένος ηθοποιός δήλωσε πως «η πολιτεία θα πρέπει να προσέξει τους ηλικιωμένους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τις γυναίκες, που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη καταπίεση διαχρονικά, τους ομοφυλόφιλους. Για παράδειγμα, τα ομόφυλα ζευγάρια… Η πολιτεία αρνείται να τους δώσει το προφανές, το δικαίωμα να λέγονται γονείς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ένας εκ των δύο γονέων είναι βιολογικός πατέρας ή μητέρα του παιδιού. Και με το υπάρχον πλαίσιο, αν χτύπα ξύλο πάθει κάτι, το παιδί κινδυνεύει να καταλήξει σε ένα ίδρυμα μόνο και μόνο γιατί ο άλλος δεν αναγνωρίζεται από το κράτος ως γονέας. Το κράτος αρνείται να τους δώσει το δικαίωμα να είναι γονείς… Αυτό θα αλλάξει μόνο όταν θα βγει κάποιος και θα πει “αναγνωρίζω τις οικογένειες από ομόφυλα ζευγάρια και τον πολιτικό γάμο για ομόφυλα ζευγάρια».

«Δεν το σκέφτομαι πολύ για μπαμπάς, αλλά δεν ξέρεις πότε πώς θα τα φέρει η ζωή… Για φέτος πάντως, σκέφτομαι τις διακοπές με το φουσκωτό, ας μην κάνουμε μεγάλα σχέδια. Αλλά αυτοί που το σκέφτονται και έχουν πολλή αγάπη μέσα τους και έχουν τον ή την σύντροφό τους, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Αν ήμουν με έναν σύντροφο ο οποίος θα το ήθελε πάρα πολύ, θα μπορούσα να σταθώ στο πλευρό του, αλλά από μόνος μου να αναλάβω αυτήν την ευθύνη, όχι», είπε αναφορικά με το ενδεχόμενο να αποκτήσει κάποια στιγμή παιδί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This