Σάββατο 19/6/2021

Σοφία Μπεκατώρου-Ζέτα Δούκα: Ζητούν βοήθεια για τις αλλαγές στη νομοθεσία που αφορούν την κακοποίηση

«Κάθε μορφή βίας πρέπει να αποδοκιμάζεται από το νόμο»

Η Σοφία Μπεκατώρου ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου και η εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα έδωσε δύναμη και θάρρος και σε άλλους ανθρώπους να μιλήσουν για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν υποστεί από ανθρώπους του θεάτρου, πυροδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την κορύφωση του ελληνικού κινήματος #metoo

Οι δύο γυναίκες που είναι ευαισθητοποιημένες για θέματα κακοποίησης, ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να διεκδικήσουν την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα.

Συγκεκριμένα η γνωστή αθλήτρια και η διάσημη ηθοποιός ανάρτησαν βίντεο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο instagram, μέσα από τα οποία καλούν τον κόσμο να συμβάλει στο petition που έχουν δημιουργήσει

Αφορμή στάθηκαν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι η επιτροπή πρότεινε αλλαγές στον ποινικό κώδικα σχετικά με το θέμα του βιασμού.

«Το κίνημα #metoo εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλη την Ελλάδα, γιατί η κοινωνία έκρυβε μια μεγάλη πληγή μέσα της. Άνθρωποι στα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, άρχισαν να σπάνε τη σιωπή και να μιλούν, παίρνοντας κουράγιο να αντισταθούν σε κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας και άσκησης βίας. Αποδείχθηκε ότι πλέον η κοινωνία μας χρειάζεται εκσυγχρονισμένους νόμους, που να διαφυλάττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αρμονική συνύπαρξη όλων μας.

Το ΟΧΙ – η μη συναίνεση- πρέπει να εισακούγεται και να μη χωράει αμφισβήτηση η αλήθεια του! Ο ομαδικός βιασμός είναι η μέγιστη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Τα θύματα πρέπει να προφυλάσσονται και να μπορούν να καταθέτουν με αξιοπρέπεια. Τα ανήλικα θύματα επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη προσοχή και να αποφεύγεται η επανάληψη του τραύματός τους από τις αλλεπάλληλες καταθέσεις.

Κάθε μορφή βίας πρέπει να αποδοκιμάζεται από το νόμο διότι η παραγραφή κακουργημάτων της γενετήσιας αξιοπρέπειας σβήνει μόνο στα χαρτιά και όχι στην ψυχή μας.

Κάθε αλλαγή νόμου που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του τα προβλήματα της εποχής, πόσω μάλλον μετά από ό,τι έχει συμβεί και ομολογηθεί τον τελευταίο καιρό, μας σπρώχνει σε ένα τέλμα στο οποίο γρήγορα θα βουλιάξουμε.

Τώρα είναι η στιγμή που οφείλουμε να ενώσουμε ξανά τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε τις αλλαγές του ποινικού κώδικα που μας πηγαίνουν μπροστά και όχι πίσω ως κοινωνία, ως πολίτες, ως ανθρώπους!

Σοφία Μπεκατώρου και Ζέτα Δούκα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ