Ζήτησε συγγνώμη η Κία Παπαδοπούλου για το σποτ που προκάλεσε σάλο (video)

«Με στεναχώρησε γιατί σε αυτό το κείμενο είχε κι ένα κομμάτι κατάθεση ψυχής.»

Must Read

Το βίντεο της καμπάνιας για το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» πυροδότησε έντονες αντιδράσεις, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούν ότι το περιεχόμενό του ήταν σεξιστικό αλλά και προσβλητικό για την γυναίκα, με αποτέλεσμα η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η ΕΡΤ και το ΑΠΕ, να αποσύρουν τη στήριξή τους. Παράλληλα πολλά πρόσωπα της ελληνικής showbiz αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην εν λόγω καμπάνια.

Το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την σύνταξη του κειμένου της διαφήμισης, είναι η αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Πάμε Δανάη», Κία Παπαδοπούλου, η οποία μάλιστα ασχολείται χρόνια με το ιατρικό ρεπορτάζ.

Η δημοσιογράφος μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, απάντησε στην αρνητική κριτική που δέχθηκε, λέγοντας πως το κείμενο ήταν εμπνευσμένο από τα προσωπικά της βιώματα.

Η ίδια όμως θέλοντας να ξεκαθαρίσει την θέση της βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το σποτ που προκάλεσε κύμα οργής.

«Εμένα μου ανατέθηκε να γράψω ένα κείμενο. Πήρα σαφείς κατευθύνσεις το βίντεο πρέπει να αφορά την γυναικεία υπογονιμότητα και πήρα ιατρικά δεδομένα από τους ανθρώπους αυτούς, που τόνιζαν κάποια πράγματα που έπρεπε να ειπωθούν, όπως η ενημέρωση.

Τα ιατρικά δεδομένα -που δεν μπορώ να αμφισβητήωω- έλεγαν ότι ένας από τους βασικούς λόγους ήταν η έλλειψη ενημέρωσης. Μου τόνισαν ότι πρέπει να είναι αιχμηρό και να τονίζει την ενημέρωση. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν αυτές που γίνονται σε όλα τα σποτάκια κοινωνικού μηνύματος. Γράφτηκε το κείμενο, διαβάστηκε το είδαν οι αρμόδιοι άνθρωποι της επιτροπής, ακολουθήθηκε η διαδικασία με έγκριση από όλους τους φορείς. Ξεκίνησε να προβάλλεται από 1/6 ως οφείλει κάθε κοινωνικό μήνυμα. Εδώ και 11 μέρες προβάλλεται κανονικά μέχρι που ξεκίνησε ο σάλος από τα social media», πρόσθεσε.

Αυτό είναι μια ομαδική δουλειά. Δεν θέλω να αποποιηθώ την ευθύνη. Είναι ένα κείμενο που δίνει μια κατεύθυνση στο πώς θα γυριστεί το σποτ. Στεναχωρήθηκα πολύ, δεν έχω θυμώσει με κάποιον. Κατανοώ να ένιωσε κάποιος άσχημα, αλλά ο στόχος του κοινωνικού μηνύματος δεν επετεύχθη. Είμαι κι εγώ μέρος του προβλήματος, αυτό που ήθελα να περάσει από το μήνυμα δεν πέρασε. Δεν υπήρχε καμία κακή πρόθεση να προσβάλουμε κανέναν άνθρωπο. Καταλαβαίνω ότι υπήρχε μια αστοχία και πραγματικά λυπάμαι για αυτό και ζητώ συγγνώμη. Αυτό που ήθελα να περάσω δεν επετεύχθη.

Τα έχω βιώσει στο πετσί μου. Ήθελα να κάνω ένα σποτ που να καταδικάζει αυτές τις αντιλήψεις. Μακάρι κάποια γυναίκα να μην έχει βρεθεί στη θέση μου. Από τα 30-35 είναι πάρα πολλές οι ερωτήσεις. Από το οικογενειακό περιβάλλον, τον περίγυρό σου. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Φυσικά και πιστεύω στην αυτοδιάθεση. Εννοείται! Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι πρέπει να έχεις και τη γνώση και φυσικά μετά να κάνεις τις επιλογές σου. Αυτό ήθελα να πετύχω, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Με στεναχώρησε γιατί σε αυτό το κείμενο είχε κι ένα κομμάτι κατάθεση ψυχής. Στεναχωρήθηκα που έφερα σε δύσκολη θέση γυναίκες που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση με εμένα. Δεν ξέρουμε επίσης τι θα είχε ειπωθεί, δεν ολοκληρώθηκε το συνέδριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This