Tι απάντησε η Τένια Μακρή για την δήλωση με τον Αναγνωστόπουλο που προκάλεσε σάλο (video)

«Ηταν μία άστοχη στιγμή» λέει η ψυχολόγος

Must Read

Σάλο προκάλεσε η δήλωση της ψυχολόγου Τένιας Μακρή στον ΣΚΑΪ για τον δολοφόνο των Γλυκών Νερών. Η ψυχολόγος που είχε πρωτοστατήσει στα πάνελ της δεκαετίας των 00’s τοποθετήθηκε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που σόκαρε το πανελλήνιο, χαρακτηρίζοντας τον καθ’ομολογία συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ως «γοητευτική προσωπικότητα»: «Θα δούμε και τη γοητεία σε όλη της την έκθεση κατά τη διάρκεια της δίκης. Θα δείτε μία γοητευτική προσωπικότητα που θα αρχίσετε κι εσείς να είστε followers» δήλωσε η Τένια Μακρή και ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων.

Θέλοντας να διορθώσει τον σάλο που προκάλεσε, η Τένια Μακρή μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε». Η ψυχολόγος αναφέρει ότι της προξένησε εντύπωση που τα social media την κατέκριναν για αυτή της την φράση και προσπάθησε να «μαζέψει» την έκταση που πήρε ο χαρακτηρισμός της. Ωστόσο, η δήλωσή της συνέπεσε σε ένα στάδιο όπου η διαρροή του προσωπικού ημερολογίου της Καρολάιν αλλά και οι ισχυρισμοί του πιλότου για την συμπεριφορά της συζύγου του, «έστρωναν» το έδαφος για απόδοση ευθυνών στο θύμα.

Η Τένια Μακρή επικαλείται την άποψη σύμφωνα ότι σε ψυχολογικό επίπεδο οι προσωπικότητες ανάλογων δραστών στοχεύουν να γοητεύσουν τα θύματά τους, σύμφωνα με επιστημονικά εγχειρίδια: «Οι προσωπικότητες αυτών των ανθρώπων είναι πραγματικά γοητευτικές, γιατί θέλουν να προσελκύσουν τους ανθρώπους κοντά τους, θέλουν να αποσπάσουν τη συμπάθειά τους, να κάνουν τα  θύματα ούτως ώστε να έχουν την εύνοια και τη το χειροκρότημα της κοινής γνώμης. Αυτή η προσωπικότητα καταγράφεται σε όλα τα επιστημονικά εγχειρίδια και δεν είναι κάτι που εφηύρα εγώ. Αν όμως εκείνη τη στιγμή αυτό που είπα απομονώθηκε ως πρόταση και θεωρήθηκε ότι είναι μία ευνοϊκή έκφραση υπέρ του ανθρώπου αυτού ο οποίος διέπραξε το έγκλημα…. Δεν ήταν μία προσωπική μου άποψη ήταν μία πραγματική άποψη είναι επιστημονικά εδραιωμένη. Οι άνθρωποι αυτοί όταν βρεθούν μπροστά στο κοινό θα παίξουν μία παράσταση που τουλάχιστον στη δική μας τη γλώσσα τη λέμε μία κοινωνικοποίηση με τον εαυτό τους, ένα φλερτ με τον εαυτό τους και με τους ανθρώπους που έχουν γύρω τους. Αν λοιπόν αυτό παραφράστηκε δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικά» αναφέρει και προσθέτει ότι ο τρόπος που έκανε την παρατήρηση ήταν άστοχος:

«Ηταν μία άστοχη στιγμή»

«Από τη στιγμή που ως ψυχολόγοι καλούμεθα… ως άνθρωποι που έχουμε μία γνώση στο αντικείμενό μας, οφείλουμε να είμαστε σωστοί σε αυτό που εκφράζουμε. Ίσως θα έπρεπε αυτή τη λέξη εγώ να την πω περιφραστικά, να την πω διαφορετικά. Ηταν μία άστοχη στιγμή μέσα σε όλη την ανάλυση αυτής της φυσιογνωμίας στο πλαίσιο μιας ολόκληρης κουβέντας. Αυτή ήταν η κατακλείδα της όλης κουβέντας που είχε προηγηθεί» δήλωσε η Τένια Μακρή.

Η ψυχολόγος υποστηρίζει ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ελαφρύνει το προφίλ του δράστη: «Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να δώσω μία φυσιογνωμική πινελιά σε αυτό τον άνθρωπο που θα τη χρησιμοποιούσε υπέρ του. Είναι γητευτής ο άνθρωπος κοροϊδεύει, σου λέει ψέματα, σε φλερτάρει, ιδανικοποιεί τον εαυτό του. Αυτό λοιπόν ήταν αυτό που είπα. Αν αυτό ειπώθηκε σε λάθος στιγμή, αυτό μπορώ να το δεχτώ, αλλά δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση ότι αυτή η περιγραφή μου είχε σκοπό να κάνει ελαφρύτερο το προφίλ του δράστη. Ας πούμε ότι ήταν μία άστοχη στιγμή» ανέφερε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This