Το μυστικό της επιτυχίας: Αυτά πρέπει να αφήσεις πίσω, αν θέλεις να τα καταφέρεις στη ζωή σου

Ο κάθε άνθρωπος ορίζει διαφορετικά τι σημαίνει επιτυχία για τον ίδιο

Must Read

Υπάρχουν πράγματα που οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ ή έκαναν κάποτε κι επέλεξαν να τα αφήσουν πίσω και να κοιτάξουν μπροστά, γιατί πολλές φορές η επιτυχία δεν ορίζεται στα πράγματα που δεν έχουμε, αλλά σε όσα έχουμε και δεν χρειαζόμαστε πια.

Παράλληλα, ο κάθε άνθρωπος ορίζει διαφορετικά τι σημαίνει επιτυχία για τον ίδιο και κατά συνέπεια διαφορετικά και σύμφωνα με τα δικά του θέλω, θα πρέπει να την επιδιώξει. Θα πρέπει να αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά του, να υιοθετήσει μια νέα στάση ζωής; Μόνο ο ίδιος μπορεί να δώσει απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα.

Και όσο εύκολο ή δύσκολοο κάθε άνθρωπος ορίζει διαφορετικά τι σημαίνει επιτυχία για τον ίδιο είναι για μερικούς ανθρώπους να κάνουν την οποιαδήποτε αλλαγή, υπάρχουν ορισμένα πράγματα, που, αν θέλεις να γίνεις επιτυχημένος, πρέπει να βρεις το κουράγιο και τη θέληση να αφήσεις πίσω. Ποια είναι αυτά;

Την πίστη σε μια «μαγική» λύση

Να γίνεις επιτυχημένος μέσα σ’ ένα βράδυ αποκλείεται. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν καλά ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται επίμονη δουλειά και διαρκής θέληση για βελτίωση. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σχεδιάζουμε το μέλλον, αλλά και να δίνουμε το 100% του εαυτού μας στο τώρα.

Να είσαι τέλειος

Τίποτα δεν πρόκειται να είναι ποτέ τέλειο, όσο κι αν το προσπαθείς, όσο κι αν το θέλεις. Γι΄αυτό όσο πιο σύντομα το πάρεις απόφαση, τόσο το καλύτερο. Ο φόβος ότι μπορεί να αποτύχεις σε κάτι (ή ακόμη κι ότι θα επιτυχείς) μπορεί πολλές φορές να σε εμποδίζει από το να αναλάβεις δράση κι έτσι να αφήνεις να χαθούν πολλές ευκαιρίες, που δύσκολα θα επιστρέψουν. Προσπάθησε να βελτιώνεσαι διαρκώς, αλλά όχι να είσαι τέλειος.

Να δικαιολογείσαι για τα πάντα

Οι δικαιολογίες δε διορθώνουν κάτι, η αναγνώριση ενός λάθους και η προσπάθεια για βελτίωση απ’ την άλλη, μπορεί να κάνουν θαύματα. Η υπευθυνότητα μπορεί να είναι πολλές φορές τρομακτική, αλλά οι δικαιολογίες για όσα κάνουμε λάθος μπορεί να μας περιορίζουν από το να μεγαλώσουμε προσωπικά και επαγγελματικά.

Το multitasking

Ο Bosco Tjan κάποτε είχε πει ότι το multitasking είναι μια ψευδαίσθηση κι εκεί που νομίζουμε ότι κάνουμε πολλές εργασίες ταυτόχρονα, τελικά δεν κάνουμε καμία σωστά. Και οι επιτυχημένοι άνθρωποι αυτό το ξέρουν καλά. Επιλέγουν ένα πράγμα κάθε φορά κι όταν τελειώσουν με τη μία δουλειά, ξεκινούν με την άλλη, είτε πρόκειται για μια επιχειρηματική ιδέα είτε για μια συζήτηση.

Την ανάγκη να ελέγχεις τα πάντα

Ορισμένα πράγματα εξαρτώνται από εμάς και κάποια άλλα όχι. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο. Σταμάτα να προσπαθείς να ελέγξεις πράγματα που δεν αφορούν εσένα και προσπάθησε να επικεντρωθείς μόνο σε όσα περνάνε από το χέρι σου!

  • Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mensarena.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This